yv20221027yv20221027a1a04252

VK Sportphoto

Europees

Vermoedelijke opstellingen Feyenoord-Shakhtar: basisplaats voor Trauner

Van de redactie

Morgen speelt Feyenoord de eerste van twee opeenvolgende krakers. Doel: Shakhtar Donetsk uitschakelen. De heenwedstrijd was eenrichtingsverkeer, maar de Rotterdammers slaagden er niet in het overwicht om te zetten in een overwinning: 1-1. In eigen huis moet het morgenavond om 18:45 uur dan toch gebeuren.

Dat gaat Feyenoord doen met een vrijwel volledig fitte selectie. Alleen de langdurig geblesseerde Patrik Wålemark, Quinten Timber en Justin Bijlow zijn nog niet van de partij. Ook Gernot Trauner kan volgens trainer Arne Slot starten. De verwachting van 1908.nl is dan ook dat de Oostenrijker het plekje in het hart van de defensie zal overnemen van Lutsharel Geertruida, die op zijn beurt op de rechtsbackpositie zal gaan invullen. Dat betekent dat Marcus Pedersen naar de bank wordt verwezen.

Het volgende vraagteken is in de voorste linie. Slot liet vandaag op de persconferentie weten dat Alireza Jahanbakhsh dinsdag niet kon trainen vanwege lichte klachten, maar de Iraniër trainde vandaag wel weer mee. Hoe hij die test is doorstaan, is nog niet duidelijk. Mocht Jahanbakhsh fit zijn, is de verwachting dat hij in de basiself zal starten. 

Bij tegenstander Shakhtar Donetsk zijn drie basiskrachten weer terug na afwezigheid. Achterin zijn Konoplya, Bondar en Mykhaylichenko terug, waardoor backs Taylor en Topalov en ervaren centrale verdediger Rakitskyi waarschijnlijk op de bank zullen plaatsnemen. 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökçü, Szymański; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Vermoedelijke opstelling Shakhtar Donetsk
Trubin; Konoplya, Bondar, Matvienko, Mykhaylichenko; Stepanenko, Bondarenko, Sudakov; Zubkov, Traoré, Kryskiv.

Delen

Reacties

Rijnmond (in videoverslag laatste training) verwacht Trauner nog niet... Benieuwd wie gelijk heeft ;-)
Het gaat er juist om, wie d'r niet in staan. De begin opstelling is alleen maar om de tegenstander te vermoeien. Het gaat erom, wie er nog in komen om het karwei af te maken ;-)
Je zal het beleven,,10 min.voor tijd alle aanvallers er weer in voor het beslissende doelpunt!!!! En ja hij gaat nog vallen ook.📣
Logische opstelling. Al heeft Bullaude onderhand ook wel een basisplaats verdiend.
Bullaude op 10 en Szymanski op rechtsbuiten. Lekker opportunistisch vanaf de flanken ballen op het hoofd van Gimenez en Bullaude lepelen. Wel het proberen waard gezien hoe moeizaam we scoren tegen geparkeerde bussen.
Compleet mee eens, Bullaude is heel dreigend in de 16
Gelukkig zit die rugspecialist Rakitskiy op de bank.
Is gewoon zonde dat die Pedersen geen goed overzicht heeft, dat hij maar blijft gaan is uiteraard wel geweldig. Maar is voor nu ok dat we hem achter de hand hebben. Als onze trauner op is kan hij zo invallen.
Pedersen is de rechtsback geweldige speler. Geertruida kan overal spelen zelfs rechtsbuiten als het moet. Pedersen geeft goede rugdekking aan Trauner. Ballade hoort in de basis. Fantastische speler !
Vind die bullaude ook goed, dat vond ik al bij onder 21, maar die zal nog niet in de basis starten. Was al weer door velen afgeschreven, dit soort spelers hebben wat tijd nodig.
Valt niet mee om vanuit zijn land naar Nederland te gaan.
Heeft een erg goede techniek en laten we hopen dat hij zo doorgaat.
Als Pedersen die acties van hem, wat vaker met een assist of bruikbare voorzet zou bekronen, zou hij zomaar bij een Europese topclub terecht kunnen komen. Daar speelt hij natuurlijk al, maar je snapt wat ik bedoel ;-)
Wellicht Trauner 60-70 minuten. Dan Pedersen op rechts en Geert centraal voor het slot / extra energie op de flank.

Trauner zn minuten en ritme, fit voor zondag en door naar de kwartfinale.
Had genoemde opstelling liever zondag gezien tegen Ajax. Maar in Slot we trust.
Slechts een schatting, nog niets definitief :-)

Vind deze opstelling qua verdediging en middenveld wel prima. Trauner moet ritme opdoen en ik hoop dat hij die lijn door kan trekken in de Arena.
Zal zondag ook de opstelling zijn. Daarom nu ook deze opstelling......