thumb-boel-feyenoordnl

YouTube Feyenoord

Jeugd

Vooruitblik Melvin Boel op duel O21 tegen Fulham: "Het is een heel sterke ploeg"

Moreno

Feyenoord Onder 21 speelt vanavond hun eerste wedstrijd in de Premier League International Cup. De aftrap van deze wedstrijd vindt vanavond om 20:00 uur Nederlandse tijd plaats in Londen tegen de leeftijdsgenoten van Fulham. Trainer Melvin Boel kijkt uit naar de wedstrijd, die zich in het midden van enkele belangrijke competitieduels bevindt.

"Dit is een vervolg op wat we vorig jaar hebben gedaan. Toen hebben we ook deelgenomen. In het proces dat we hebben met jeugdspelers, willen we ze graag voorbereiden op waar je uiteindelijk mee te maken krijgt bij Feyenoord 1: het spelen van drie wedstrijden in een week op het allerhoogste niveau", aldus Boel. "Dit jaar zien we dat bij Feyenoord 1 natuurlijk met de Champions League en de competitie. We zien dat ook bij Onder 18 in de Youth League. Dan willen we graag aan de andere jongens dat podium ook bieden. Hoe is het om drie wedstrijden in één week te spelen op hoog niveau?", vraagt hij zich hardop af. 

Hij voegt eraan toe: "Helaas hebben we vanwege griep enkele jongens moeten achterlaten. Dat is vervelend, maar toch willen we graag zien hoe de jongens met elkaar omgaan en zich binnen de groep gedragen in een andere omgeving. We hebben er allemaal enorm veel zin in." Ook de voorbereiding is wat anders dan gebruikelijk. "We kiezen ervoor om eerst te trainen en daarna te vliegen. Vorig jaar hebben we ervoor gekozen om in Engeland te trainen. Dat doen we nu niet. Verder is de wedstrijdvoorbereiding hetzelfde. We analyseren de tegenstander, de bespreken hoe we ze willen bespelen. Dat is hier niet anders dan in de competitie."

Het doel van deelname aan dit toernooi is duidelijk gericht op de ontwikkeling van de spelers, geeft Boel aan. "In elk jeugdelftal van Feyenoord is de belangrijkste doelstelling om spelers te ontwikkelen en ze klaar te stomen voor het eerste elftal. Dat geldt ook voor deze wedstrijden. We hopen dat de spelers kunnen leren van de ervaringen en deze kunnen meenemen om sterker te worden in de competitie."

De oefenmeester van de Onder 21 bekeek Fulham al, en trekt een heldere conclusie. "Fulham is een heel sterke ploeg. Ze doen het in de competitie erg goed. Het is ook een wat oudere ploeg, die veel fysiek in de strijd gooit. Wij moeten het van ons voetbal hebben en de uitdaging wordt om dat ook morgen te doen. Ook omdat nu wat andere jongens spelen die normaal iets minder spelen, ben ik benieuwd wat zij laten zien. Aan hen om te laten zien wat ze op dit niveau kunnen."

Feyenoord O21 - Fulham O21 is helaas niet live te volgen. 

Delen