X: @fcdordrechtnl

Series

Verhuurde Feyenoorders: Sebaoui blinkt uit bij Dordrecht, Wålemark scoort eerste goal

Stan

Ook afgelopen weekend kwamen er weer een aantal Feyenoord-huurlingen in actie, voordat vandaag de interlandperiode van start ging. Zo maakte Wålemark zijn eerste doelpunt voor Heerenveen, maar was er vooral bij het Feyenoord-getinte FC Dordrecht reden voor enthousiasme, waar onder andere Sebaoui schitterde met twee treffers.

Ramon Hendriks; Lennard Hartjes & Mimeirhel Benita: Vitesse – Excelsior (0-0)
Hendriks lijkt in Arnhem inmiddels zijn plekje in het elftal bemachtigd te hebben. De Feyenoord-huurling begon zaterdag in het thuisduel tegen Excelsior wederom in de basis. Samen met zijn medeverdedigers wist hij de bezoekers van score af te houden en kwam hij vlak voor tijd ook nog een bekende tegen in het veld: Benita, die door Feyenoord verhuurd wordt aan de Kralingers, mocht ruim tien minuten invallen. Ook Vitesse kwam niet meer tot scoren en zo eindigde het duel tegen Excelsior, waar Hartjes nog altijd ontbreekt met een blessure, in 0-0.

Patrik Wålemark: sc Heerenveen – N.E.C. (1-1)
Wålemark bezorgde zichzelf en het kwakkelende Heerenveen zaterdagavond een opsteker door al na zes minuten de openingsgoal te maken tegen N.E.C.. De Zweedse buitenspeler reageerde alert op een rebound uit een schot van Sahraoui en tekende zo voor zijn eerste goal in Friese dienst. Het vroege doelpunt bleek echter geen opmaat tot een langverwachte overwinning voor de ploeg van Kees van Wonderen: door een goal van Bas Dost eindigt het duel in 1-1. Wålemark speelt ruim een uur mee, waarna hij moegestreden wordt gewisseld.

Thijs Jansen: Willem II – De Graafschap (4-2)
Waar Jansen vorige week nog een overtuigend optreden onder de lat neerzette bij De Graafschap tegen Roda JC, moest hij zich afgelopen vrijdag weer schikken in een rol achter eerste doelman Mees Bakker. Laatstgenoemde kreeg in aanloop naar het duel met Roda een bal tegen zijn hoofd en kon daardoor toen niet starten. Dat Jansen Bakker nu weer voor zich moet duiden, is de volgende teleurstelling in een tot nog toe tegenvallende huurperiode. Ook de rest van het team beleeft vrijdag een vervelende avond: De Graafschap wordt met 4-2 geklopt door Willem II.

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand & Korede Osundina: FC Dordrecht - SC Cambuur (5-2)
Voor de Feyenoorders van FC Dordrecht was het vrijdag groot feest tijdens de wedstrijd tegen Cambuur. De Eredivisie-degradant werd met 5-2 afgedroogd, mede door twee knappe doelpunten van 'man van de wedstrijd' Sebaoui. Vooral de tweede goal van de Belg is bijzonder: de assist komt namelijk van Osundina, die kort daarvoor is ingevallen. De Amerikaanse Feyenoord-huurling is daarmee meteen bij zijn debuut belangrijk voor De Schapekoppen. Verder speelt Tsoungui weer de hele wedstrijd mee en mag ook ’t Zand nog enkele minuten meedoen.

Tidjany Touré: GD Chaves – Gil Vicente (4-2)
Tidjany Touré fungeerde dit weekend weer als invaller bij Gil Vicente, dat het opnam tegen het laaggeplaatste GD Chaves. De Franse buitenspeler komt na 68 minuten op het veld als zijn ploeg nog met 2-2 gelijkstaat. Vlak daarna gaat het echter helemaal fout voor Vicente: de thuisploeg komt eerst in de 81e minuut met 3-2 voor en in de achtste minuut van de extra tijd breidt Chaves de voorsprong zelfs uit naar 4-2. Niet per se een heel knappe prestatie, ware het niet dat Chaves vlak daarvoor met tien man is komen te staan vanwege een rode kaart. Al met al dus een teleurstellende wedstrijd voor Touré en Gil Vicente.

Ezequiel Bullaude: Palmeiras – Boca Juniors (1-1, 2-4 n.s.)
Voor het Boca Juniors van Bullaude stond vrijdag de halve finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League, op het programma. In het Braziliaanse São Paulo was Palmeiras de tegenstander in een waar spektakelstuk. Na 90 minuten spelen, waarin onder andere een doelpunt werd gemaakt door Edinson Cavani en een rode kaart werd gegeven aan Marcos Rojo, stond het 1-1 en dus moest het belangrijke duel beslist worden met een strafschoppenserie. Die werd uiteindelijk met 2-4 gewonnen door Boca. Bullaude kreeg geen speelminuten in het Libertadores-duel, maar kan zich met zijn club dus wel op gaan maken voor de finale.

Neraysho Kasanwirjo: Austria Lustenau – Rapid Wien (0-5)
Kasanwirjo beleefde zaterdag een eenvoudig uitduel met Rapid Wien; tegen hekkensluiter Lustenau werd een ruime 0-5 overwinning geboekt. De Feyenoord-huurling speelde de hele wedstrijd mee vanaf de rechtsbackpositie. Naast de overwinning was er maandag voor Kasanwirjo nog meer goed nieuws: de verdediger werd alsnog opgeroepen voor de komende interlandperiode van Jong Oranje.