geertruida-oranje-soccrates

Nieuws

Vermoedelijke opstellingen • Geertruida begint bij Oranje op de bank

Van de redactie

Vanavond speelt het Nederlands elftal in Berlijn het kwartfinaleduel op het Europees kampioenschap tegen Turkije. Bondscoach Ronald Koeman voert naar verwachting geen wijzigingen door, ten opzichte van het basiselftal dat mocht beginnen in de achtste finale tegen Roemenië (3-0). Dit betekent dat Feyenoorder Lutsharel Geertruida wederom op de bank zal plaatsnemen.

Turkije bereikte de kwartfinale door in de achtste finale Oostenrijk te verslaan. De Turken trokken ternauwernood een 2-1 overwinning over de streep. Orkun Kökcü ontving in die wedstrijd zijn tweede gele kaart van het toernooi en is geschorst voor het duel tegen Nederland. Bovendien moeten de Turken in de verdediging Merih Demiral missen. De centrale verdediger was tegen Oostenrijk de absolute uitblinker met twee doelpunten, maar maakte na afloop een omstreden ‘wolvengroet’ naar de Turkse aanhang. De UEFA verweet hem politieke inmenging en besloot hem voor twee duels te schorsen.  

Denk jij dat Nederland van Turkije wint? Maak de wedstrijd extra spannend en win 50x of 100x je inzet als Oranje wint bij Jacks!

De wedstrijd tussen Nederland en Turkije begint vanavond om 21:00 en staat onder leiding van de Clement Turpin. De naam van de Franse scheidsrechter klinkt Feyenoorder bekend in de oren. In 2015 floot hij het knotsgekke duel tussen Feyenoord en AS Roma, waarin hij onder andere Mitchell te Vrede en Erwin Mulder omstreden rode kaarten gaf en de wedstrijd tijdelijk staakte een opblaasbanaan. Turpin floot het Nederlands Elftal driemaal eerder en onder zijn leiding werd steeds een overwinning geboekt.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Simons, Reijnders, Bergwijn, Depay, Gakpo.

Vermoedelijke opstelling Turkije: Günok, Ayhan, Akaydin, Bardakci, Müldür, Ozcan, Calhanoglu, Kadioglu, Güler, Yilmaz, Yildiz

Delen

Reacties

Heb liever de opstelling van feyenoord tegen Dordrecht