thijs-jansen-graafschap

Verhuurde Feyenoorders: Jansen redt punt voor Graafschap, Osundina scoort voor Dordt

Moreno

Niet alle huurlingen kwamen dit weekend in actie, maar toch was er weer een aantal Feyenoorders belangrijk voor hun huurclub. Zo blonk Thijs Jansen uit in het doel van De Graafschap en won Dordrecht wederom, waarbij Feyenoorders belangrijk waren. Hoe het alle verhuurde Feyenoorders dit weekend verging, lees je hier!

Thijs Jansen: Roda JC Kerkrade - De Graafschap (1-1)
Doelman Jansen was niet voor het eerst dit seizoen uitblinker bij De Graafschap. Tegen titelkandidaat Roda JC Kerkrade, dat op de tweede plaats staat, was hij met een aantal knappe reddingen van groot belang voor zijn ploeg. Roda kwam snel op voorsprong, waarna De Graafschap in de 85e minuut op gelijke hoogte kwam. In de 92e minuut kreeg Roda nog een immense mogelijkheid op de 2-1, maar Jansen reageerde uitstekend en voorkwam dat zijn ploeg zonder resultaat huiswaarts moest keren.

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand & Korede Osundina: FC Dordrecht - TOP Oss (3-1)
Het seizoen verloopt al bijzonder succesvol voor FC Dordrecht, en ook vrijdag werd weer gewonnen. Met Sebaoui en 't Zand in de basis, Osundina op de bank en de geblesseerde Tsoungui die vanaf de tribune toekeek, werd TOP Oss moeizamer dan nodig met 3-1 verslagen. In het eerste uur was Dordt heer en meester en kwam het makkelijk op voorsprong, met dank aan een schitterende assist van Shiloh 't Zand. Oss kwam terug, maar in de blessuretijd gooide Feyenoord-huurling Osundina, die een halfuur mocht meedoen, de wedstrijd in het slot. Hij maakte in de rebound de verlossende 3-1.

Marcus Pedersen: Sassuolo - Lecce (0-3)
De Noorse rechtsback is nog altijd herstellende van een blessure, maar zijn club verloor in eigen huis op pijnlijke wijze van Lecce. Door de nederlaag is de verplichte koopoptie van Sassuolo verder weg; die optie geldt alleen bij handhaving in de Serie A. Hoewel het gat naar nummer 17 Udinese slechts twee punten bedraagt, ziet het er niet goed uit voor Sassuolo.

Neraysho Kasanwirjo: Sturm Graz - Rapid Wien (1-0)
Een enigszins verwachte nederlaag voor Rapid Wien in de kampioenspoule van de Oostenrijkse competitie tegen titelkandidaat Sturm Graz, waar huurling Kasanwirjo de hele wedstrijd in het hart van de defensie stond. Toch was het jammer voor Kasanwirjo en consorten, want Sturm scoorde pas in het laatste kwartier de winnende treffer. Rapid doet nog altijd mee om een Europees plekje, maar dan moeten er wel twee punten op LASK Linz worden overbrugd.

Tidjany Touré: Moreirense - Gil Vicente (0-1)
De Fransman moest het doen met een plekje op de bank bij Gil Vicente en zag zijn ploeg vlak voor rust op 0-1 komen tegen subtopper Moreirense. Na 74 minuten mocht de Feyenoord-huurling dan toch invallen. Hij behield met zijn ploeg de voorsprong, waardoor Gil Vicente na vier nederlagen weer een belangrijke zege boekt. De ploeg heeft nu drie punten voorsprong op de degradatiestreep.

Ezequiel Bullaude: River Plate - Boca Juniors (2-3)
Het mooiste affiche van Zuid-Amerika stond weer op het programma: de Superclásico tussen twee rivalen met een rijke historie. Ezequiel Bullaude zag vanaf de zijkant hoe zijn ploeg het spectaculaire duel won; hij kwam geen minuut in actie bij Boca.

Huurlingen Patrik Wålemark (sc Heerenveen), Mimeirhel Benita en Lennard Hartjes (beiden Excelsior) kwamen in verband met de bekerfinale niet in actie.