slot

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord en Slot volledig gefocust op Shakhtar: "Dan komt Ajax pas"

Twan

Trainer Arne Slot laat tijdens de persconferentie van woensdagmiddag weten dat hij en de selectie volledig gefocust zijn op het belangrijke Europese duel tegen Shakhtar Donetsk. Vanaf vrijdag wordt Feyenoord klaargestoomd voor de Klassieker.

Feyenoord staat een belangrijke week te wachten met de achtste finale tegen Shakhtar Donetsk op donderdag en de Klassieker in de Arena op zondag. ''De resultaten zullen bepalend zijn of dit de mooiste week van het seizoen kan worden of niet. Als we Shakhtar uitschakelen en ook Ajax verslaan, dan doen we geweldige zaken." vertelt Slot aan het Algemeen Dagblad. 

Slot benadrukt dat Feyenoord momenteel echt bezig is met de wedstrijd tegen Shakhtar, en niet al afdwaalt naar de Klassieker zondag. "Intern kijken we echt nog niet naar zondag. Of niet meer dan normaal. Maar ik was deze week even in de Media Markt en iemand riep ‘succes zondag’. Ik zei eerst ‘donderdag nog hè’. Hij riep ‘o ja? Tegen wie dan?’ Het was maar één iemand maar ik denk dat het een afspiegeling van het gevoel kan zijn dat er is in en rond Rotterdam.’ Maar het is voor ons echt anders. Eerst Shakhtar zien uit te schakelen en dan komt Ajax pas.''

Verder blikt Slot terug op het gelijkspel van vorige week, waar Feyenoord gedurende de wedstrijd de bovenliggende ploeg was. "Er waren mensen die vonden dat Shakhtar er geen klote van kon, maar die mening deel ik niet. Je kunt ook zeggen: we waren verleden week al heel goed en toch was het maar 1-1." Ook benadrukt de trainer dat Shakhtar verschillende spelers terug ziet keren van een schorsing die het niveau om hoog zullen tillen.

Ook krijgt Slot de vraag of Ajax voordeel haalt uit de langere voorbereidingstijd richting de Klassieker. De Amsterdammers zijn uitgeschakeld in de tussenronde van de Europa League, waardoor ze donderdag niet hoeven te spelen. Een gegeven dat volgens de statistieken gunstig is voor de aartsrivaal. "Maar wij hebben al heel vaak aangetoond dat we de datamodellen kunnen verslaan, maar die tonen natuurlijk wel aan dat een uitwedstrijd twee dagen na een wedstrijd de kans op een zege verkleint."

Slot geeft aan gewoon met zijn sterkste elf te starten tegen Shakhtar. "Wij gaan morgen alles doen om die wedstrijd te winnen, daar hoort dus ook een opstelling bij waarmee je de grootste kans hebt om te winnen.''

 

Delen

Reacties

Ik hou van deze focus! Niet gek laten maken, per wedstrijd bekijken. Kan een aardig seizoen worden als de balletjes goed blijven vallen.
Nuchtere trainer geen poespas en geweldige resultaten.
Wordt een meer dan geweldige week als we van Shakhtar Donetsk en Ajax winnen
Feyenoord go for it