Twitter @GilVicente_fc

Series

Verhuurde Feyenoorders: Touré scoort tegen Kökçü en Aursnes

Stan

Ook afgelopen weekend kwamen de ploegen van de verschillende Feyenoord-huurlingen weer in actie. Waar sommigen als basisspeler mochten aantreden, moesten anderen het doen met een reservebeurt of zelfs een plek buiten de selectie. Het was Tidjany Touré die als trefzekere invaller de beste indruk achterliet.

Lennart Hartjes & Mimeirhel Benita: Excelsior – Fortuna Sittard (2-2)
Excelsior kon zaterdagavond bij een overwinning op Fortuna Sittard tijdelijk de koppositie pakken in de Eredivisie. Toen de Kralingers net voor de 70e minuut nog steeds met 1-0 voorstonden leek dit ook te gaan lukken, maar toen viel de 1-1 van de uitploeg. Uiteindelijk eindigde het duel in het Van Donge & De Roo Stadion in 2-2. Feyenoord-huurlingen Hartjes en Benita hadden geen aandeel in dit gelijkspel. Eerstgenoemde liep na de eerste speelronde een knieblessure op en is voor langere tijd uit de roulatie, terwijl Benita het duel met de ploeg uit Sittard vanaf de bank bekeek.

Thijs Jansen: De Graafschap – FC Emmen (0-1)
De Graafschap, waarvoor doelman Jansen dit seizoen op huurbasis uitkomt, nam het vrijdag op tegen het naar de Keuken Kampioen Divisie gedegradeerde FC Emmen. Net zoals in de eerste twee speelrondes moest Jansen het doen met een plek op de reservebank. Zijn concurrent tussen de palen Mees Bakker wist de bezoekers uit Emmen lang van scoren af te houden, totdat De Superboeren tien minuten voor tijd toch een doelpunt moesten slikken. Desondanks lijkt Jansen voorlopig niet te kunnen rekenen op een vaste plek onder de lat bij de ploeg van Jan Vreman.

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand & Guus Baars: FC Dordrecht - MVV (2-2)
Net zoals vorige week tegen Willem II stonden er bij FC Dordrecht afgelopen vrijdag drie Feyenoord-huurlingen aan de aftrap. De Belgen Tsoungui en Sebaoui lijken een basisplaats te hebben veroverd in het elftal van Michele Santoni, maar ook ’t Zand begon in de basis tegen MVV. Guus Baars, die vorige speelronde nog de partner van Tsoungui was in de verdediging, zat ditmaal niet bij de selectie. De reden achter zijn absentie is niet bekend.

De grote man bij de Dordtenaren was middenvelder Mathis Suray, die diep in de tweede helft met twee doelpunten een 0-1 achterstand omboog naar een 2-1 voorsprong. De bezoekers uit Maastricht maakten er uiteindelijk nog 2-2 van. Tsoungui en Sebaoui speelden beiden wederom de volle 90 minuten mee, terwijl ’t Zand na een krap uur gewisseld werd.

Tidjany Touré: Gil Vicente – Benfica (2-3)
Touré nam het dit weekend op tegen het Benfica van oud-Feyenoorders Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes. Op papier een lastige wedstrijd voor Gil Vicente, maar de thuisploeg wist het de bezoekers nog behoorlijk lastig te maken. Touré mocht in de 65e minuut invallen toen Benfica door onder andere een strafschop van Ángel Di Maria met 0-2 voorstond. Het was uitgerekend de van Feyenoord gehuurde buitenspeler die een kwartier voor tijd de spanning terugbracht. Half uitglijdend maakte de 20-jarige Touré de aansluitingstreffer bij wat alweer zijn tweede treffer van het seizoen was. Diep in blessuretijd leek Benfica de wedstrijd dan toch definitief op slot te gooien door de 1-3 te maken, waarna Gil Vicente in de allerlaatste minuut tevergeefs nog tot 2-3 kwam.

Ezequiel Bullaude: CA Sarmiento - Boca Juniors (1-0)
Ook het Boca Juniors van Bullaude kwam dit weekend in actie. De beroemde club uit Argentinië ging in een uitduel in het tweede bekertoernooi van het land onderuit tegen Sarmiento. Bullaude zat wel bij de selectie, maar bleef het gehele duel op de bank zitten.

Ook Marcus Pedersen, die dit weekend debuteerde voor Sassuolo in het met 2-0 verloren duel tegen Napoli, staat officieel nog onder contract bij Feyenoord. Hij zal na dit seizoen zo goed als zeker de definitieve overstap maken naar Italië en dus niet meer in actie komen voor de Rotterdammers.