Gerucht
feyenoord-celtic-fc-2-0-jim-breeman-sports-photography-13

Jim Breeman Sports Photography

Europees

'Mogelijke coëfficiëntencriteria brengen WK-deelname Feyenoord in gevaar'

Stan

Door het Europese succes van Feyenoord in de afgelopen jaren leek de club hard op weg naar de hernieuwde FIFA Club World Cup in 2025. De Rotterdammers rijgen de coëfficiënten namelijk in rap tempo aan elkaar, waardoor Ajax op korte termijn kan worden ingehaald in de strijd om een ticket voor het wereldwijde toernooi. La Gazzetta dello Sport komt nu echter met het nieuws dat er zomaar eens gekozen kan worden om voor het WK voor clubs enkel prestaties in de Champions League mee te laten tellen, wat flink roet in het eten zou gooien van Feyenoord. 

De Italiaanse krant schrijft dat het mogelijk is dat er wordt besloten dat alleen coëfficiëntpunten behaald in de Champions League meetellen voor plaatsing voor de FIFA Club World Cup. Dat zal gaan via de volgende puntenverdeling: 

  • 5 punten voor deelname CL
  • 3 punten voor een overwinning in de CL
  • 1 punt voor een gelijkspel in de CL

Feyenoord kansloos
Indien met bovenstaand systeem wordt gewerkt is Feyenoord zo goed als kansloos voor plaatsing voor het WK voor clubs. Bij het verdelen van de tickets wordt namelijk gekeken naar de coëfficiënten die behaald zijn in de voorgaande vier seizoenen. Kijken we naar alle coëfficiënten, dus ook die uit de Europa en Conference League, dan is Feyenoord Ajax na de overwinning op Lazio virtueel voorbij en zouden de Rotterdammers dus de Nederlandse afgevaardigde zijn voor het toernooi dat in 2025 zal plaatsvinden. 

Worden echter de alleen Champions League-coëfficiënten meegerekend, zoals La Gazzetta schetst, dan staat Feyenoord op een bijna onoverbrugbare afstand van Ajax. De Rotterdammers nemen namelijk alleen dit seizoen deel aan de Champions League, terwijl de club uit de hoofdstad dat de afgelopen drie jaar al deed. Bovendien wist Ajax in het seizoen 2021-2022 onder Erik ten Hag zelfs te overwinteren in het miljoenenbal.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Vreemd dat de criteria worden aangepast gedurende de meetellende jaren...
Het zal niet waar zijn dat ze weer de regels aan gaan passen ten gunste van de club die ze het liefste zien.
Ook een goeie zaak, onderaan staan in je eigen competitie en dan om de wereldbeker gaan spelen.
Dan word je het lachertje van de wereld
Is het natuurlijk de grote vraag wiens lobby het is om de CL coëfficiënten te gebruiken ipv de UEFA ranglijst.
De Engelse plaatsen zijn vergeven op basis van CL winnaars. Spanje heeft nu Real en Villareal, op basis van CL ipv UEFA zou dat vermoedelijk Atletico Madrid worden ipv Villareal. Voor Duitsland zou er volgens mij niets veranderen. Voor Italië valt Roma weg en wordt het Juventus (als ze mogen) of AC Milan. Voor Portugal zou er niets veranderen. En bij Nederland dus Ajax ipv Feyenoord.

Dus wie hebben er belang bij om een andere ranking te hanteren? Ajax, Atletico Madrid en Juventus/AC Milan.
UEFA = MAFIA, en de FIFA is nog erger.
Lekker met de 18e plaats naar een WK 🤡
Hopelijk hoeven we niet naar dat gedrocht toe. Wordt gehouden in Juni / Juli in de VS. Dan kan je je vakantie en voorbereiding dat jaar gedag zeggen...Lijkt me niet heel bevorderlijk voor de rest van je seizoen.
Missen we niks aan, dit commerciële gedrocht.
Wereldbeker verloor zijn charme toen het geen uit en thuiswedstrijd meer was tussen de kampioen van Europa en Z-Amerika.

Dus helemaal prima als Feyenoord daar niet naar toe gaat.
Lekker laten dat WK. Niemand die er naar kijkt en het levert waarschijnlijk ook amper wat op, alleen blessures en puntenverlies in de competitie
Wat moet je daar joh? Kost je alleen maar punten in de competitie.
Een hele grote berg geld verdienen waarschijnlijk.
Ach, die wereld beker was een stuk "echter" toen alleen de kampioen van Europa tegen de kampioen van "Zuid Amerika" speelde. Nu is het weer zo'n oneindig toernooi met verschrikkelijk voorronde voetbal. Ongetwijfeld commercieel heel erg interessant maar sportief een draak en een uitnodiging voor overbelasting.

Verder ben ik het eens met Joboef dat we de champions league dan maar moeten winnen.