walemark-heerenveen-debuut

Series

Verhuurde Feyenoorders: Wålemark levert assist, Dordrecht klopt Groningen

Stan

Voor de verhuurde Feyenoorders was het niet een al te geweldig weekend. Geen van de Eredivisie-gangers boekte een overwinning, al beleefde Patrik Wålemark met een assist wel een persoonlijk hoogtepunt. Het uitstekend presterende Dordrecht wist wel weer te winnen en ook de laatste Feyenoord-huurling, Neraysho Kasanwirjo, heeft het seizoen hervat met een overwinning.

Ramon Hendriks: Vitesse – Go Ahead Eagles (0-2)
Vitesse lijkt maar niet uit het diepe dal te kunnen klimmen waar het zich al enkele maanden in bevindt. Ook in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles van afgelopen zondag waren er niet veel lichtpuntjes waar supporters van de Arnhemse club zich aan vast konden klampen. Vitesse begon mét Hendriks en de van AZ-gehuurde Mexx Meerdink, maar zonder de naar Stoke City vertrokken Million Manhoef aan de wedstrijd tegen de Deventenaren. Alhoewel de wedstrijd qua kansen en balbezit redelijk gelijk opging, kreeg de thuisploeg net voor rust via Oliver Edvardsen alweer de 42e tegentreffer van het seizoen te verwerken. De ploeg van Edward Sturing slaagde er niet in langszij te komen, maar mocht dankzij een rode kaart in de extra tijd van Willum Þór Willumsson nog even hopen op een punt. Het is echter niet Vitesse, maar het met tien man spelende Go Ahead dat daarna nog weet te scoren: Jakob Breum doet de hekkensluiter van de Eredivisie met 0-2 de das om.

Woensdag nemen Vitesse en Ramon Hendriks het in de KNVB Beker op tegen SC Cambuur.

Lennard Hartjes & Mimeirhel Benita: Almere City – Excelsior (2-1)
Excelsior neemt het vrijdag op tegen de verrassend goed presterende promovendus Almere City. De Kralingers begonnen zelf ook uitstekend aan de Eredivisie, maar zakken steeds verder naar beneden op de competitieranglijst. Tegen Almere kan de ploeg van Marinus Dijkhuizen zichzelf dan ook een uitstekende dienst bewijzen. In dat kader beleeft Excelsior een prima begin, als het na een kwart wedstrijd op 0-1 komt via Spurs-huurling Troy Parrott. De uitploeg lijkt dan in het Yanmar Stadion met een voorsprong aan de thee te gaan, maar vlak voor de rust trekt Stije Resink de stand gelijk. In de tweede helft gaan beide ploegen op zoek naar de voorsprong, die uiteindelijk gevonden wordt door Almere City. Niet via een eigen speler, maar door Excelsior-verdediger Casper Widell, die de bal in eigen doel werkt. De Rotterdammers, waar Benita niet invalt en Hartjes nog altijd kampt met een blessure, verliezen daardoor van Almere en zien zich op de ranglijst ingehaald worden door de ploeg uit Flevoland.

Patrik Wålemark: Fortuna Sittard – sc Heerenveen (3-3)
Heerenveen reist zaterdag af naar de andere kant van het land om het op te nemen tegen Fortuna Sittard. Wat volgt in het gelijknamige stadion, is een doelpuntenfestijn waarbij de teller uiteindelijk stopt op zes goals. Wålemark is na 19 minuten betrokken bij de eerste goal als hij de assist levert op de Friese uitblinker Ousame Sahraoui. Als Luuk Brouwers vijf minuten later de 0-2 maakt, lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor het team van Kees van Wonderen. Dat is ook het geval, totdat Fortuna na een uur spelen een strafschop krijgt die door Alen Halilović achter keeper Mickey van der Hart wordt geschoten. De doelman krijgt de voorkeur boven de gepasseerde Andries Noppert. Drie minuten later al complementeert Fortuna de comeback als Rodrigo Guth raak kopt namens de Limburgers. In het kwartier daarna, als Wålemark inmiddels is gewisseld, zijn zowel Brouwers als Halilović nogmaals trefzeker voor hun club en eindigt het duel in 3-3.

Thijs Jansen: NAC Breda – De Graafschap (0-0)
In de Keuken Kampioen Divisie stond vrijdag een affiche op het programma dat qua fanscharen niet zou misstaan in de Eredivisie. De supporters van NAC Breda en De Graafschap werden in het Rat Verlegh Stadion echter niet getrakteerd op een spektakelstuk: na 90 minuten stond nog altijd de brilstand op het scorebord. Dat betekent een clean sheet voor Thijs Jansen, maar wel puntverlies voor De Superboeren.

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand & Korede Osundina: FC Dordrecht – FC Groningen (1-0)
Met Sebaoui en ‘t Zand in de basisopstelling (Antef Tsoungui ontbrak vanwege een rode kaart tegen Jong Ajax) begon Dordrecht vrijdag tegen het grote FC Groningen, dat qua puntenaantal bijna gelijkstaat op de ranglijst. In een wedstrijd waar beide Feyenoord-huurlingen golden als uitblinkers en Osundina na een uur mocht invallen, kwamen De Schapekoppen al snel op voorsprong toen Ilias Bronkhorst na 3 minuten raak kopte uit een hoekschop. Het doelpunt van de verdediger was gelijk de enige treffer aan de Krommedijk, waardoor Dordrecht tegen Eredivisie-degradant wist zege te vieren.

Tidjany Touré: Benfica – Gil Vicente (3-0)
Gil Vicente nam het zondag op tegen het grote Benfica, waar Fredrik Aurnes in de basis begon. Touré moest bij de uitploeg genoegen nemen met een plek op de bank, net als Orkun Kökcü dat bij de club uit Lissabon moest doen. Zoals verwacht is Benfica veel te sterk voor Gil Vicente leidt het na 50 minuten al met 3-0. Touré mag na een krap uur nog wel invallen, maar kan geen potten meer breken voor zijn club.

Ezequiel Bullaude: CA Tigre – Boca Juniors (0-2)
Boca Juniors won met 0-2 van Tigre. Ezequiel Bullaude begon op de bank en mocht na 60 minuten zijn invalbeurt maken in plaats van aanvaller Benedetto. Beide doelpunten van Boca vielen al binnen 25 minuten. Boca Juniors staat momenteel vierde in groep B van de Argentijnse competitie met vijf punten uit drie duels.

Neraysho Kasanwirjo: Rapid Wien – Sankt Pölten (3-1)
Ook Rapid Wien, waarvoor Kasanwirjo op huurbasis uitkomt, heeft het seizoen weer hervat met een bekerduel tegen Sankt Pölten. Tegen de tweededivisionist werd ondanks een vroege tegentreffer met 3-1 gewonnen. Daarvoor was nog wel een penalty en een eigen goal van de uitploeg nodig. Kasanwirjo speelde het hele duel als linker centrale verdediger.