yv2023727yv2023727a1a02307

VK Sportphoto

Nieuws

Weer geen minuten voor Dilrosun: "Dan is het des te knapper, dat hij goed traint"

Stan

Vorig seizoen kwam hij maar liefst 43 wedstrijden in actie voor Feyenoord, maar dit seizoen moet Javairô Dilrosun het vooral doen met een plek op de reservebank. Ook in de gewonnen wedstrijd tegen AZ kregen andere vleugelaanvallers de voorkeur boven de 25-jarige linkspoot. Arne Slot gaat na het duel met de Alkmaarders in op de situatie van Dilrosun. 

Dilrosuns plaats in de pikorde zorgt ervoor dat hij dit seizoen weinig in actie kwam. De buitenspeler speelde tot nu toe slechts 36 minuten, waarvan de helft tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. "Dat heeft met het aantal buitenspelers dat we tot onze beschikking hebben te maken", legt Slot uit. "Dat zijn er een aantal, maar dat hadden we vorig jaar ook. Vorig jaar zat hij wat hoger in de hiërarchie dan nu. Dat heeft ook met de ontwikkeling van die andere jongens te maken. Leo Sauer is de laatste tijd bijvoorbeeld een aantal keren ingevallen, omdat hij het goed doet."

De trainer van Feyenoord is van mening dat zijn buitenspeler vooral niet bij de pakken neer moet gaan zitten. "Hij moet vooral zo blijven trainen zoals hij nu doet. Daarbij is hij dan ook afhankelijk van de prestaties van de spelers die nu op zijn positie spelen. De mensen die mij een beetje volgen die zien dat ik over het algemeen wel vertrouwen geef aan spelers, door ze wat langer te laten staan."

Aan de kwaliteit en intensiteit die Dilrosun tijdens training laat zien, ligt het in ieder geval niet. "Ik vind wel dat hij goed traint, wat ik knap vind, want hij maakt heel weinig minuten. Dan is het des te knapper, dat hij goed traint. Maar dat doen die andere jongens ook, dan maken wij keuzes en afgelopen week was het Calvin Stengs op rechtsbuiten en vandaag was het Alireza. Dan is Minteh nog geblesseerd."

Delen

Reacties

Gaat hopelijk een transfer maken, in de winter of na dit seizoen. Net als Ali, wat mij betreft. Het is tijd voor vers bloed, wat jonge jongens die de flanken van de nodige kwaliteit kunnen voorzien.
Voor een vorstelijk salaris mag verwacht worden dat er goed gewerkt wordt hè?
Vleugels zijn momenteel erg mager en dan nog geen plaats voor Dilrosun. Lijkt me niet dat hij nog een kans gaat krijgen
Het is niet mijn favoriet, maar hij is wel erg hard gedaald op de lijst, was gewoon basis speler een lange tijd. Blijkt dat hij goed traint, dat is dan mooi.
Misschien kan hij transfer maken in de winterstop.
Moet gewoon weg. Kan je nog een prima transfersom voor krijgen en des te belangrijker zijn salaris.
Kunnen die verhalen over slechte instelling etc. ook weer de prullenbak in.