milambo

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over afwezige Milambo: "Die mentaliteit heeft hem gebracht waar hij nu staat"

Stan

Naar aanleiding van de blessure die Antoni Milambo deze week opliep, zal de jongeling zondag in Heerenveen niet bij de selectie zitten. Ook zal de Feyenoorder tijdens de interlandperiode aan zijn herstel werken. Dat meldt Arne Slot vrijdagmiddag tijdens de persconferentie, waarin hij tevens complimenteus is over Milambo.

Dat de trainer van Feyenoord vertrouwen heeft in de pas 18-jarige middenvelder, bleek uit zijn basisplek in de topper tegen PSV. "Ik denk dat hij ongelooflijk blij en verrast was dat hij in een grote wedstrijd in de basis stond. Dat was een behoorlijke verrassing voor hem, dat heeft hij prima ingevuld. Voor jonge jongens is dat het verloop. Je gaat er eens in, en weer eruit. Ergens moet je het moment vinden en krijgen dat je echt vertrokken bent. Hij maakt steeds kleine stapjes, eigenlijk al vanaf twee jaar geleden."

Volgens Slot moest Milambo daarbij ook een aantal tegenslagen overwinnen. "Hij heeft en moeilijke fase gehad toen hij terugging naar de beloften en bij de beloften zelfs zijn wedstrijden bij de Onder 18 moest gaan spelen. Die mentaliteit heeft hem ook gebracht naar waar hij nu staat, dat hij nooit heeft opgegeven en door is gegaan. We zien dat hij zich ontwikkelt en als spelers zich ontwikkelen en het goed doen, dan krijgen ze bij Feyenoord kansen. Soms omdat we een hele smalle selectie hebben en soms omdat ze het heel goed doen."

De coach van de Rotterdammers gaat ook in op het karakter van zijn pupil. "Ik vind hem rustig, maar als hij met de jongens is dan hoor je hem wel. Voor het overige is hij een redelijk ingetogen jongen. Die probeert alles wat hij meekrijgt op het veld te gebruiken om een betere speler te worden. Hij heeft een goed fysiek en goed loopvermogen, maar heeft ook de pech dat hij een aantal hele goede middenvelders voor zich heeft."

Jahanbakhsh
Ook Alireza Jahanbakhsh zal zondagmiddag nog niet in actie komen voor Feyenoord. "Hij traint nog niet met de groep mee, maar dat zit er wel weer aan te komen", geeft Slot aan, "Hij had een moment tegen Almere City. Toen kon hij hem wel uitspelen, maar voelde dat het niet goed was. Ik dacht dat het wel de insteek was dat hij zich wel bij het nationale team ging melden, of dat al kan leiden tot wedstrijden spelen weet ik niet. Hij gaat zich volgens mij wel melden."

Delen

Reacties

Nog geen reacties