yv20221113yv20221113a1b03607

VK Sportphoto

Nieuws

"Dat soort jongens moeten we actief bij ons beleid gaan betrekken"

Van de redactie

Dennis te Kloese is nu ruim een jaar in dienst van Feyenoord. De algemeen directeur wil met de club vooruit en het opgestelde meerjarenplan is daarin de leidraad, zo vertelt hij in Feyenoord Magazine.

“We zijn bezig met ons meerjarenplan. In stegenstelling tot voorheen kijken we nog maar drie jaar vooruit in plaats van vijf. Dat heeft te maken met het huidige tijdsbeeld, de onzekerheid in de financiële markten en de impact die dat heeft op het persoonlijke leven van mensen. We willen niet te ver vooruit regeren”, zo vertelt Te Kloese. “We willen continuïteit bieden aan het technische verhaal, en dat ook verder uitbreiden en ons nog verder versterken op het gebied van medisch, performance, data en jeugd. Dat is een ambitieus plan.”

Onder Te Kloese is de focus binnen Feyenoord meer op het voetbal komen te liggen. Volgens hem een bewuste keuze om de club met name financieel verder te brengen. “Een van de voorwaarden voor een bepaalde continuïteit in de komende jaren, is dat we waarde op het veld hebben staan. De afgelopen transferperiode heeft veel aandacht gekregen, omdat er veel spelers zijn vertrokken. Die periode is heel belangrijk geweest voor Feyenoord, omdat duidelijk is geworden dat we echt meespelen op de internationale transfermarkt, terwijl het de voorgaande vijf transferperiodes muisstil was. Ik hoop niet dat we komende zomer weer zoveel spelers kwijtraken als vorig jaar, maar interesse in onze spelers is wel een teken dat we er sportief goed op staan. Daar kunnen we ons voordeel mee doen, en langzamerhand steeds meer naar financiële en sportieve stabiliteit toegroeien.”

Het stadion is daarnaast de grootste prioriteit. Volgens Te Kloese moet de club daar echt mee aan de slag.  “De realiteit is dat we hier voorlopig zitten. Er liggen wel mogelijkheden om een beter verdienmodel in De Kuip te creëren, daar moeten we dus goed naar kijken. We hebben laten zien dat we in dit stadion wedstrijden kunnen winnen. Bovendien zijn er andere manieren om geld te verdienen, zoals transfers of internationalisering.”

Te Kloese vind dat Feyenoord internationaal meer moet aanspreken en verder moet kijken dan alleen Nederland. “We moeten de focus houden op onze identiteit, op Rotterdam en Nederland, maar ook onze vleugels uitslaan. Dan gaat het om scouting, kennis en commerciële mogelijkheden. We hebben vorig jaar een fantastische campagne gehad in Europa en dit seizoen ook een heel mooie groepsfase. Daarmee hebben we ook buiten Nederland hoge ogen gegooid, daar willen we op voortborduren. Het betekent dat je af en toe verder moet kijken dan de eigen landsgrenzen. We hebben in het verleden al met een aantal spelers uit het buitenland veel succes gehaald, zoals Shinji Ono, Julio Cruz of Jerzy Dudek. Dat soort jongens moeten we misschien wel actief bij ons beleid gaan betrekken.”

Op het vlak van internationalisering kwam Feyenoord onlangs in het nieuws vanwege een samenwerkingsverband met het Amerikaanse Orange County. De algemeen directeur ziet voordelen wanneer de club op meerdere continenten actief is. “We zijn aan het analyseren welke gebieden en welke clubs ideaal zijn in Europa, Centraal-Amerika en Azië. Vanuit die samenwerkingsverbanden kunnen we bijvoorbeeld spelers of strafleden uitwisselen, lokaal meer kennis krijgen en eerder in de markt komen voor talenten. Recent hebben we al een samenwerkingsverband gesloten met Orange County, een club in Californië. Drie spelers van hen zijn uitgenodigd om bij ons te gaan meetrainen, onder wie een international van de Verenigde Staten Onder-20. Zo kunnen we kijken of die jongens goed genoeg zijn voor Feyenoord. Ook hebben we een jonge speler ontdekt in Amerika, die nog geen achttien jaar is. Die gaat eerst in de opleiding van Orange County spelen en komt daarna onze kant op.”

Delen

Reacties

Doet goed werk, maar mag wel wat meer goede mensen om zich heen verzamelen voor nog meer succes, te beginnen met een Technisch Manager en een Commercieel directeur. En het zou een geweldige stap zijn als Feyenoord het stadion zelf kan gaan exploiteren, maar dat blijft een ingewikkeld dossier, vooral door die schuld bij de Amerikanen.
Begint op Vd Herik te lijken die wilde ook geld in buitenland ophalen en wat leverde het op?
Ik dacht ook al… dat hebben we toch al keer eerder gedaan ? Ik denk nu dat het scouting apparaat veel beter is. Daarnaast wordt het Excelsior model ook weer uit de kast gehaald . Balde =Connolly
Weer veel azijn gedronken, het is ook nooit goed. We doen het beter dan afgelopen jaren en maar zeuren.
Een uefa cup o.a.
Het is namelijk beleid maken.
Dat niet alles in het beleid goud wordt is nu eenmaal een gegeven, maar als je de punt op de horizon niet zet, kom je er nooit.
Ik lees nergens in het artikel iets over geld ophalen uit het buitenland... Alleen maar dat hij meer internationaal wil gaan scouten en samenwerken met clubs...
Er wordt erg hard gewerkt, te Kloese neemt zelf daarbij het voortouw. En we zien al resultaten, mooi toch!
Die resultaten zijn vooral de verdienste van Frank Arnesen en niet van Te Kloese. Laat nou net sinds de komst van Te Kloese Frank Arnesen op dubieuze gronden eruit gewerkt te zijn.
Te Kloeze is gewoon een uitstekende directeur. Frank heeft het prima gedaan. Maar de club moet ook verder. Broodje aap verhaal.
@Speedy68
De club moet idd verder maar er is geen enkele reden te bedenken waarom dat niet met Arnesen had gekund. Dus wat dit met een broodje aap te maken heeft, is volkomen duister. Volgens mij vond je het wel stoer om zo'n denigrerende term te gebruiken maar het slaat als k*t op Dirk.
Arnesen heeft zeer goed werk geleverd, maar om nou net te doen of al het goede door Arnesen komt vind ik erg kort door de bocht, en daar doe je anderen tekort mee.
@JorZand010
Beter lezen voor je met kretologie als "kort door de bocht" de wijsneus probeert uit te hangen. Ik schrijf "...vooral de verdienste....". En voor die term kies ik omdat het idd ook de verdienste is van de spelers (selectie vorig seizoen en selectie dit seizoen), de technische staf o.l.v. Arne Slot en de scoutingstaf. Maar dat is wel allemaal begonnen bij de keuzes van Arnesen. Die overigens in zijn eerste jaar volop verkeerde keuzes gemaakt heeft en dat heb ik toen ook gewoon geconstateerd.
Ik heb lichte twijfel bij deze bewering.
Vrienden van Feyenoord ? Zou graag Frank Arnesen zien terugkeren wat is daarop tegen ? Scouting wat te denken van Nanhoef en Lois Openda. Allebei snel en kunnen ook goed spelen in de leine ruimte. Als Trauner gaat spelen dan moet Pedersen op de rechtsback plaats en Geertruida doorschuiven naar het middenveld. Tegen Ajax vol op de aanval en de verdediging ontinu afjagenn dan komen er kansen vanzelf. Wallenreuther op de penaltystip en de laatste lijn 10 m buiten de rand van het strafschopgebied. Compact spelen en op balbezit. Mijn opstelling : wellenreuther pedersen trauner hankco hartman geertruida wieffer köckcu ballade geminez danilo. Spelen in de 4-4-2 opstelling. Jahanbaksh altijd later inbrengen scoort of forceert altijd wel iets in belangrijke wedstrijden. Achter de hand Paxaoi en Idrissi. Als je op doel schiet moet het altijd tussen de palen zijn. Heb veel vertrouwen in Arne Slot.
Het klinkt toch algeheel logisch wat te Kloese zegt.
De tijd zal het leren maar hoe dan ook Feyenoord doet het op sportief vlak bijzonder goed.