Verhuurde Feyenoorders: Bullaude scoort bij basisdebuut Boca

Stan

Ondanks dat het clubvoetbal in veel competities even stilligt vanwege de interlandbreak, kwamen er ook afgelopen week weer een aantal Feyenoord-huurlingen (officieus) in actie. De meest opvallende was Ezequiel Bullaude, die zijn basisdebuut bekroonde met een treffer.

Ezequiel Bullaude: Almagro – Boca Juniors (2-2; 3-4 n.s.)
Nadat Bullaude vorige week zijn eerste wedstrijd speelde voor Boca Juniors, kreeg de Feyenoord-huurling zondag een basisplaats toebedeeld van trainer Jorge Almiron. In de Copa Argentina, het nationale bekertoernooi, was tweededivisionist Almagro de tegenstander. De 22-jarige Argentijn betaalde het vertrouwen van Almiron uit door Boca na een kwart wedstrijd met een knappe kopbal op voorsprong te zetten. Bullaude & Co gaan uiteindelijk met een 0-2 voorsprong de rust in, nadat de uitploeg in de extra tijd van de tweede helft wederom trefzeker is.

In de tweede helft bijt het kleinere Almagro echter flink van zich af door twee keer te scoren en zo de stand weer gelijk te trekken. Nadat het na 90 minuten nog steeds gelijkstaat volgt er een strafschoppenserie om de winnaar van het bekerduel te bepalen. Boca Juniors trekt uiteindelijk aan het langste eind als Marcos Rojo (ex-Manchester United) de beslissende penalty weet te benutten. Bullaude, die in de 80e minuut werd gewisseld, bekijkt het moment vanaf de zijlijn, maar mede door zijn doelpunt stroomt Boca door naar de kwartfinale.

Neraysho Kasanwirjo: SKU Amstetten – Rapid Wien (1-6)
Kasanwirjo werd ondanks een plek in de voorselectie niet opgeroepen voor Jong Oranje en kan zich deze interlandperiode dus vol richten op het acclimatiseren bij Rapid Wien. Afgelopen vrijdag speelden de Oostenrijkers een oefenduel tegen SKU Amstetten, dat op het tweede niveau uitkomt. Voor Kasanwirjo betekende het oefenpotje zijn officieuze debuut voor de club uit Wenen. Hij begon in de basis, evenals oud-Feyenoorder Terence Kongolo. Waar laatstgenoemde na een uur wordt gewisseld, speelt de Feyenoord-huurling de volle 90 minuten mee. Rapid Wien boekt uiteindelijke een ruime 1-6 overwinning.

Ondanks dat er voor FC Dordrecht vorige week geen duel op het programma stond in de Keuken Kampioen Divisie, kwamen Antef Tsoungui en Ilias Sebaoui wel in actie. De door Feyenoord verhuurde Belgen mochten woensdag meedoen met de selectie van Arne Slot in het oefenduel tegen Excelsior (1-1).