oranje-1

Nieuws

VI: WK 2034 gaat naar Saoedi-Arabië

Van de redactie

In een verrassende wending heeft Australië zich vlak voor de deadline teruggetrokken als kandidaat voor de organisatie van het FIFA Wereldkampioenschap 2034. Deze beslissing heeft het pad vrijgemaakt voor Saoedi-Arabië om hoogstwaarschijnlijk te worden aangewezen als het gastland voor het prestigieuze evenement.

De terugtrekking van Australië komt als een schok voor de internationale voetbalwereld, gezien het land al lange tijd werd beschouwd als de enige serieuze mededinger voor de organisatie van het WK 2034. De Australische bond was vastberaden en toegewijd om het evenement naar de regio te brengen. Echter, onverwachte omstandigheden hebben ertoe geleid dat Australië niet langer in staat is om de financiële en logistieke verplichtingen van het WK op zich te nemen.

Met Australië uit de race lijkt Saoedi-Arabië nu in poleposition te liggen om gastland te worden voor het WK 2034. Het Saoedische koninkrijk heeft aanzienlijke ervaring in het organiseren van grote sportevenementen en beschikt over de nodige infrastructuur en ongelimiteerde financiële middelen om het toernooi tot een groot succes te maken. De FIFA zal binnenkort naar verwachting de officiële aankondiging doen en Saoedi-Arabië benoemen tot de gastheer van het Wereldkampioenschap voetbal in 2034 dit tot grote teleurstelling van voetballiefhebbers. Het WK in Quatar was een van de meest schandalige organisaties die ooit een Wereldkampioenschap voetbal hebben georganiseerd en het zal in Saoedi-Arabië niet veel anders gaan. Dit is nog los van het feit dat ook dit WK weer gaat zorgen voor een gespleten voetbal seizoen met een enorm lange winterstop voor Feyenoord.

Delen

Reacties

Ik ben er niet per se mee oneens hoor, ik kan meerdere redenen bedenken, maar waarom is volgens jullie de WK in Qatar "een van de meest schandalige WK organisaties ooit"?
Waren amper supporters omdat je er niet kon komen. Stadions gebouwd door slaven. Extreme milieuvervuiling door wegwerpstadions. Geen bier. Gesplitste competities. In de winterstop.

Gewoon een groot idioot drama.
Het is een imposant rijtje aan dramatisch slechte WK-omstandigheden. Amper supporters ja? Kan ik me echt herinneren. Weinig supporters van Europese landen vooral, denk ik?
Wel alle uitgemolken arbeiders uit Qatar kunnen solliciteren. Misschien een extra EK organiseren rond dezelfde tijd?
Dit is toch ook een partij schandalig. Echt, wanneer gaan de westerse landen hier eens actie op ondernemen. Want hier zijn natuurlijk weer zakken geld betaald, welke gek wil er een WK spelen in zo'n apenland?
Onder druk wordt alles vloeibaar, ook de principes van veel mensen. Kijk onlangs maar naar een Wijnaldum.

Wie betaalt, bepaalt. Er kan 100 keer schande geroepen worden in de vele talkshows, dit is gewoon hoe het gaat.

De enige manier die ik zie, om dit soort dingen te voorkomen, is een sterk land wat zegt: ‘zoek het lekker uit met je kutregime, wij komen niet. En als je een beetje eergevoel in je donder hebt, komen de andere landen ook niet.’

Zo niet, lekker die speldjes en buttons dragen en voetballen maar!
Er is het “nu” beeld en veel later het “wat dachten ze toen” beeld om naar dingen te kijken. Eer en geweten zijn mooie dingen, maar zodra het om macht en geld gaat heeft de fifa deze niet. Hoeveel mensen zijn er niet die tegen de wk in Qatar waren, maar ook dachten dat een wk in de “woestijn” eenmalig zou zijn. Er is maar 1 invloedrijk persoon nodig om mensen mee te krijgen en zeggen “ik ga niet”.