Primeur Bevestigd
Szymanski Filter

Transfers

Verlenging maatregel FIFA versoepelt langer verblijf Szymański

FeyenoordTM

De FIFA heeft maandag de maatregelen betreffende buitenlandse spelers in de Russische- en Oekraïense competities deels aangepast en verlengd. Goed nieuws voor Feyenoord, wat nu Sebastian Szymański tegen nagenoeg dezelfde voorwaarden (tijdelijk) kan overnemen van Dynamo Moskou.

Feyenoord aast al langer op een langer verblijf van de Pools-international in Rotterdam. De Pool ziet zelf ook heil in een langer verblijf in de Havenstad en kwam reeds tot een persoonlijk akkoord om nog minimaal één seizoen te schitteren in De Kuip.

De Rotterdammers gaan de koopoptie op Szymański niet lichten, vertellen ingewijden. Er blijven twee mogelijke scenario's over: Szymański tegen gelijkwaardige voorwaarden huren óf zijn contract loskoppelen. 

img-5335
img-5336
img-5337
img-5338
img-5340

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FTM raadt maar gauw Dean Huijsen aan bij de scouting 😉
Ik las eerder dat Feyenoord en Szymanski het eens waren over een contract voor langer verblijf. En 2 weken later licht Feyenoord ineens de koppositie niet.. 🤣 welke van de 2 berichten is juist
Hey Bert! Ze zijn het inderdaad eens geworden over een langer verblijf, maar dat was wel afhankelijk van een aantal factoren. Als je het artikel ook terugleest, dan zie je dat ze daar eigenlijk 3 scenario's schetsen:

- Kopen (lastig, want Feyenoord wil niet direct zakendoen met Russische clubs)
- Transfervrij overnemen (daarvoor zou het contract van Szymanski moeten worden 'losgekoppeld', maar dat betekent meteen dat hij door allerlei andere clubs ook op te pikken is voor nop)
- Verlenging van de huur zoals die nu ook wordt gedaan, indien de FIFA dezelfde regels blijft hanteren.

Dat laatste scenario lijkt nu aan te worden voldaan, dus het zou zo maar kunnen dat we nog een jaartje van Sebas kunnen genieten. Ik heb in elk geval wel genoten van zijn tomeloze inzet. Als hij volgend jaar ook nog wat meer kan renderen, dan gaan we een leuk seizoen tegemoet!
Met dit nieuws vind ik het alleen maar onduidelijker worden
Feyenoord kan hem voor 10 overnemen maar de huur van 2 mag je daar afhalen had ik ooit begrepen dus hij kan voor 8 overgenomen worden.

Alleen er kan nog niet zonder vage constructie gehandeld worden met Moskou

Dus onder zelfde voorwaarden nog een jaar huren voor 2 miljoen ? en kan je hem daarna overnemen voor 6?

Of hij laat zijn contract ontbinden en is dan transfervrij? of wordt zijn contract een jaar opgeschort waardoor hij zelfstandig kan kiezen waar hij een jaar gaat spelen maar dus een jaar langer onder contract staat bij Moskou omdat het opgeschort is.

Wie weet hoe het nu echt zit
@FTM wat was dat met jou in dat hotel en een buitenspeler?
Met alle respect: kunnen we even stoppen met alle posts die beginnen met @FTM? Het zijn natuurlijk spannende tijden maar laten we 1908.nl de energie en tijd gunnen om dingen goed voor alle bezoekers uit te zoeken ipv het continue te moeten beantwoorden van al deze ad hoc vragen van velen. Deze mannen werken er naast deze site overdag ook nog bij, ik bespeur daarnaast een zekere vermoeidheid in de bijna verplichte antwoorden van de gewaardeerde redactie. Kortom: wij bezoekers gaan lekker door met posten van al dat ons bezig houdt, kunnen de mannen lekker door met de missie die ons al de info oplevert.
Vind het sws irritant.. alsof die gozer een glazen bol heeft. Als er nieuws is komt het vanzelf op de site.
@FTM: Is Matheus Nascimento nog iets voor Feyenoord als 2e spits? Zou zich prima achter Santi kunnen doorontwikkeling tot 1e spits
Deze beantwoord ik wel voor je. Antwoord is nee, dit geldt ook voor Aouchiche. Deze namen zaten in de scoutingsapparaat van Frank Arnesen.

Ik stelde deze vraag ook ooit.
Zou eerder kijken naar twee Nederlanders
Dallinga en van Hooijdonk
Ik kan uit de FIFA-tekst niet afleiden wat ik onder "zijn contract loskoppelen" moet verstaan.
En als Feyenoord, los van de problemen om een afkoopsom te kunnen betalen aan een Russische club, Szymanski niet definitief wil overnemen, vraag ik me af of je überhaupt wel met hem verder moet willen gaan.
Je hebt nu Bullaude al onder contract en Van den Belt kan ook op die positie spelen, terwijl als Szymanski na nog een jaar zegt dat hij aan een nieuwe uitdaging toe is, dan loopt hij de deur uit zonder dat je er wat aan over houdt. Met de overbezetting Wieffer, Timber, Zerrouki ligt er toch al kapitaalvernietiging op de loer. Zeker als je, wat ik wel heel verstandig zou vinden, een linksbenige opvolger voor Kökcü zou halen.
Ik ga iets geks roepen.
Szymanski zie ik graag op hangend rechts. Prima voorzet. En goed in combi met overlap.

En we hebben echt 5-6 goede middenvelders nodig
Dat is idd gek. Want hij is links. Hij heeft idd een goede voorzet dus dan zou linksbuiten logischer zijn. Haal je alleen wel gelijk de potentie van goals bij hem weg.
Hoeft niet.
Kan in de berghuis rol.

Met name tegen fysieke tegenstanders vind ik hem niet goed.
OT: helaas weer naast een szk gegrepen samen met t vrouwtje. Dus dan maar legioen kaart.
Wanneer is t verstandigst om m aan te vragen groen witte kameraden?
Op het moment dat we 10e eindigen en wekelijks onderpresteren.
Is dit een bepaalde insinuatie richting een schoonmaak merk support?
Zo bedoel ik t niet. T gaat er meer om of je dat ding nu moet aanvragen of na t seizoen. Helaas niet voor iedereen weggelegd een szk..
Nee, ik zat meer te dollen. Het is op dit moment gewoon enorm lastig om er tussen te komen, want we doen het goed. In de tijden dat 'we' het wat minder doen, merk je dat het iets makkelijker is om er tussen te komen. Volgens mij is het aan het eind van het seizoen pas mogelijk qua seizoenkaartverkoop en informeert de club daar vooraf over.
@FTM Ik lees net op een Engelse media site dat Slot Pusic en Hulshoff mee wil nemen, dit lijkt me redelijk waarschijnlijk toch? En wil Lot nou echt 1 a 2 scouts meenemen en een aantal spelers?
Pusic en Hulshoff zijn te verwachten. Kokcu ook, maar wat dat betreft moet ik nog zien in hoeverre een Director of Football daar nog inbreng in gaat hebben, want de coach heeft historisch gezien weinig macht bij Spurs.
@FTM Wat is het perspectief voor Walemark, vind hem persoonlijk in potentie nog steeds een basisspeler maar ik denk dat je hem volgend seizoen aan een subtopper in de eredivisie moet verhuren die hem garantie op speeltijd geeft
@FTM Wat zou dit betekenen voor Bullaude? Mag ie dan een jaartje op huurbasis naar een Utrecht of twente? Of verwacht je dat hij veel meer minuten kan gaan maken?
Mensen hier lachen mij wel uit als ik het zeg, maar ik zie wel degelijk de potentie in Hartjes om ooit op de positie van kokcu te kunnen staan. Laat m volgend seizoen toch eens paar keer invallen.
En dus nu worden wij HELEMAAL GEK! lekker man
FTM dus het komt er eigenlijk op neer als szymanski zn contract ontbind voor 30 juni wat hij nu dus mag. Feyenoord hem zonder transferbedrag kan laten tekenen?? 🥸 daar hoeven ze dan niet lang over na te denken neem ik aan?
Zo lees ik het ook. De speler mag zelf kiezen z'n contract te ontbinden, zolang dit voor 1 juli aan de werkgever is aangegeven. Szymanski zou dan ook transfervrij naar andere clubs mogen, en ik verwacht wel dat er wat interesse zal zijn, maar tegelijkertijd heb ik het idee dat hij nog een seizoen bij Feyenoord wel ziet zitten. Lijkt erg blij bij ons, en CL helpt mee.
Suspend is opschorten. Dus de contract voorwaarden schuiven een jaar door. In dat jaar staat het de speler vrij om ergens anders te spelen
Mooi nieuws, die jongen kan ( en moet) zich verder ontwikkelen, dus maakt weinig uit op welke wijze hij blijft voorlopig.
Kan je volgend jaar weer verder kijken.
Waarom zou zijn contract ontbonden worden? Ik zie daar geen enkele reden voor als Moskou zijnde. Enige wat ik lees is dat hij voor 30 juni eenzijdig zijn contract kan laten opschorten. Deze regels zeggen niets over ontbinden.
Hij wilt niet naar Rusland dus dan gaan ze hem voor niks betalen dus dan kunnen ze beter zijn contract ontbinden
Of verhuren en later wellicht verkopen als de oorlog/internationale betalingsmogelijkheden/FIFA het toelaat.
Ik zie echt nog steeds geen enkele reden tot ontbinden van een contract tot 2026 van iemand die waarde voor hen vertegenwoordigt over 1 of 2 jaar. Jouw reden klopt niet. Het is een eenzijdige optie om het contract uit te stellen. Russen zouden hem prima willen hebben. Als een speler niet voor 30 juni de club schriftelijk op de hoogte brengt, dan wordt hij gewoon in Rusland verwacht. Enige haast is er wel voor Szymanski om het lot in eigen hand te houden.
Hij wilt daar helemaal niet meer onder contract staan, laat staan spelen, of uberhaupt ook ooit iets mee te maken hebben. Dus waarom kiest de FIFA niet gewoon voor een keuze waarmee spelers gewoon helemaal onder hun contract uit kunnen komen?
@FTM wanneer gekozen wordt voor nog een jaar huur, heeft zn Russische club hier dan geen inbreng in verder? Aangezien je aangeeft tegen dezelfde voorwaarden.. ik kan me zo voorstellen dat ze na de prestaties dit jaar een hogere huursom kunnen krijgen?
Zo niet, dan is het vrijwel zeker dat hij blijft toch aangezien je eerder al het persoonlijke akkoord meldde?
@FTM, ik ben zelf erg overtuigd van Anibal Moreno, is hij ooit in de picture geweest bij Feyenoord?
Mocht Kökcu vertrekken, kan hij gehaald worden voor op 6 samen met Wieffer en heb je Zerrouki/Timber voor 8.
Zerrouki op 8? Wat lees ik allemaal
Haha idd. Zerrouki is een pure 6..
Volgens mij kan Zerrouki prima in de Kökcu rol spelen, met een type Wieffer naast zich.
Dat is toch niet zo heel gek? Als Sadilek speelde bij Twente, dan gebeurde toch precies hetzelfde?
Afijn, Anibal Moreno nooit in the picture geweest dus?
Wat houdt de optie contract loskoppelen precies in?

Bedoelen ze dan dat hij een transfervrije status krijgt en je hem dus gratis kan halen of houdt het in deze situatie wat anders in?
Dus dan zou Feyenoord hem voor een paar jaar vast kunnen leggen?
Wat houdt de optie contract loskoppelen precies in?

Bedoelen ze dan dat hij een transfervrije status krijgt en je hem dus gratis kan halen of houdt het in deze situatie wat anders in?
Lees anders even het artikel. Hij kan zn contract ontbinden tot 30 juni, dan zou hij inderdaad een transfervrije status krijgen en kan je m 'gratis' tekenen
Je geeft twee opties aan, een daarvan is huren. Waarom zou szymanski dat willen? Hij kan nu toch gewoon zn contract ontbinden, dan heeft hij 100÷ zekerheid nooit meer naar Rusland terug te hoeven en kan hij bij feyenoord transfervrij tekenen.
Waarom is het lichten van de kooopotie geen optie? Financieel niet of omdat dit door de restricties rondom handel met Rusland?
Precies. En Feyenoord wil er niet op die manier opstaan.
10 miljoen betalen of transfervrij ophalen, ik denk niet dat er lang over wordt nagedacht.
Bij transfervrij kunnen alleen ook andere clubs hem binnenhalen.
Lekker! Poolse raketten kunnen weer afgevuurd worden.
Zie hem liever gekocht worden of nog 1 jaar huuren en dan kopen
@FTM waat deed je in dat hotel. Heeft dat echt betrekking op een buitenspeler?
Had eigenlijk liever dat hij definitief zou worden binnengehaald. Met huren creëer je geen kapitaal.
Hopen dat ze hem nog een seizoen kunnen houden met optie tot koop en dat er niet een club tussen gaat zitten die hem via een Guus Til constructie alsnog overneemt.