hancko

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko over Slot: "Binnen drie jaar bij de beste coaches ter wereld"

Moreno

Voetbal International sprak Feyenoord-verdediger Dávid Hancko over zijn inmiddels ex-trainer Arne Slot. De Slowaak uitte lovende woorden over de Bergentheimer. "Hij heeft mijn carrière veranderd."

"In de laatste twee jaar heeft hij m'n carrière veranderd, in de manier hoe hij me heeft leren spelen en hoe ik naar voetbal kijk. Hij maakte indruk op trainingen, in meetings en met zijn systemen. Mede dankzij hem ben ik in meerdere aspecten gegroeid als voetballer", vertelt de 26-jarige verdediger, die eergisteren in extremis werd uitgeschakeld op het EK voetbal.

Hancko vertelt waarom Slot zo'n enorme indruk op hem heeft gemaakt. "Je hebt bij hem altijd echt veel zin om te gaan trainen. Zijn speelwijze en ook de video's die hij in teambesprekingen laat zien zijn allemaal zo professioneel. Hij laat je altijd zien wat je specifiek moet doen bij een bepaalde manier van drukzetten van de tegenstander", aldus de linkspoot. "Dan zei hij bijvoorbeeld: 'Als ze op deze manier druk zetten, dan moeten we op deze plek een extra speler vinden.' Hij gaf precies aan waar we moesten staan in allerlei situaties."

Het heeft ook zo zijn voordelen bij Slowakije, geeft Hancko aan. "Ik merk het nu ook bij het nationale team of als ik wedstrijden op tv kijk. Dan herken ik wat teams doen, wat de tegenstander moet doen om goed op te bouwen. Dit heeft hij me allemaal bijgebracht."

De Slowaak, die op veel lijstjes van Europese (sub)topclubs staat, denkt dat de oefenmeester ook in de Premier League in staat is om zijn kwaliteiten te laten zien. "Ik denk dat hij in drie jaar zal worden genoemd als een van de beste coaches ter wereld. Ik weet wat hij bij ons heeft gedaan en nu heeft hij het allergrootste platform om dat te laten zien. En ik spreek die waardering niet uit omdat ik hoop dat ik met hem meega naar Liverpool, want die kans is klein. Ik wens hem heel veel geluk toe, hij is echt een fantastische coach."

Delen