toure-gil-vicente-2

Twitter @GilVicente_fc

Series

Verhuurde Feyenoorders: Touré scoort tegen Kökçü en Aursnes

Stan

Ook afgelopen weekend kwamen de ploegen van de verschillende Feyenoord-huurlingen weer in actie. Waar sommigen als basisspeler mochten aantreden, moesten anderen het doen met een reservebeurt of zelfs een plek buiten de selectie. Het was Tidjany Touré die als trefzekere invaller de beste indruk achterliet. 

Lennart Hartjes & Mimeirhel Benita: Excelsior – Fortuna Sittard (2-2)
Excelsior kon zaterdagavond bij een overwinning op Fortuna Sittard tijdelijk de koppositie pakken in de Eredivisie. Toen de Kralingers net voor de 70e minuut nog steeds met 1-0 voorstonden leek dit ook te gaan lukken, maar toen viel de 1-1 van de uitploeg. Uiteindelijk eindigde het duel in het Van Donge & De Roo Stadion in 2-2. Feyenoord-huurlingen Hartjes en Benita hadden geen aandeel in dit gelijkspel. Eerstgenoemde liep na de eerste speelronde een knieblessure op en is voor langere tijd uit de roulatie, terwijl Benita het duel met de ploeg uit Sittard vanaf de bank bekeek. 

Thijs Jansen: De Graafschap – FC Emmen (0-1)
De Graafschap, waarvoor doelman Jansen dit seizoen op huurbasis uitkomt, nam het vrijdag op tegen het naar de Keuken Kampioen Divisie gedegradeerde FC Emmen. Net zoals in de eerste twee speelrondes moest Jansen het doen met een plek op de reservebank. Zijn concurrent tussen de palen Mees Bakker wist de bezoekers uit Emmen lang van scoren af te houden, totdat De Superboeren tien minuten voor tijd toch een doelpunt moesten slikken. Desondanks lijkt Jansen voorlopig niet te kunnen rekenen op een vaste plek onder de lat bij de ploeg van Jan Vreman.

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand & Guus Baars: FC Dordrecht - MVV (2-2)
Net zoals vorige week tegen Willem II stonden er bij FC Dordrecht afgelopen vrijdag drie Feyenoord-huurlingen aan de aftrap. De Belgen Tsoungui en Sebaoui lijken een basisplaats te hebben veroverd in het elftal van Michele Santoni, maar ook ’t Zand begon in de basis tegen MVV. Guus Baars, die vorige speelronde nog de partner van Tsoungui was in de verdediging, zat ditmaal niet bij de selectie. De reden achter zijn absentie is niet bekend. 

De grote man bij de Dordtenaren was middenvelder Mathis Suray, die diep in de tweede helft met twee doelpunten een 0-1 achterstand omboog naar een 2-1 voorsprong. De bezoekers uit Maastricht maakten er uiteindelijk nog 2-2 van. Tsoungui en Sebaoui speelden beiden wederom de volle 90 minuten mee, terwijl ’t Zand na een krap uur gewisseld werd.

Tidjany Touré: Gil Vicente – Benfica (2-3)
Touré nam het dit weekend op tegen het Benfica van oud-Feyenoorders Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes. Op papier een lastige wedstrijd voor Gil Vicente, maar de thuisploeg wist het de bezoekers nog behoorlijk lastig te maken. Touré mocht in de 65e minuut invallen toen Benfica door onder andere een strafschop van Ángel Di Maria met 0-2 voorstond. Het was uitgerekend de van Feyenoord gehuurde buitenspeler die een kwartier voor tijd de spanning terugbracht. Half uitglijdend maakte de 20-jarige Touré de aansluitingstreffer bij wat alweer zijn tweede treffer van het seizoen was. Diep in blessuretijd leek Benfica de wedstrijd dan toch definitief op slot te gooien door de 1-3 te maken, waarna Gil Vicente in de allerlaatste minuut tevergeefs nog tot 2-3 kwam.  

Ezequiel Bullaude: CA Sarmiento - Boca Juniors (1-0)
Ook het Boca Juniors van Bullaude kwam dit weekend in actie. De beroemde club uit Argentinië ging in een uitduel in het tweede bekertoernooi van het land onderuit tegen Sarmiento. Bullaude zat wel bij de selectie, maar bleef het gehele duel op de bank zitten.

Ook Marcus Pedersen, die dit weekend debuteerde voor Sassuolo in het met 2-0 verloren duel tegen Napoli, staat officieel nog onder contract bij Feyenoord. Hij zal na dit seizoen zo goed als zeker de definitieve overstap maken naar Italië en dus niet meer in actie komen voor de Rotterdammers. 

 

Delen

Reacties

Ik zie het niet meer gebeuren dat Geertruida nog vertrekt hoor voor de duidelijkheid of ze moeten al zowat rond zijn met nino en zijn visum

Maar pavard is nu definitief naar inter
Dus afwachten
weinig (interessant) nieuws de laatste dagen
Ook niet zo gek, gezien de selectie compleet is. Los van dat we met een beetje mazzel misschien nog een cm krijgen
Heb Gil Vicente - Benfica ruim een uur zitten kijken maar begin dan toch te twijfelen of Kokcu na die wedstrijd Inter - Benfica niet beter naar de skybox van Inter had kunnen lopen voor een gesprekje. Volgens mij heeft hij PSV en Ajax ingeruild voor Porto en Sporting als sterke tegenstander, verder is het ook niks daar in Portugal....
Mensen overdrijven altijd na een paar wedstrijden. Die keeper van de graafschap is al een tijdje erg zwak en zag er bij de tegengoal ook niet goed uit. Voor de winterstop staat Jansen gewoon onder de lat maar je kan je nummer 1 keeper ook niet zomaar laten vallen natuurlijk dus heeft even tijd nodig.

Verder jammer dat gil vicente een koopoptie heeft voor Toure nou maar hopen dat het financieel moeilijk voor ze gaat worden als die het daar goed doet
Dat ze dan nog iets "onverwachts" kunnen laten zien op deadlineday. Wel geinig, ook al is het voor nu nog voor Dordrecht.
Ftm bijlow 9 weken uitgeschakeld is dat zo of moeten we aan minder denken van 6 tot 7 weken zoiets
Benita ook weer op de bank? Had wel gehoopt dat hij daar wel basis zou staan en zichzelf kon laten zien.

Maar goed, was pas de 3e wedstrijd natuurlijk
Hij sloot later aan en hun huidige rechtsback is een van hun betere spelers daar (Al kan die ook centraal). Benita zal dus wel aan de bak moeten, maar als die goed genoeg is moet het wel goed komen
Toch wel pijnlijk om te zien dat Bullaude ook bij Boca (nog) niet gespeeld heeft. Ik ben een groot fan van hem, vond hem ook af en toe best leuk spelen, maar dit lijkt toch Arnes gelijk te bewijzen. Laten we hopen op een opleving!
Die moet ook wel ff aan zn nieuwe teamgenoten kunnen wennen
Áls dat al zo is, zou die toch wel invallen?
Leuk om dat altijd te lezen dit overzicht.
Thijs janssen had nu bij ons tweede keeper moeten zijn leerd van hier trainen meer dan op de bank zitten bij graafschap
Als je op de bank zit bij de Graafschap, ben je ook niet goed genoeg als 2de keeper voor Feyenoord.
Jullie zijn Bullaude vergeten, al zat ie de hele wedstrijd op de bank.