Hadj Moussa webversie

Nieuws

Sturing baalt van houding Hadj Moussa; Slot reageert

Stan

Anis Hadj Moussa werd deze week aangekondigd als de nieuwste aanwinst van Feyenoord. Bij Vitesse, dat de buitenspeler dit seizoen huurt van Patro Eisden, heeft de Algerijn zichzelf na die bekendmaking echter een slechte dienst bewezen doordat hij met zijn hoofd al te veel bij de overstap zou zitten. Edward Sturing, trainer van de Arnhemmers, heeft zich dan ook kritisch uitgelaten over de speler. 

Richting de Gelderse derby tegen N.E.C. ontbrak Hadj Moussa vrijdag op de training, vertelt Sturing tegenover De Gelderlander. "Hij meldde zich uiteindelijk ziek, maar dat gebeurde veel te laat. Daar ben ik niet blij mee. Alle seinen moeten op Vitesse staan. Op de derby. Hij moet dat om half negen ’s morgens melden. Maar dat gebeurde helemaal niet. Wij moesten hem bellen. Kregen we om half elf contact. Dat is onacceptabel. Dat staat me niet aan."

In de strijd tegen degradatie, verwacht de trainer van de Arnhemmers van als zijn spelers de optimale focus. "Het gaat mij om gedrag en ik wil energie zien bij iedereen. De wil om die wedstrijd te winnen. De derby is voor Vitesse gewoon heel erg belangrijk. Vedetteneigingen wil ik dit op voorhand niet noemen. Naïef wel."

Sturing gaat nog in gesprek met de kersverse Feyenoord-aanwinst, aangezien dit niet het eerste incident is. "Ik ben er boos over. Want hij was vorige week ook al ene keer te laat. Dat begint me te storen." Bij Vitesse hebben ze de technisch begaafde aanvaller er in principe graag bij, al heeft Sturing op verdedigend vlak nog veel aan te merken op Hadj Moussa, laat hij weten bij ESPN. "Aan de bal is het een geweldige speler, maar zonder bal heb ik nog problemen met hem. Bij balverlies doet hij te weinig in de omschakeling. Hij doet te weinig voor het team op dit moment. Dat weet hij, want ik heb hem er op aangesproken. Ik ben met dit soort zaken klaar. Vitesse strijdt tegen degradatie. Ik moet jongens hebben, die ervoor gaan. Die voor Vitesse strijden en de club in de eredivisie willen houden."

Reactie Slot
Arne Slot werd vrijdag tijdens de persconferentie gevraagd naar de uitspraken van Sturing over Hadj Moussa. De trainer van de Rotterdammers kan nog geen oordeel vellen over de houding van de toekomstige Feyenoorder. "Ik kan niet zeggen dat ik hem heb leren kennen, ik heb één gesprek met hem gehad. Dan kun je nog niet zeggen dat je iemand kent, daarvoor moet je met iemand gaan werken. Edward heeft zijn ervaring met hem. Ik hoop voor ons en mij ons dat ik een andere ervaring met hem ga krijgen."

Wat duidelijk is, is dat Feyenoord een speler tot zijn beschikking krijgt waar de staf flink mee aan de slag kan. "Er zijn legio voorbeelden van spelers die in de ene hoedanigheid wat minder gewaardeerd worden en wat verderop heel erg gewaardeerd worden. Ik vind het wel vervelend om te horen dat dit zijn gevoel is. Je hebt liever een speler die je niet hoeft te boetseren. Als dit zo is, en ik heb geen reden om daar aan te twijfelen, is er in ieder geval reden om daar nog aan te schaven. We wisten al dat er nog andere onderdelen van zijn spel waren waar we aan moeten schaven."

Delen

Reacties

Laat Slot maar flink schaven .is hem wel toevertrouwd .
Laat Slot maar flink schaven .is hem wel toevertrouwd .
Deze speler als hij zich gaat ontwikkelen dan word het een hele grote
🤣🤣 dat kan je van iedereen zeggen niet.
Nederland heeft 3 wedstrijden gezien van hem waar hij af en toe een leuke actie had.

Ik kan me nog Bassiesicoglu herinneren, Antony Lurling, Marco Vejinovic.. die hadden zich al nadrukkelijk bewezen bij hun club voor ze naar Feyenoord gingen.

Ik verwacht er heel eerlijk gezegd weinig van, maar laat me graag verrassen
Slot stelde dat er uitgebreid en zorgvuldig gescout is, laten we daar dus op vertrouwen.
Nou je noemt wel spelers die niet zo technisch zijn als hem , bassie oké daar heb je gelijk in maar denk deze gozer dat ie goed is , heb hem ook gezien wedstrijden bij Algerije viel goed in en daar noemen ze hem de vervanger van Mahrez
Storm in een glas water. Hier is helemaal niks aan de hand.
Dat werd bij de eerste incidenten rond Mo Ihattaren ook beweerd......!
Handig is het niet van hem. Maar kan me voorstellen dat als je 4e klasse in Frankrijk hebt gespeeld en 2e klasse in België en ineens feyenoord op de stoep staat dat je even wat minder de focus hebt op de club die je huurt en je elke wedstrijd verliest.
En wat is vaker te laat? Is dat 1x of is het elke week wel ern keer. Vind het voor nu een overdreven reactie die stiring gaf. En hoop heel hard dat de speler dat volgend seizoen ook bewijst
Nou noem je ook gelijk iemand op 🤣🤣