verspaget-twente-beker

VK Sportphoto

Vrouwen

Verspaget straalt: "Dit is waar we al die tijd zo hard voor hebben gewerkt"

Stan

De vrouwen van Feyenoord zorgden donderdagavond voor een grote verrassing door FC Twente uit te schakelen in de TOTO KNVB Beker. In Rotterdam werd de koploper van de Azerion Vrouwen Eredivisie met maar liefst 3-0 verslagen. Na afloop reageerde een glunderende Amber Verspaget voor de camera’s van Feyenoord op de stunt. 

Volgens Verspaget klopte alles aan het bekerduel tegen Twente. "Ik had eigenlijk op voorhand op een of andere manier al zo een goed over deze wedstrijd en ik kan niet echt verklaren waar het vandaan komt. Dat je dan met 3-0 thuis op Varkenoord mag winnen van Twente, dat is echt supermooi."

Dat de bezoekers uit Enschede niet tot scoren kwam, zorgt bij de verdediger voor extra vreugde. "Een clean sheet, dat is lekker. Vorige week tegen PEC ook al. Het is gewoon lekker dat je nu veel doelpunten maakt en een keer die nul houdt. Dat dat dan meerde wedstrijden achterelkaar gebeurt, is voor een verdediger heerlijk."

Verspaget verklaart de defensieve kracht van Feyenoord in de afgelopen periode. "Ik denk dat we de laatste weken echt heel goed georganiseerd als een blok staan. Ik denk dat het supermoeilijk is voor tegenstanders om daar doorheen te spelen. We spelen wat dat betreft heel gedisciplineerd en weten wat we moeten doen en wat we van elkaar kunnen verwachten. Het is voor elke tegenstander heel moeilijk om daar doorheen te spelen op dit moment."

Bij een 2-0 tussenstand in het tweede bedrijf van het duel kon Twente dan ook geen aansluitingstreffer forceren. "Ik vond niet dat zij in de eerste helft hele grote kansen hebben gecreëerd, dus we moesten gewoon op die voet verder gaan. We weten dat het Twente is, dat ze in principe uit het niks zomaar een kans kunnen creëren, want ze hebben gewoon heel veel kwaliteit. Alleen ik denk dat wij dat als team echt heel goed hebben opgepakt in de tweede helft."

Ontlading
De succesvolle speelwijze resulteerde uiteindelijk in een uiterst knappe overwinning. Na het laatste fluitsignaal was er dan ook veel ontlading bij het team van Jessica Torny. "Dit is waar we al die tijd zo hard voor hebben gewerkt. Het heeft echt niet altijd meegezeten. We hebben echt heel dicht bij elkaar moeten blijven. Als je dan van Twente in de kwartfinale van de beker op Varkenoord mag winnen met 3-0, is dat een hele grote beloning voor al het werk wat wij doen."

De Feyenoord Vrouwen stromen zo door naar de halve finale van het KNVB Bekertoernooi. Daarin wist Ajax gisteren ook te winnen en worden zondag nog de andere kwartfinales Fortuna Sittard – Utrecht en Excelsior – Heerenveen gespeeld. "Het is afwachten wie de tegenstander wordt, maar ik weet zeker dat het een mooi affiche gaat worden. Een halve finale is sowieso iets moois om te spelen. Dan zit er maar één ding op: zorgen dat we er alles aan doen om in die finale te komen", is Verspaget vastberaden.

Delen

Reacties

Ik haal bij de AH ook wel eens een Verspakket. Het komt nu wel heel dichtbij zo.