geertruida-nederland-oostenrijk-proshots

Pro Shots

Nieuws

Vermoedelijke opstelling Oranje ∙ Geertruida naar de bank verwezen

Moreno

Vanavond speelt het Nederlands elftal in München het duel in de achtste finales van het Europees Kampioenschap tegen Roemenië. Bondscoach Ronald Koeman wijzigt niet veel, zei hij, maar zal Feyenoorder Lutsharel Geertruida vermoedelijk wel weer op de bank zetten. 

De Roemenen zijn de verrassende groepswinnaar van poule E, waar Nederland derde werd in groep D. Oranje mag zich niet ongelukkig prijzen met de tegenstander in de achtste finale, al werd dat tijdens het EK in 2021 ook gezegd over Tsjechië. Toen ging het mis, nadat De Ligt een rode kaart ontving.

Nu lijkt het erop dat Ronald Koeman weer terugvalt op rechtsback Denzel Dumfries. Tegen Oostenrijk speelde Geertruida op die positie, die in de eerste helft geen goede indruk maakte. Na rust, toen Koeman hem net als bij Feyenoord in balbezit een rol in het middenveld gaf, leek hij een stuk meer in zijn sas.

Dat lijkt dan ook de enige wijziging te worden in de basiself. Dumfries kampte met lichte pijntjes in aanloop naar het treffen met Oostenrijk, maar is nu hersteld. Koeman: "Er gaat niet veel veranderen. Daar is ook geen reden voor. Totaal niet. Natuurlijk was het niet goed tegen Oostenrijk, maar op basis van één wedstrijd moeten we niet in paniek raken en alles anders doen."

Vermoedelijke opstelling
Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Malen, Memphis, Gakpo

Oranje speelt vanavond op het EK tegen Roemenië. Overleefd het keurkorps van bondscoach Ronald Koeman de achtste finale? Pak 50x of 100x je inzet als Nederland wint met Jacks!

Delen

Reacties

Met Malen heb je wel scorend vermogen in de ploeg
Onbegrijpelijk, Schouten heeft totaal geen inzicht wanneer er verdedigd moet worden. Laat zovaak z'n mannetje lopen..
Onbegrijpelijk, Schouten heeft totaal geen inzicht wanneer er verdedigd moet worden. Laat zovaak z'n mannetje lopen..
Dan Koeman naar de varkensstal verwijzen!!
Ik snap niet waarom Koeman niet kiest voor de optie om Geertruida op de de Roon positie zet a la Kante van Frankrijk
Hij heeft loopvermogen, duel kracht, inzicht, passend vermogen en ook nog scorende vermogen en dat is wat al die ideale schoonzonen op het middenveld niet heeft
Geertruida heeft heel het seizoen rechtsback gelopen, waarom zou je hem in het Nederlands Elftal dan opeens op de plek van verdedigende middenvelder plaatsen?
Dan moeten ze het ook maar zelf weten….😎