Primeur Bevestigd
Mikki van Sas • @SupersubJPL

Foto via SupersubJPL

Transfers

Dit zijn de voorwaarden om Van Sas te strikken

FeyenoordTM

Mikki van Sas staat nadrukkelijk op de radar van Feyenoord. De club overweegt om de 19-jarige sluitpost van Manchester City aan het keepersgilde toe te voegen. De goalie is samen met Nick Marsman kandidaat om de nieuwe (tijdelijke) tweede doelman van Feyenoord te worden.

De vacature is ontstaan nadat Justin Bijlow opnieuw geblesseerd raakte aan zijn pols. Bijlow staat naar verwachting twee tot drie maanden aan de kant met zijn blessure. Feyenoord wil de UEFA Champions League ingaan met een sterk keepersgilde — en dus is de club actief aan het werven in de laatste dagen van de transferwindow.

Mikki Avelon Leander van Sas kan daarbij uitkomst bieden. De 19-jarige keeper, die in 2020 door Manchester City weggeplukt werd bij FC Utrecht, is voor Feyenoord gratis op te halen. De Citizens vereisen dan wel een terugkoopoptie van drie miljoen Britse pond. Mocht Van Sas in dat geval tot een bepaald aantal wedstrijden komen, vereist de Engelse club ook bonussen die tot één miljoen euro oplopen.

Gaat Feyenoord voor deze constructie, wil Manchester City vijfenveertig procent doorverkooppercentage in de deal bedingen. Manchester City wil ook een eventueel toekomstig transfervoorstel met betrekking tot de speler kunnen matchen. Een andere optie die Feyenoord heeft is huren.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Aliou Baldé kan naar Nice, hebben we een doorverkoop percentage?
Die had ook een serieuze kans moeten krijgen van Slot.
Advocaat zei toen al dat het een geweldige voetballer is, dat er daarna door Slot wordt gedaan alsof die er niets van kan sloeg nergens op.
Zelfde flikt hij nu met Bullaude.

Een nobody als Slot die even gaat vertellen of een speler er wel of niet wat van kan
Misschien eens wat kritischer zijn op de betreffende spelers; Balde speelde als een veredelde jeugdspeler. Een speeltuin voetballer. Viel buiten het veld op met rare fratsen, zoals het huren van peperdure auto's. Ook dat wordt meegenomen in een afweging.
Ballaude heeft op een goede kopbal tegen Donetsk en een fraaie balaanname niets bijzonders laten zien. Moest in (oefen)wedstrijden, ook deze voorbereiding, continu tactisch bijgestuurd worden vanaf de zijkant.
Een nobody als slot…. Toen wist ik het zeker.
Je bent een neus en zit alleen maar negatief te zeiken hier.
In vergelijking met Advocaat is Slot toch een nobody, wees wel realistisch en eerlijk naar jezelf ipv iemand voor “neus” weg te zetten
Ten eerste haal je nu ineens het vergelijk met advocaat erbij, kwam nergens voor in je verhaaltje. Ten tweede is het zo dat als je presteert wat slot presteert, de afgelopen 2 jaar, ben je alles behalve een nobody. Dus ja, je zogenaamde kritiek is voor mij het gezeik van een neus
Uhm… Het ging over Advocaat, als jij de vergelijking niet snap is dat niet mijn fout…

Afijn, Had Advocaat, Bosz, Steijn of wie dan ook vorig seizoen voor de groep gestaan was je ook kampioen geweest.

Als je zeer goed materiaal heb en de concurrentie faalt, dan is het vanzelfsprekend dat je kampioen wordt.

Laten we het nou eens omdraaien, wat als Slot ten tijde van Advocaat voor de groep had gestaan met dat zooitje ongeregeld toen? Slot zou zeker niet de prestaties van Advocaat hebben geëvenaard.

Je kan me uit maken voor alles wat je wil, prima maar ik ga niet mee in het verheerlijken en verafgoden en heilig verklaren van Slot.

Feyenoord doet het goed, laten we daar blij mee zijn maar laten we niet doen of al het succes aan Slot te danken is.
Is überhaupt bekend hoe goed deze jongen is?
Dat lijkt me toch een essentieel iets.
Daarnaast zouden we twee jonkies zonder ervaring als reserve keeper hebben.
Dan los je nog steeds het probleem van een volwaardig 2 of 3e keeper, waarmee je de cl in zou kunnen, niet op.
Dus dit gerucht kan m.i. naar de prullenbak.
Alle leeftijden tot 18 jaar eerste keeper bij Oranje. Beste statistieken in de Premier League 2 van alle keepers en paar keer player of the month.
Als je er van uitgaat dat Bijlo volgend seizoen verkocht wordt zou ik nu al Olij van Sparta halen, dan heb je met Wellenreuter en Olij twee goede keepers. Als Timo geblesseerd of een rode kaart pakt moet je met Lamprou verder, terwijl als je Olij koopt en hij trekt een cl wedstrijd over de streep dan steek je 2,5 miljoen premie in je knip.
Als ze de terugkoopoptie van 3 miljoen pond laten vallen, is het best interessant.
Dat ze in de toekomst dan nog 35% kunnen vangen is prima.
Ik zie een keeper niet als een speler waar je op moet verdienen, maar liever als een vaste waarde voor een lange periode.
Teruggaan is voor hem geen optie. Hij kiest liever voor de langere termijn. Doorverkoop percentage is nu veel te hoog
Als ik het goed lees gaat deze constructie geld kosten zodra hij speelt. Zit hij op de bank dan blijven de kosten beperkt. Feyenoord zoekt een 3e(!) keeper. Dan lijkt de constructie niet verkeerd.
Op transfermarkt staat dat die clubloos/transfervrij is? Kan Manchester City dan nog zulke dingen vragen? Lijkt me niet toch?
Off-topic:

Wat zeggen we hiervan?

De kans op een terugkeer van Hirving Lozano naar PSV wordt steeds groter. Volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad is een akkoord over de transfersom én persoonlijke voorwaarden dinsdag een stuk dichterbij gekomen.

Moeten we ons erbij neerleggen dat die club uit Eindhoven makkelijk kampioen wordt of gaan wij de titel prolongeren?!?
Niet zo snel opgeven. Pas 3 gespeeld.
Wij moeten het doen met marsman . Ik vind lozano een topper voor eredivisie
Met die verdediging van hun… ik denk niet perse dat zij kampioen gaan worden
Lozano is een speeltuin voetballer. Werd enorm gehypet maar het valt allemaal wel mee hoor. Ik wil hem niet ruilen tegen een Paixao of Sauer.
Belachelijke voorwaarden, Marsman dus.....
Voorwaarden kloppen ook niet. Die zijn door anderen geroepen zodat Feijenoord voor iemand anders zou kiezen.
Huh dat is gek. Uur geleden toen ik keek naar zijn profiel bij transfermarkt was hij nog van Man City o21 en ik keek net en hij is nu Clubloos. Misschien vorderingen voor Feyenoord? @FTM
ik lees op TM https://www.transfermarkt.nl/mikki-van-sas/profil/spieler/646708 wordt vermeld zonder contract nu per 1.7.23; Wel 27 wedstijden gekeept in Premier League 2e elftallen, is hij beter dan onze jeugd keepers en gratis, dan halen toch?
Alle leeftijden tot 18 jaar eerste keeper bij Oranje. Beste statistieken in de Premier League 2 van alle keepers en paar keer player of the month.
Ik hoop dat Feyenoord deze kans niet laat liggen. https://www.transfermarkt.nl/roberto-pereyra/profil/spieler/112302

Is natuurlijk al 32 kan zomaar een buitenkansje zijn.
Komt van onder andere Juve en Watford. Heeft een heel hoog salaris. Terwijl feyenoord op dit moment (ook na verhuur Wålemark) weinig tot geen salaris ter beschikking heeft.

Goede speler, maar is denk ik onhaalbaar
Even wat anders: ls het aan Ruud Gullit ligt, speelt Quinten Timber binnenkort in Oranje. Volgens de voormalig voetballer ontbreekt een type als de Feyenoorder nog in het Nederlands elftal.

Gullit is van mening dat bondscoach Ronald Koeman belangrijke keuzes moet gaan maken. "Ik ben benieuwd naar zijn keuzes", schrijft hij in De Telegraaf. "Ook voor het middenveld. Bij Feyenoord - Almere City zag ik eindelijk weer eens een middenvelder die niet automatisch alles kaatst, maar durfde open te draaien."

"Timber dwong de tegenstander daarmee een keus te maken en creëerde zo een man-meer-situatie. Dat zie je bij Oranje te weinig. Zo’n type is ook wel nodig. Het is altijd kaatsen, kaatsen, kaatsen in plaats van opendraaien", ziet Gullit. Volgens de voormalig international moet Koeman met een andere blik en visie kijken naar de selectie van Oranje-spelers.
Mooi hè, dat opportunisme in de voetballerij.
Jammer een keeper is toch onze minste zorg op dit moment.
I don't understand. Mikki van Sas is without a club, contract not renewed. So why does City have any demands when it's not their player anymore?
Its the same with xavi from psg i think like a year ago.
Waarom hebben ze dan Lamprou terug gehaald. Daar snap ik helemaal niks van
Die zien ze als trainingskeeper en met zijn ervaring/persoonlijkheid belangrijk voor de kleedkamer.
Er zullen nog 17 miljoen Nederlanders 'goed voor in de kleedkamer' kunnen zijn, drogreden dus. Maar vind het ook een terechte vraag van Linkeloetje
Iemand moet toch de schoentje poetsen na de training?
kan ik mij ook aanmelden? hoef niet zo nodig te spelen plekje op de bank of tribune is prima
Maar kunnen die ook keepen tijdens de training 😉
Wil ik best doen voor dat salaris van Lamprou, niet dat ik veel ballen tegen zou houden ofzo. Maar dat is misschien ook wel lekker voor de spelers, geeft altijd een goed gevoel om te scoren
jeugdspelers champ league regel wellicht?
Volgens mij heeft het aantal zelf opgeleide spelers in cl hiermee te maken.

Dat heb ik ergens in een van de andere artikelen gelezen.
Volgens dat bericht moet je 5 spelers in de selectie hebben die je zelf hebt opgeleid .
Of dat helemaal klopt weet ik niet .
Klopt! Plus dat clubs zoals City nog maar 12 spelers onder de 21 mogen uitlenen of verhuren.
Voor in de tuin met een rode puntmuts op
Lijkt me prima.
Ook voor de youth league gelijk een goede keeper en tijdelijke 2e doelman
Zijn. Wel een stel gieren hè tis niet dat ze geld tekort hebben ofz
Zo zijn ze ook rijk geworden, maar de voorwaarden die ze noemen kloppen ook niet hoor. Die worden geroepen door mensen die graag een andere keeper aan willen aanbieden.
Maar als wij zo'n deal sluiten is het fantastisch natuurlijk..
Waarom denk je, buiten de sjeik om, dat ze zo rijk worden/zijn? Door goed te onderhandelen onder andere.
Benieuwd of deze jongen dan ook voor de lange termijn is. Zo ja dan zou dat erg zonde zijn voor Janse.
Zijn intentie is lange termijn dus ook een contract voor meerdere jaren
Op TM staat dat hij geen contract heeft. maar volgens mij heeft hij nog 1 jaar contract
Klopt, hij heeft nog 1 jaar. MC zal water bij de wijn doen anders loopt hij volgend jaar gratis de deur uit.
Toch heeft Marsman het helemaal niet slecht gedaan bij ons toch?
Was echt goed bij ons inderdaad. Was voor mij zelfs kandidaat bij vertrek Bijlow om te concurreren met Wellenreuther.
Soort huur dus eigenlijk, maar je houdt er wat aan over, prima oplossing. Kost wel iets salaris.
Je zou dus kunnen zeggen dat de constructie zijn en misschien ook het salaris van Lamprou terug verdiend uiteindelijk. Dus of terug naar City voor 3 miljoen, of 55% netto over van een eventuele toekomstige transfersom. Lijkt mij een ok optie, de vraag is alleen of deze jongen wel voor je klaar staat in de CL als het nodig is...
Nee, geen huur. Hij wil komen voor de langere termijn.
Betere optie als Marsman.. toekomst
Deze deal is niet goed voor je toekomst. Is ie goed, is ie in rap tempo weer weg naar City (3 miljoen). Mocht dit niet gebeuren, dan levert het door het doorverkooppercentage nog niks op. Beter eigen jeugd de kans geven.
Nee, terug naar MC is geen optie. Doorverkoop is een bullshitverhaal. Daar klopt niks van.
De enige die mogelijk goed genoeg was is verhuurd en Marsman is een drama
Is deze jongen dan echt beter als Berger?
Alle leeftijden tot 19 jaar eerste keeper bij Oranje. Beste statistieken in de Premier League 2 van alle keepers en paar keer player of the month. Trainde de afgelopen twee jaar eigenlijk voortdurend met het eerste van MC mee.
..."Mikki Avelon Leander van Sas kan daarbij uitkomst bieden. De 19-jarige keeper, die in 2020 door Manchester City weggeplukt werd bij FC Utrecht, is voor Feyenoord gratis op te halen. "...

Wat heeft City eraan om hem GRATIS te laten gaan?! Zal niet zijn dat zijn salaris daar te zwaar op de balans drukt ;-) Als ze perse willen dat hij meer speelt kunnen ze ook zeggen we doen hem alleen verhuren, maar dat is dus niet zo...
Ik bedoel meer op de korte termijn...
Snap ook wel dat ze flink doorverkooppercentage willen...
Denk niet echt dat city zich zorgen maakt om het geld van de korte termijn van deze vent. zal misschien nog geen miljoen opleveren als ze hem direct verkopen daar haalt haaland elke week nieuwe voetbalschoenen van. Ze zullen er meer op gokken dat die doorbreekt en voor een bedrag van 10-20 mil weggaat dan is he enigszins nog interessant voor ze
Hij word hier gehaald als 3e keeper... Kans zal dus klein zijn...
Zou misschien nog kunnen als je Bijlow verkoopt binnenkort en dat hij dan beter blijkt dan Wellenreuther...
Volgens mij wordt hij gehaald als 2de keeper boven Lamprou
Dan heb je Lamprou voor niks gehaald... Totaal onlogisch...
Ze mogen nog maar 12 spelers onder de 21 verhuren anders hebben ze een probleem
Enig idee waar voorkeur Feyenoord ligt?
MC mag binnen korte termijn niet meer dan 12 spelers onder de 21 verhuren. Daarbij kiezen ze niet voor keepers en verdedigers.
Bij city gooien ze dr wel altijd wat voorwaardes tegen aan zeg 🤣
Die hier worden genoemd kloppen ook niet
Dan lekker Thijs Janssen terughalen uit Doetinchem. Die zit zich op de bank te vervelen daar.
Nou met zulke voorwaarden kun je deze jongen beter bijna gewoon huren.
Alleen city heeft toch een echte win situatie bij dit??

Alleen als hij het mss 2 seizoenen slecht doet en die voorwaarden zijn er niet meer dat je op deze speler kunt gaan verdienen.
Voorwaarden die hier worden genoemd kloppen ook niet. Die worden in de lucht geslingerd door zaakwaarnemers die andere keepers bij Feijenoord willen hebben.
Hebben we zelf niks in de jeugdopleiding zitten dan wat net zo goed of beter is?
Verder raar verhaal...gratis op te halen, bonussen tot 1 miljoen euro, terugkoop clausule, huren (hij was toch gratis op te halen?), 45% doorverkoop
Die hebben ze weg gedaan.

Je had zo troost of jansen bij de selectie kunnen houden.
Is nogal wat, zitten hoog in de boom, dat voor een Reserve
Voorwaarden die hier worden genoemd kloppen ook niet.

Verder alle leeftijden tot 18 jaar eerste keeper bij Oranje. Beste statistieken in de Premier League 2 van alle keepers en paar keer player of the month.
Oh vandaar, dan heb je daar een goeie aan
Waarom is lamprou dan gehaald? Ik snap best dat je met hem niet de CL in wil gaan maar wat voor meerwaarde heeft hij dan in dit geheel? Maar ik zal er voor gaan om hem gratis op te halen en al die voorwaarden te accepteren
Doen! Kunnen we er altijd nog iets aan verdiennen!
Hun krijgen 45% hè? Je krijgt bijna niks
Gratis keeper en je kan er een klein beetje op verdiennen. Marsman gaat alleen maar geld kosten.
Alleen salaris, wat waarschijnlijk ook niet eens zoveel is. Denk dat Van Sas niet heel veel goedkoper is met die bonussen en al.
Die bonus- en doorverkoopconstructie is ook niet waar.
En is geen betere keeper als Lamprou , alleen langer
45% doorverkoop percentage, 3 miljoen pond terugkoop optie.
Die sporen niet daar.

Laat sowieso die gekkigheid voor een keeper gaan. Indien de nood hoog is kan je altijd een transfervrije keeper halen, die zijn er in overvloed
Het is ook niet waar. Is door derden de wereld in geslingerd die daar belangen bij hebben
Jemig wat een constructie, kan je dus nooit winst op maken
Off topic: Soulé heeft bij een andere club getekend.
Nooit een optoe geweest ook voor ons
Dit zijn nog eens constructies lol