arne-slot

VK Sportphoto

Opinie

Vermoedelijke opstellingen • Feyenoord - Ajax

Van de redactie

Zondag is het zo ver: De Klassieker in De Kuip. Om 14:30 uur wordt het duel tussen de twee aartsrivalen afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Beide ploegen missen de nodige spelers in aanloop naar de kraker tussen de nummer twee en vijf van de competitie.

Het is nog onzeker of Bart Nieuwkoop zondag in actie kan komen in de Klassieker. De vleugelverdediger kwam niet helemaal ongeschonden uit het duel met FC Volendam en wordt zaterdag nog beoordeeld, zo vertelde Arne Slot vrijdag tijdens de persconferentie. De coach hoopt zondag een aantal spelers te zien terugkeren in de wedstrijdselectie. Zo trainden Antoni Milambo en Alireza Jahanbakhsh de afgelopen dagen volledig mee. De komende dagen moeten uitwijzen of ze zondag onderdeel uit kunnen maken van de wedstrijdselectie. Dat geldt ook voor Luka Ivanušec. Justin Bijlow, Gernot Trauner, Quilindschy Hartman en Gjivai Zechiёl zijn in elk geval afwezig tegen Ajax.

Doelman Diant Ramaj zal voorlopig niet in actie komen voor Ajax. De 22-jarige doelman kwam donderdagavond in de blessuretijd van de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles na een luchtduel verkeerd terecht. Dit resulteerde in een breuk in zijn linkerelleboog, waardoor het huidige seizoen waarschijnlijk voorbij is voor hem. Trainer Van 't Schip hoopt verder ook te kunnen beschikken over Akpom en Brobbey. Of beide spelers fit genoeg zijn voor zondag zal nog moeten blijken.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Lopez; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Gaaei, Rensch, Kaplan, Hato, Taylor; Tahirovic, Mannsverk, Hlynsson, Godts; Bergwijn.

Delen

Reacties

Wanneer ze zo spelen als tegen de pikbroeken, gaat 020 zeker een kans maken. Wanneer ze geconcentreerd en agressief spelen heeft 020 niets in te brengen en worden ze afgedroogd.
Echt veel smaken heb je niet achterin. Ik hoop dat Lopez hetzelfde speelt als vorig seizoen toen hij inviel voor Hartman.
Als Lopez en Zerrouki maar op de bank blijven vind ik het prima
Word een zware opgave.brobbey doet weer mee
Die maakt die kansen wel af die hij krijgt.Waar volendam het na liet.Feyenoord verknalt ook de meeste kansen.Gimenez mag je zo langzamerhand wel afschrijven.Dit is geen vorm meer hoor echt niet
Ben bang voor een verlies partij Feyenoord ,echt zo'n luky 020 pot
Vermoedelijke opstelling klopt niet. Ajax gaat met 10 verdedigers voetballen
Hoop toch echt op Nieuwkoop. Die brengt wel de nodige passie die zo’n wedstrijd verlangt in tegendeel tot Lopez die nog geen duel kan winnen. Hancko linksback is ook ideaal. Brengt van wat we gezien hebben zelfs meer dan Hartman doet aanvallend.
Is dit wat ?

Wellenreuther
Read, Beelen, Geertuida, Hancko
Wieffer, Milambo, Timber
Paixao, Ueda, Ivanusec
Als Milambo niet geblesseerd zou zijn wel
Weten we morgen ,, anders Ivanusec op 10 en Sauer op links.
Ik zou in zo'n belangrijke wedstrijd niet zo veel aanpassingen verrichten. Maar ik zou Ivanusec ook wel eens op 10 willen zien en Sauer een paar wedstrijden 90 minuten
Ivanusec kan niet brengen op 10 wat Slot wil, veel lopen zoals Til en Symanski.
Was morgen ochtend de kaartverkoop voor seizoenskaarthouders (bekerfinale)?