x: @MijnVitesse

Series

Verhuurde Feyenoorders: Hendriks voorop in teleurstellend weekend voor huurlingen

Stan

Waar de hoofdmacht van Feyenoord tevreden zal terugblikken op afgelopen weekend, waarin met 1-0 van AZ werd gewonnen, was er voor de huurlingen van de Rotterdammers minder reden tot vreugde. Alleen Ezequiel Bullaude wist met zijn ploeg te winnen, terwijl FC Dordrecht hard onderuit ging en Ramon Hendriks bij Vitesse inmiddels zelfs zonder trainer zit.

Ramon Hendriks; Patrik Wålemark: Vitesse – Heerenveen (1-3)
Hendriks bevindt zich met Vitesse in een diepe crisis. Waar de club voor deze speelronde al hekkensluiter was van de Eredivisie, besloot trainer Phillip Cocu (op de foto nog naast Hendriks) na de 1-3 verliespartij tegen sc Heerenveen tot overmaat van de ramp zijn biezen te pakken. Met de Feyenoord-huurling in de basis, wist Vitesse nog wel vroeg op voorsprong te komen tegen de Friezen. Maar toen Marco van Ginkel bij een gelijke stand in de tweede helft moest inrukken met een rode kaart, was het gedaan voor de Arnhemmers. Heerenveen scoorde daarna nog twee keer en zo zag de geblesseerde Patrik Wålemark vanaf de tribune hoe zijn ploeg er met de drie punten vandoor ging. Naast dat het een zure verliespartij opleverde oor Vitesse, zit het nu dus ook zonder trainer. Met wie Hendriks het restant van het seizoen te maken krijgt, is nog niet bekend.

Lennard Hartjes & Mimeirhel Benita: FC Utrecht – Excelsior (2-2)
Het nog altijd verrassende Excelsior leek in De Galgenwaard lang op weg naar alweer de vierde overwinning dit seizoen, maar kreeg in de extra tijd een domper te verwerken: Utrecht verdediger besliste in minuut 90+3 de eindstand op 2-2. Zonde voor de Kralingers, die tot de 70 minuten nog een 0-2 voorsprong in handen hadden. Desondanks bezet Excelsior, waar Benita een kwartier mocht meedoen en de geblesseerde Hartjes nog altijd ontbreekt, nog altijd een knappe 7e plek in de competitie.

Thijs Jansen: Telstar – De Graafschap (1-2)
De Graafschap wist vrijdagavond redelijk eenvoudig af te rekenen met Telstar. Daarbij was wederom geen rol weggelegd voor de gehuurde Feyenoord-keeper Thijs Jansen. De 21-jarige doelman zag vanaf de reservebank in Velsen-IJmuiden hoe zijn ploeg met 1-2 zegevierde.

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand & Korede Osundina: FC Dordrecht – Jong PSV (1-4)
Nadat FC Dordrecht de afgelopen weken veel indruk maakte met goede resultaten en aantrekkelijk spel moest het afgelopen vrijdag een pas op de plaats maken. In eigen huis werd de ploeg van Michele Santoni met 1-4 afgetroefd door de beloften van PSV, die enkele plekken lager op de ranglijst staan. Alle Feyenoord-huurlingen kwamen in actie tegen de bezoekers uit Eindhoven: Tsoungui en Sebaoui als basisspelers, ’t Zand en Osundina als invallers. Laatstgenoemde zorgde vlak voor tijd voor het enige lichtpuntje aan Dordrechtse kant door vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in het doel te werken.

Tidjany Touré: Gil Vicente – Rio Ave (1-1)
Touré nam afgelopen zaterdag weer plaats op de bank bij Gil Vicente, dat het opnam tegen het lager geplaatste Rio Ave. Nadat de bezoekers tien minuten na rust de score opende mocht de Fransman zijn opwachting maken. Enkele minuten later volgde de gelijkmaker van Vicente, waar Touré overigens niet bij betrokken was. De Feyenoord-huurling kon net als de 19 andere veldspelers geen voorsprong meer forceren voor zijn club en dus eindigde het duel in 1-1.

Ezequiel Bullaude: Boca Juniors – Newell’s Old Boys (1-0)
In de verloren Copa Libertadores-finale tegen Fluminense zat hij niet eens bij de selectie, maar in het competitieduel tegen Newell’s Old Boys mocht Bullaude in de basis beginnen bij Boca. Dat hield de Argentijnse middenvelder ruim zeventig minuten vol. Daarna haalde interim-trainer Herrón (de oude trainer Almirón stapte op na het verlies in de Libertadores-finale) hem bij een 0-0 stand van het veld. Zo zag Bullaude vanaf de zijkant hoe zijn team in de extra tijd toch de winst binnensleepte via een benutte penalty van spits Merentiel.

Neraysho Kasanwirjo: TSV Harberg – Rapid Wien (1-0)
Als rechtsback had Kasanwirjo zaterdag weer een basisplaats bij Rapid Wien. Tegen het verrassende TSV Hartberg kregen de gehuurde Feyenoorder en zijn collega’s in de verdediging echter al na zes minuten een tegengoal te verwerken. Dat doelpunt kwam de formatie uit Wenen niet meer te boven en dus werd er met 1-0 verloren. Kasanwirjo werd in de 81e minuut, inmiddels met geel op zak, gewisseld. De verdediger bevindt zich met Rapid op dit moment op de 8e plaats, wat aan het einde van het seizoen deelname aan de degradatieronde zou betekenen. In de Oostenrijkse Bundesliga strijden de nummers 7 tot en met 12 na afloop van de reguliere competitie namelijk tegen degradatie.