Feyenoord Vrouwen met Sfeeractie op Varkenoord

Vrouwen

"Verwachtingen zijn hoog, omdat de naam van Feyenoord eraan kleeft"

Dennis

Feyenoord Vrouwen werd afgelopen weekend door Ajax pijnlijk op zijn plaats gezet. De Rotterdammers hebben de ambitie om aan te haken bij de Amsterdamse club en FC Twente, maar vindt zichzelf terug in de onderste regionen van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

“Dat is absoluut teleurstellend” zegt Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal van Feyenoord in de Volkskrant. “Het is niet de positie waar we willen staan, maar we moeten ook reëel zijn. De verwachtingen zijn hoog, omdat de naam van Feyenoord eraan kleeft. Dan moet je meedraaien in de top, dat willen we ook, maar we komen er achter dat aanhaken nog niet zo makkelijk is.”

De wedstrijd tussen de aartsrivalen wordt ook bij de vrouwen aangeduid als de Klassieker, maar dat komt vooral door de clubnamen, logo’s en klassieke shirts. Voetbaltechnisch heeft Feyenoord na drie seizoenen nog geen reputatie. De beladenheid van het duel wordt dan ook ontleent aan de mannenhistorie. En met succes, zo meent de krant, want door dat sfeertje komt er veel publiek af op het vrouwenduel. Zo zaten er afgelopen zaterdag weer 15.000 toeschouwers in de Johan Cruijff Arena. 

“Laten we zeggen dat Twente-Ajax de topper is”, zo zegt Melis met realiteitszin. “Als je echt voor Ajax of Feyenoord bent, dan voel je toch net even wat meer. Binnenkort spelen we met de Onder 16 tegen Ajax en bij die jonge speelsters merk je het ook. Die traditie komt misschien van de mannen, maar het doet wat bij die meiden.”

Delen