silberbauer

VK Sportphoto

Nieuws

FC Utrecht zet Silberbauer in aanloop naar duel tegen Feyenoord op straat

Van de redactie

Michael Silberbauer vertrekt als Hoofdtrainer bij FC Utrecht. Dat is de uitkomst van de evaluerende gesprekken tussen beide partijen. Het contract van de 42-jarige Deen is in goed overleg beëindigd, zo meldt FC Utrecht dinsdagochtend op de clubwebsite.

FC Utrecht kent een dramatische start van het nieuwe Eredivisieseizoen. De Domstedelingen staan op de zestiende plaats op de ranglijst met nul punten. "Eind vorig seizoen en de seizoenstart waren niet zoals we hadden gehoopt. Gedurende het seizoen evalueren we regelmatig met de Hoofdtrainer. We hebben samen de conclusie getrokken dat er geen stijgende lijn zat in de ontwikkeling en groei van het elftal en daaraan gekoppeld bleven de resultaten achter. Het doel om met meer energie en aanvallende intenties te spelen, is te weinig behaald. Dat zijn lastige gesprekken, waarin we open en eerlijk naar elkaar zijn geweest. Het is een moeilijk besluit en een teleurstellende dag, ook omdat Michael echt een clubman is", legt technisch directeur Jordy Zuidam uit. 

Assistent-trainer Rob Penders neemt voorlopig de honneurs waar. FC Utrecht hoopt op korte termijn een nieuwe Hoofdtrainer aan te stellen. "Het is niet gelukt is om stabiliteit in de ploeg te brengen. Het was onze ambitie om aanvallend voetbal met energie te spelen, dat is met pieken en dalen gegaan. Opgeteld bij de start van het seizoen, is nu besloten dat onze wegen scheiden. Ik gun FC Utrecht het beste, deze club blijft voor altijd aan mij verbonden", geeft Michael Silberbauer aan op fcutrecht.nl.

Delen

Reacties

Het boeit me weinig wat trainer ze daar hebben als Feyenoord er maar wint.
Vrij bizar dat zijn bakayoko voor 30 miljoen verkocht wordt dadelijk, die heeft echt niks gepresteerd. Geertruida wordt niemand concreet voor... ik snap het niet hoor. Waarom liggen Feyenoord spelers zo slecht in de markt??
Ja inderdaad. Bizar. Ik hoor mensen van ja we moeten even Dilrosun en Jahanbaksh wegdoen. Maar zo'n Dilrosun ga je gewoon nog tot einde contract aan vastzitten.
Zondag Penders voor de groep als interim
Korte samenvatting van het bericht idd
Gewoon weer *** dit. Die gaan er volle bak in Zondag. Schokeffectje..
Vorig seizoen ook al net voor de wedstrijd tegen ons 🤔
Dickie terug op de Nederlandse velden
https://youtu.be/ZUEcvnfqgTs?si=C1WUn-D7CVpTU9Kj voor degenen die het interessant vind. Vi over de financiën van Feyenoord.
Is het al 100% zeker dat die "onvoorstelbare" speler komt?
Nee zeker niet. Er zal heel wat uitgaands moeten gebeuren
Onvoorstelbare speler? Waar haal je dit vandaan?
Ik denk eerder 25% dat zoiets nog gebeuren gaat. Die Avezate waar kantoona 1908 paar keer over heeft gehad waarom zou dat geen optie voor 8 zijn
Echt zo'n trapgame, ofwel Utrecht speelt as zondag boven hun eigenlijke kunnen om een reactie te tonen, of onze club speelt ze gewoon hopeloos overhoop omdat ze het gebrek aan kwaliteit op zo'n korte termijn echt niet kunnen maskeren. (Hoop uiteraard op het laatste) Maar prima, laat het maar zien en deze wedstrijd is sowieso een betere graadmeter dan Almere

(En een open en eerlijk gesprek met de TD aldaar is voor Utrecht ook geen sinecure, want de puinhoop is meer aan hem dan aan Silberbauer toe te schrijven)
Na 3! wedstrijden.... Arme van Seumeren stopt er ieder jaar opnieuw miljoenen in. Het zou je hobby maar wezen, dat Fc U.
Da’s jammer. Had nog ff gewacht tot na Feyenoord. Nu gaat Dickie (Advocaat) de boel daar tot aan de winterstop weer lijmen; spelen met 9 verdedigers en 1 spits. Gaat een pittige wedstrijd worden zondag.
Geen enkele trainer gaat het daar redden. Elk jaar willen ze de top van de Eredivisie aanvallen en elk jaar kopen ze 10/15 spelers om dat te bewerkstelligen. Het is gewoon niet realistisch
Zolang als ze daar de TD er niet uit gooien komt het nooit goed. Maar wel weer de pech voor ons dat het hele zooitje weer optimaal opgefokt is tegen ons
We zouden zomaar tegen de kleine generaal uit kunnen komen.
Ik zou er ook niet gek van op kijken
Utrecht in een dip, goed dat we ze nu treffen!
Zou het niet onderschatten. Club die extreem getergd is na 3 verliespartijen en 0 goals
Je kan getergd zijn, maar als je niet kan voetballen dan schiet je daar ook niks mee op. Ik ga uit van de kracht van onze club en dat we met 3 punten terug komen.
Ondanks dit moet Feyenoord gewoon winnen! Ik denk dat ze jans wel eens kunnen aanstellen!
Die had het over een sabbatical toch?! Lijkt me dan dus niet een optie...
Die heeft aangegeven daar nu niet voor open te staan.
Altijd klote dit. Penders is geen slechte trainer en Slot/Feyenoord heeft geen idee hoe Utrecht tactisch zal gaan spelen. Maar dan nog op eigen kracht moet je deze wedstrijd simpel winnen. 1-3.
Je zou bijna zeggen: hebben wij weer met een grote kans op het welbekende schokeffect etc etc
Het welbekende Rob Pender schokeffect?
Vorig seizoen zelfde verhaal met Fraser en Utrecht speelde de wedstrijd van zijn leven tegen ons met een scorende Toornstra.....
Penders gaat het waarschijnlijk anders neerzetten... Dus heb je in ieder geval minder aan de analyses van de voorgaande wedstrijden...