jansen

VK Sportphoto

Analyse

Verhuurde Feyenoorders: Jansen belangrijk voor Top Oss

Van de redactie

Ook na afloop van dit voetbalweekend werpt 1908 weer een blik op de verrichtingen van de verhuurde Feyenoorders in binnen- en buitenland. Marouan Azarkan moest al vroeg het veld verlaten bij Excelsior vanwege een blessure. Thijs Jansen was belangrijk voor Top Oss tegen Jong Ajax. Hieronder een overzicht van alle verhuurde Feyenoorders de afgelopen speelronde.

·    Marouan Azarkan: Excelsior - Sparta 1-4
Azarkan begon wederom in de basis bij de Kralingers. De aanvaller moest echter al na 9 minuten het veld verlaten met een liesblessure. Excelsior verloor de stadsderby met maar liefst 1-4 van Sparta. Het is nog onduidelijk hoe zwaar het kwetsuur is voor de snelle buitenspeler.

·    Mark Diemers & Francesco Antonucci: FC Volendam - FC Emmen 3-1
Diemers speelde tegen collega Antonucci, welke na lang blessureleed eindelijk weer minuten maakt. De Volendammers wisten in eigen huis te winnen met 3-1. Diemers maakte de 90 minuten vol en Antonucci werd na 66 minuten naar de kant gehaald. Diemers was nog even gevaarlijk voor FC Emmen met een schot op de paal.

·    Thijs Jansen: Jong Ajax - Top Oss 1-2
Doelman Thijs Jansen was wederom belangrijk voor TOP. In het uitduel tegen Jong Ajax bracht Jansen de nodige reddingen, met name na rust. Uiteindelijk wist Top Oss de drie punten mee te nemen uit Amsterdam. 

·    Tidjany Touré: FC Dordrecht - Almere City 0-1
Touré startte in de basis bij Dordrecht en mocht de gehele wedstrijd blijven staan. Helaas kon de aanvaller niet voorkomen dat zijn ploeg verloor. Met diverse succesvolle dribbels en één schot op doel kon de Fransman geen echte stempel drukken op de wedstrijd. 

·    Ramon Hendriks: Jong FC Utrecht - Roda JC 1-3
Hendriks moest het dit weekend doen met 66 minuten in Jong FC Utrecht. De verdediger kon met vijf van de zes gewonnen duels niet voorkomen dat zijn ploeg met 1-3 verloor van Roda JC. Bij het eerste elftal van Utrecht moest Hendriks genoegen nemen met een plaats op de bank.

·    Denzel Hall: ADO Den Haag - Heracles Almelo 0-3
Na een lichte blessure kon Hall weer een volledige wedstrijd spelen voor de Hagenezen. Na een goede reeks van ADO wist de ploeg van Dick Advocaat deze speelronde niet te winnen. Hall speelde de volledige wedstrijd.

·    Cristian Conteh: Dynamo Dresden - Erzgebirge Aue 1-0
Christian Conteh mocht in de basis starten bij Dresden. De aanvaller wist zijn team niet te helpen met een goal of assist. Wel pakte hij opnieuw een gele kaart. In de 71e minuut werd Conteh gewisseld.

Róbert Boženík (Boavista), Naoufal Bannis (FC Eindhoven) en Lennard Hartjes (Roda JC) maakten allen geen speelminuten. Hartjes kampt met een lichte blessure. 

Delen

Reacties

Janssen doet het al hele jaar goed. Hall kan nog wat worden. Ramon Hendriks vind ik jammer, maar misschien komt hij terug.
OP dit moment zie ik alleen in Janssen en (héél) misschien Touré en Hall spelers voor de A-selectie van Feyenoord. Hartjes kondigde zich ruim een jaar geleden aan als een verdienstelijk talent maar als ik zie wat Kökcü en Wieffer nu brengen op het middenveld dan is Hartjes daar nog wel héél ver van verwijderd. Azarkan is een leuk spelertje maar volgens mij met zijn techniek en snelheid vooral een speler voor een counterploeg.
De overigen zijn allemaal spelers uit de categorie 'jammer maar helaas'. Wat niet wil zeggen dat ze er niks van kunnen, maar ze zijn niet op het niveau 'geschikt voor Feyenoord'. Ook niet voor de breedte.
Echt balen van die azarkan is een groot talent