wieffer

VK Sportphoto

Nieuws

Verliespartij tegen Twente levert Wieffer ongewenste primeur op

Stan

Doordat Feyenoord zondag haar ongeslagen status in de competitie verspeelde tegen FC Twente, is er voor Mats Wieffer een einde gekomen aan een bijzondere reeks. Tot zondag had de middenvelder namelijk nog nooit een Eredivisie-duel verloren. De 2-1 verliespartij tegen zijn oude club maakt daar dus een einde aan. 

Op 11 september 2022 debuteerde Wieffer met een korte invalbeurt voor Feyenoord in het gewonnen duel tegen Sparta. In de 33 Eredivisie-wedstrijden die de Bornenaar daarna speelde voor de Rotterdammers, werd 27 keer ook gewonnen, 6 keer gelijkgespeeld, maar geen één keer verloren. Ondertussen werd Feyenoord op 18 september 2022 tegen PSV (4-3) en op 28 mei 2023 tegen Vitesse (0-1) wél verslagen, maar in beide wedstrijden kwam Wieffer niet in actie. 

Omdat Wieffer voor zijn transfer naar Feyenoord enkel met Twente en Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie heeft gespeeld, betekende de reeks van 34 ongeslagen wedstrijden met de Stadionclub automatisch dat hij nog nooit een Eredivisieduel had verloren. 

Zondag tegen FC Twente kwam er dus een einde aan de indrukwekkende reeks van Wieffer, doordat de Tukkers met 2-1 te sterk waren voor Feyenoord. 

Delen

Reacties

Mooie reeks. Het zat er gisteren niet in. De scheids zat tegen, maar dat is het niet alleen. We brachten zelf ook veel minder dan in alle andere potten de laatste tijd.

Accepteren, hopelijk van leren. En weer door!