uefa-champions-league-2

Nieuws

Nederland nog een stapje dichterbij tweede CL-ticket in 2024/25

Moreno

Goed nieuws voor de Nederlandse topclubs: voor seizoen 2024/2025 is het tweede Champions League-ticket op een haar na binnen. Gisteravond speelde FC Porto gelijk, en nadat diezelfde ploeg in het heenduel met 1-0 verloor van Inter, is Porto uitgeschakeld. Daarom kan Nederland de zesde plaats op de coëfficientenranglijst, en dus ook het tweede directe CL-ticket, morgen definitief binnen hebben. 

Hiervoor hoeft er morgen maar één ding te gebeuren: Arsenal moet Sporting CP verslaan. Gebeurt dit, heeft Nederland de zesde plaats definitief in de pocket. In dat geval kan alleen Benfica nog punten halen voor onze naaste concurrent Portugal. Zelfs als Benfica dit seizoen alles wint in Europees verband, en dus ook de Champions League in de wacht sleept, is Nederland niet meer te achterhalen voor de Portugezen.

Om de zesde plaats definitief over te nemen, hoeven Feyenoord en AZ morgen dus niet eens punten te pakken voor de coëfficientenranglijst. Bij die zesde plaats komt dus meteen het tweede Champions League-ticket kijken. De top-twee van de Eredivisie plaatst zich dan direct voor het miljoenenbal, waar de nummer drie ook nog voorrondes mag spelen (zie hier voor een overzicht in eerder artikel over dit thema).

Mocht Sporting tóch doorgaan ten koste van Arsenal, is de kans dat Portugal Nederland nog inhaalt alsnog bijzonder klein. Dan zal er enkel nog een mathematische kans zijn dat Nederland het niet redt. Dan zal voor Feyenoord en AZ alles mis moeten gaan, en Benfica en Sporting moeten zo ongeveer alles winnen voor de rest van het Europese seizoen. 

Mocht het eenmaal zover zijn, plaatst Feyenoord zich in het volgende seizoen ook voor Champions League-voetbal als het tweede wordt. Financieel kan dit Feyenoord een enorme boost geven, omdat de clubs vanaf dat seizoen door de nieuwe opzet nóg meer geld verdienen bij deelname aan het toernooi. Dus: hup Arsenal!

Delen

Reacties

Laten we die gift orban eens snel halen
Hoezo als Feyenoord tweede wordt. Zeker door een 020- er geschreven.
Er staat "OOK" wat eerder in de zin...
Feyenoord wordt kampioen dus als de tweede plek ook direct een CL plek oplevert gaat is dat op korte termijn niet gunstig voor hetgeen we financieel binnen kunnen harken. Of is dat komend seizoen anders?
Wat bedoel je? Direct plaatsing is gewoon 15-20 miljoen als ik het me goed herinner. Vlgns mij volgend CL seizoen nog meer
Klopt wel een deel, televisie rechten worden verdeeld per land, dus als NL 30 miljoen krijgt, dan moeten de clubs dat verdelen. Dus hoe meer clubs, hoe minder
Waar heb je die info vandaan? Heb net beetje research gedaan en de startpremie bedraagt per club net iets meer dan 15 miljoen. Staat niks in over Televisie rechten of delen
Zou fantastisch zijn al speelt Feyenoord de komende twee seizoenen CL!