zerrouki

Nieuws

Vermoedelijke opstellingen • Zerrouki start tegen oude club

Van de redactie

Feyenoord speelt morgen om 12:15 de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente. De Rotterdammers zullen na de midweekse Champions League-zege tegen Lazio Roma met een positief gevoel afreizen naar de Grolsch Veste.

Voor het duel tegen de nummer vier van de Eredivisie kan Feyenoord niet beschikken over de geblesseerde Yankuba Minteh en Gernot Trauner. Minteh kampt met een hamstringblessure terwijl Trauner niet wedstrijdfit is. De Oostenrijker stond vrijdag wel weer op het trainingsveld, maar de wedstrijd in Enschede komt te vroeg.

Ramiz Zerrouki
Naar verluidt houdt trainer Arne Slot tegen FC Twente vast aan de basiself die afgelopen woensdag indruk maakte in de Champions League. Dat zou betekenen dat Ramiz Zerrouki na zijn indrukwekkende Europese optreden gaat starten tegen zijn oude werkgever. Voor de 25-jarige middenvelder wordt het een weerzien met de club waar Feyenoord hem afgelopen zomer – na een langdurige transfersoap – van overnam. De basisplaats van Zerrouki betekent dat Calvin Stengs vanaf de rechterflank zal opereren. 

Bart Nieuwkoop
Ook Bart Nieuwkoop wordt weer in de basis verwacht. De rechtsback bleef afgelopen woensdag in de rust achter in de kleedkamer vanwege een blessure. Naar verwachting is hij op tijd herstelt om tegen FC Twente aan te treden. De net van een blessure herstelde Luka Ivanušec maakte zijn eerste minuten tegen Lazio Roma, maar een basisplaats komt waarschijnlijk te vroeg. De Kroaat zal plaatsnemen op de bank.

FC Twente
Bij FC Twente kunnen ze morgen niet beschikken over de geblesseerden Max Bruns en Naci Ünüvar. De inzetbaarheid van Michel Vlap en Joshua Brenet is daarnaast twijfelachtig. Beide spelers komen terug van een blessure en hebben gisteren een gedeelte van de training mee kunnen doen. Vandaag wordt besloten of zij tot de wedstrijdselectie gaan behoren.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord (1-4-3-3)
Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Stengs, Giménez, Paixão

Vermoedelijke opstelling FC Twente (1-4-3-3)
Unnerstall; Sampsted, Hilgers, Pröpper, Regeer; Kjølor, Sadilek, Steijn; Rots, Ugalde, Van Bergen

Wie wint de strijd in de Grolsch Veste? Maak de wedstrijd nog spannender door op Feyenoord te wedden. Claim hier je 50 euro Free Bet!

Delen

Reacties

Het is duidelijk dat Trauner nog maar zelden wedstrijdfit is en dat Nieuwkoop als RB niet van het niveau Hartman is. Zelfs. Iet van het LB niveau van Lopez, dus op links hebben we een sterk tandem Hartman-Lopez en op rechts alleen Geertruida als Trauner een keer wedstrijdfit is. Dan hebben we centraal op links ook nog eens de beste verdediger van de eredivisie, Hancko dus. Op rechts zou Van Beelen dus moeten worden klaargestoomd ipv telkens te moeten constateren dat Trauner niet wedstrijdfit is. Bovendien moet er een betere RB dan Nieuwkoop bijkomen. Nu hebben we 3 topverdedigers, vlnr Hartman, Hancko en Geertruida en met Luts rommelen we maar wat ivm het gebrek aan fitheid van Trauner. Wanneer wordt dit probleem eens opgelost met Van Beelen, waarom is hij gekocht?
Vind het nog steeds bijzonder dat Zerrouki helemaal werd uitgekotst door FTM toen Feyenoord interesse in hem had. Minteh zou voor O-21 gehaald worden. Timber had alleen toekomst als inverted back. Stengs was een uiterst zwakke aankoop die het niet zou gaan maken. Toch maar vertrouwen op DTK en Slot voortaan. Oja, en een mening mag natuurlijk best, maar dit was wel iets meer dan dat...
Hato terug naar Rotterdam halen voor de rechtsback positie😀
Het zou geweldig zijn als we hem halen ipv Hancko als die verkocht wordt. Hij heeft net bijgetekend maar heeft waarschijnlijk wel een degradatieclausule
Maar hopen dat Bartje het volhoud, lopez nog keer als rechtsback moeten we maar niet doen.
Van Beelen er dan in of, Wieffer naar achteren
Idd. Veel overtredingen. Gele kaart, 2 verloren sprint duels, 2 vuurpijlen in eigen strafschopgebied en een strafschop veroorzaakt tegen een speler die met zijn rug naar het doel staat en het strafschopgebied verlaat. Puik staaltje verdedigen.
Beetje flauw, hij is een linksback die in een grote wedstrijd op een voor hem onwennige positie gezet werd. Hij viel zeker ongelukkig in en penalty was niet handig, maar het laat ook gewoon zien dat we echt een rb of cv erbij nodig hebben. Beelen wordt op dit moment niet goed genoeg geacht als cv en dus hoop ik dat ze in de winterstop een extra verdediger erbij gaan halen. Lopez als backup op linksback is prima.
Lopez kan dus niet als RB, dat hebben we gezien. Probleem is dat Bart het ook niet kan, hij speelt niet slim en heeft daarom teveel overtredingen nodig. Dat heeft ons in de eerste wedstrijd tegen Fortuna al 2 punten gekost met zijn domme rode kaart. Elke keer dat hij RB staat hou ik m’n hart vast, zijn overtredingen zijn opzichtig en iedereen dacht tegen Lazio “wissel hem”!
Ik heb geen hekel aan Nieuwkoop, maar hij blijkt hardleers, de manier waarop hij duels aangaat is risicovol, dat zit in zijn spel en dat moet eruit.
Grappig. Stengs, Timber, Zerrouki. Het was allemaal niet goed volgens sommigen hier. En kijk nu eens.
Ja dat waren zelfs zo een drama aankopen dat een heleboel zelfs vonden dat te Kloese en Slot moesten oprotten omdat er geen 1 goede aankoop was gedaan op Ivanusec na!
Precies. Dat negativisme heb ik nooit begrepen. Dat Feyenoord veel meer in het buitenland scout is een goede ontwikkeling, maar dat betekent toch niet dat Nederlandse spelers geen versterking kunnen zijn? Zerrouki was op zijn positie een van de beste spelers in de competitie. Je zou kunnen twijfelen of Feyenoord zoveel geld moet besteden aan hem terwijl ze Wieffer al hebben, maar de kwaliteiten van Zerrouki staan buiten kijf en een brede selectie is noodzakelijk voor een topclub. Timber had vorig jaar vaak al een basisplek, terwijl hij nooit op zijn beste positie stond omdat Kokcu daar al speelde. Je zou zeggen dat je dan eerst moet afwachten hoe Timber functioneert op 8 voordat je een oordeel hebt. Stengs was bij AZ een prima voetballer met wat te weinig rendement, maar in een uitgebreide analyse van VI kon je al teruglezen dat hij zich bij Antwerp flink had verbeterd in het fysieke aspect en daar een belangrijke speler was. Tot slot is toch al gebleken dat spelers beter worden onder Slot? Niet iedere aankoop kan een voltreffer zijn, maar spelers moeten wel eerst een kans krijgen om zich te bewijzen voordat je ze afschiet.
Maar het was toch ook niet goed wat ze lieten zien in het begin? Het is nu hosanna maar wij hebben een wedstrijd verloren (JC schaal) en 4 hele dure punten laten liggen. Iedereen kunnen zien dat hun talent hebben maar als je niet het maximale geeft, dan red je het niet. Daarom valt een talentvolle Dilrosun steeds buiten de boot. Hij mist de absolute mentaliteit. De 3 die jij noemt hebben heel hard gewerkt aan hun fysiek. Stengs kwam binnen als een iel mannetje, nu staat er een kerel. Ook Timber is een beest geworden, die veel duels wint, geweldige demarrages heeft en mooie steekpasses geeft. Zerrouki zoals die nu speelt, is een andere Zerrouki dan bij de eerste wedstrijden. Kritiek kan je op meerdere manieren oppakken; in de slachtofferrol gaan zitten of keihard aan je tekortkomingen gaan werken. Kritiek is juist goed, zonder wrijving geen glans.
Tuurlijk joh! Hoop alleen niet dat ie bij een doelpunt het kunstje herhaalt. M’n vriendin heeft wel opeens z’n shirtje besteld….
Logische opstelling, om meerdere redenen.