feyenoord-psv-1-0-knvb-beker-achtste-finale-jim-breeman-sports-photography-3

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Vermoedelijke opstelling · Slot brengt een wijziging op het middenveld

Nigel

Feyenoord en AZ het voor de derde keer dit seizoen tegen elkaar op. De bekerontmoeting betekent de tweede keer in korte tijd dat de ploegen elkaar tegenkomen. Door de laatste wedstrijd zijn er ook direct wijzigingen in de vermoedelijke opstellingen. 

Feyenoord mist keeper Justin Bijlow. De doelman verliet afgelopen zondag met tranen het veld nadat hij een blessure opliep met een pass naar Hartman. Vandaag werd bekend dat de keeper er circa acht weken uit ligt. De landskampioen mist ook nog Alireza Jahanbakhsh. De vleugelaanvaller staat met Iran in de halve finale van de Azië Cup. Wie wel terugkeert van het toernooi uit Azië is reservespits Ayase Ueda. 

Arne Slot maakte op de persconferentie van vanmiddag bekent een wijziging te maken in zijn opstelling. De hoofdtrainer kiest voor een ander middenveld dan afgelopen zondag. Hierdoor start Bart Nieuwkoop mogelijk in de basis. 

Bij AZ zijn er cruciale spelers afwezig. De grootste afwezige is Eredivisietopscorer Vangelis Pavlidis. Hij moet de wedstrijd missen vanwege het oplopen van teveel gele kaarten. De Griekse spits kreeg in de duels met HHC Hardenberg en Quick Boys een gele kaart, hierdoor is hij voor de bekerwedstrijd in De Kuip geschorst. Trainer Maarten Martens liet op de persconferentie nog in het midden wie de vervanger wordt van Pavlidis. 

Bij de Alkmaarders keren Sugawara en Ryan terug van de Azië Cup. Trainer Maarten Martens beschikt weer over de twee basisspelers voor de selectie. Ruben van Bommel werd gewisseld vanwege kuitklachten in de rust. Dinsdag trainde de speler alweer mee met de groep en is er waarschijnlijk weer bij in De Kuip.

Ook mist AZ rechtsachter Denso Kasius, hij kreeg een directe rode kaart in de Eredivisiewedstrijd tegen sc Heerenveen. De verdediger ontving een schorsing van twee wedstrijden. Als een speler een directe rode kaart ontvangt, dan geldt de schorsing ook voor wedstrijden in het bekertoernooi. Hierdoor moest Kasius afgelopen weekend al de eerste ontmoeting met Feyenoord missen. Hij is er in de bekerwedstrijd dus ook niet bij vanwege zijn schorsing. 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Hancko, Trauner, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Giménez, Nieuwkoop

Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Goes, Bazoer, Møller Wolfe; Clasie, De Wit, Mijnans; Van Bommel, Sadiq, Addai

Delen

Reacties

Het werkte tegen PSV voor de beker maar dit is geen opstelling waar ik erg enthousiast over kan zijn. Je kunt toch niet helemaal om het feit heen dat er afgelopen zomer keuzes zijn gemaakt die Feyenoord in ieder geval voor wat betreft dit seizoen Feyenoord eerder zwakker hebben gemaakt dan beter. Eigenlijk had Ivanušec een speler MOETEN zijn die wel meteen bij de beteren hoort. Dat dat niet het geval is, is eigenlijk een tikkie teleurstellend. Misschien wel een paar tikkies.....
Paixao - Ueda - Stengs
--- Ivanusec ---
---Timber - Wieffer -----
Hartman - Hancko - Trauner - Geertruida
- Wellenreuther -

Giménez vanaf minuut 60. Bij achterstand Ivanusec eraf, Stengs naar de 10 en Minteh op rechtsbuiten.
Hoge druk, met intensiteit, jezelf belonen en vooral imagineren.
Zet nou gewoon die ivanusec 5 wedstrijden 90 minuten erin anders komt het er nooit uit en op rechts Paxao want Stengs is onmisbaar op het middenveld
Eens. En Luca is misschien gehaald voor de vleugel, ik zie hem ook wel en misschien zelfs beter op 10. Dan kan Stengs naar de buitenkant, samen met Paixao.
Nieuwkoop, met respect, op rechts voor is aanvallend met een man minder voetballen.
Nieuwkoop … rechtsbuiten van de armoede.

Ik zou met Sauer op links, Stengs op rechts, Ivanusec/Lingr op 10 en Ueda in de spits beginnen. Paixao en Gimenez zijn al weken bagger, laat ze eens voelen dat er concurrentie is, zo kunnen ze maar aan blijven modderen.
Wat mij betreft zet Ueda met Gimenez samen in de spits, dat zal niet gebeuren helaas.
Verder hoop ik dat Lingr eens wat langer mag spelen, die heeft wel altijd veel energie als hij mag gaan spelen.
Als Slot vandaag kiest voor Bart op rechts dan zal hier vast een gedachte achter zitten.

Arend is dagelijks met deze gasten bezig. Als Ivanusec, Sauer en Minteh de pannen van het dak spelen dan worden ze gewoon opgesteld. Als Lingr zich geweldig laat zien dan speelt hij ook.

Slot is dus niet geheel tevreden en overtuigd. Dan vind ik het wel bijzonder dat er mensen zijn die denken dat ze een betere opstelling kunnen maken. Laten we nou gewoon eens vertrouwen hebben in Slot. We staan sinds een lange tijd in onze historie op poleposition voor wederom directe plaatsing voor de CL.

Vanavond allemaal vol achter het team staan. En als we met Bart op rechtsbuiten PSV kunnen verslaan dan kunnen we ook AZ pakken.
Ik zou lingr als valse rechtsbuiten opstellen die komt ook het 16 meter gebied (bij 2epaal daar staat nooit iemand met voorzetten van links) in en heeft ook scorend vermogen en hij is lekker fanatiek
_ _ _ Gimenez - Ueda
Hartman - Stengs - Nieuwkoop
_ _ _ Timber - Wieffer
Hancko - Trauner - Geertruida
_ _ _ Wellenreuther

Dit zou ik wel willen zien. Steeds voorzetten geven op Gimenez en Ueda
Wie ga je daarna wisselen voor wie?
Genoeg opties. Ivanusec voor Stengs. Trauner eruit en terug naar 4-3-3. Een spits eruit, Nieuwkoop eruit (Geertruida rb), Buitenspelers erin. Enz, enz, enz..
Slot moet Ueda n keer in de basis opstelling zetten. Giminez samen met Ueda in de basis.
Verder niet treuzelen met van afstand eens in de kruising schieten. Niet van die lage ballen en dan nog op de keeper.
Deze opstelling wil ik dus ook eens graag in de praktijk zien 🙏
Morgen eens goed naar die Goes kijken en snel halen.
Wanneer gaan we stengs op rechts zien en Ivanusec op 10? Elke keer nieuwkoop. Hij doet het niet slecht hoor. Maar hij is geen echte rechtsbuiten..
Ik blijf het toch zeggen, Lingr op 10 en Stengs op rechts. Nieuwkoop heeft het alleen leuk gedaan tegen de lampies daarna is ie tot 2x toe hopeloos gefaald als rechtsbuiten.
Geef die gozer maar eens een paar wedstrijden de kans idd ipv vd belt.
Goed dat het middenveld weer hersteld is daar liep het zondag fout. Slim om Nieuwkoop op rechtsbuiten te zetten met die Moller Wolfe op linksback
Het feit dat Nieuwkoop als beste optie op de vleugelpositie wordt gezien, laat weer eens zien hoe ongelofelijk slecht onze vleugelspelers zijn en wat een miskopen we dan eigenlijk hebben gedaan. Misschien Sauer is in de basis zetten of Slory er maar eens bij halen want veel slechter dan dit kan toch niet?
Het zegt vooral iets over wat Slot vraagt van zijn vleugelspelers. Eerst de vijandige back uitschakelen, dan zelf aan voetballen toekomen. Een zwaktebod tegen dit soort tegenstanders als je het mij vraagt, laat die back onze vleugelspeler maar uitschakelen.
Klopt, ik vind Slot een geweldige trainer en hoop dat die nog heel lang bij ons blijft, maar je kan van een type Ivanusec niet verwachten dat hij iets creëert uit het niets als die zo gelimiteerd wordt met het spel dat Slot wilt zien van de vleugelaanvallers. Als Ivanusec meer vrijheid krijgt en vertrouwen zal je dezelfde speler zien als voor zijn blessure toen hij ook het verdedigende werk niet zoveel hoefde te verrichten, omdat het relatief zwakke teams waren.
Waarom Ivanusec niet eens een keer op het middenveld?
Waarschijnlijk niet goed genoeg vindt het al best schokkend dat Nieuwkoop eerder op rechtsbuiten wordt neergezet dan Ivanusec.
Nieuwkoop rechtsbuiten is een grote grap. Succes tegen Roma ook. Misschien vd belt nog eens op 10 proberen ook..
Die Ivanusec is echt geen meerwaarde.
Traag
Uit vorm ?
Zit geen pit in
Zet die Ivanusec of Sauer erin en hou op met dat gewissel.