Series

Verhuurde Feyenoorders: Azarkan belangrijk voor Excelsior

Rokus1908

De verschillende verhuurde Feyenoorders in binnen- en buitenland kwamen ook dit weekend weer in actie voor hun tijdelijke werkgevers. Waar vorige week Aliou Baldé nog de absolute uitblinker was, nam nu Marouan Azarkan dit stokje van hem over. Met een goal en een assist leverde de buitenspeler een zeer belangrijke bijdrage aan de overwinning van Excelsior op AZ.

Marouan Azarkan: Excelsior-AZ (2-1)

Azarkan speelde een hoofdrol bij de gewonnen wedstrijd van Excelsior tegen AZ. De snelle buitenspeler kende een sterke seizoenstart, waarna hij geblesseerd raakte aan zijn knie. Inmiddels is Azarkan weer helemaal terug en begon hij in de basis bij de Kralingers. Hij leverde in de 6e minuut al een assist uit een vrije trap af op het hoofd van Siebe Horemans. Vervolgens verschalkte hij met een fraaie stift keeper Verhulst, waarmee hij voor de 2-0 tekende. Na een offensief van AZ in de tweede helft stond een 2-1 eindstand op het scorebord.

Aliou Baldé: FC Dordrecht-NAC Breda (0-3)

De goed presterende Aliou Baldé kwam dit weekend niet in actie voor FC Dordrecht. De aanvaller had dit weekend interlandverplichtingen nadat hij vorige week een oproep ontving voor Senegal onder 23. Het Algemeen Dagblad meldde dat Dordrecht niet verplicht was om Baldé af te staan aan Senegal, maar dat de club hem deze kans niet wilde ontnemen. Zonder Baldé ging FC Dordrecht met 0-3 onderuit in eigen huis.

Naoufal Bannis: Heracles-FC Eindhoven (3-0)

Bannis deed de eerste 55 minuten mee bij FC Eindhoven tegen Heracles. De spits kwam niet verder dan één schot wat niet op doel ging aan het begin van de tweede helft. Verder kwam Bannis weinig voor in het spel van de Eindhovenaren. Het was hoe dan ook geen prettige avond voor FC Eindhoven, aangezien ze met 3-0 werden verslagen door Heracles.

Thijs Jansen & Lennard Hartjes: TOP Oss-Roda JC Kerkrade (3-0)

In een onderling duel tussen TOP Oss en Roda JC Kerkrade kwamen zowel Thijs Jansen als Lennard Hartjes in actie. Jansen speelde een goede wedstrijd waarin hij zijn doel schoon wist te houden. Hij verrichte negen reddingen waardoor hij van grote waarde was voor zijn ploeg TOP Oss. Hartjes begon op de bank maar mocht in de 72e minuut nog invallen. Tijdens zijn relatief korte invalbeurt kon Hartjes niet meer het verschil maken.

Cole Bassett: Feyenoord-Fortuna Sittard (1-1)

Cole Bassett maakte afgelopen midweek nog een goal voor zijn tijdelijke werkgever Fortuna Sittard. In het verloren KNVB bekerduel tegen NEC startte hij voor het eerst in de basis. Op zaterdagmiddag tegen Feyenoord begon Bassett helaas weer op de bank. Hoewel Fortuna wel een punt wist te pakken tegen Feyenoord, mocht Bassett pas in de blessuretijd invallen.

Francesco Antonucci: FC Volendam-SC Heereveen

Francesco Antonucci ontbrak nog steeds bij de wedstrijdselectie van Volendam vanwege een blessure. Zonder Antonucci pakte Emmen een schamel punt tegen Volendam.

Christian Conteh: Dynamo Dresden-1. FC Saarbrucken (1-2)

Chistian Conteh kampt nog steeds met een enkelblessure en kwam daardoor dit weekend wederom niet in actie bij Dynamo Dresden.

Denzel Hall: ADO Den Haag-De Graafschap (2-2)

Om onbekende reden ontbrak Denzel Hall afgelopen speelronde bij ADO Den Haag. Zonder de verdediger kwamen de Hagenezen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen De Graafschap.

Robert Bozenik: Vitoria de Guimaraes-Boavista

Bozenik bleef 90 minuten op de bank in het uitduel van Boavista teven Vitoria de Guimaraies in de Portugese Primeira Liga