vitesse-feyenoord-1-2-jim-breeman-sports-photography-37

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

'Vitesse en KNVB buigen zich over geïdentificeerde groep veldbestormers'

Twan

Vitesse heeft de groep supporters die het veld bestormden tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord "volledig in beeld". Zo laat de woordvoerder van de Arnhemse club weten aan De Telegraaf. De wedstrijd werd enkele minuten gestaakt vanwege het incident.

Vitesse gaf na afloop van de wedstrijd aan om gezamenlijk met de politie een onderzoek te starten naar de identiteit van het groepje veldbestormers dat dreigend richting de dug-outs rende. Inmiddels is dat volgens de woordvoerder grotendeels gelukt. "We kennen de groep met naam en toenaam en gaan nu met de KNVB in gesprek over welke straffen er worden uitgedeeld." De veldbestormers riskeren een landelijk stadionverbod voor vijf jaar en een boete van 450 euro.

De hekkensluiter besloot ook het systeem van de kaartverkoop aan te passen nadat bleek dat er een grote groep Feyenoordsupporters op de tribunes van de thuisclub te vinden waren. Vanaf nu kunnen de seizoenskaarthouders van Vitesse de aankomende periode bij wedstrijden met een verhoogd risico nog maar één ticket bestellen.

Delen

Reacties

Ik was in het stadion. Ze gingen niet richting de dug-out, maar ze zaten achter een feyenoordsupporter aan. Die zat in vak Zuid en er ontstond trammelant. Die is in paniek over de boarding gesprongen en vluchtte naar de westtribune. Alle capuchontjes erachteraan...

Even ter duiding. Niet om het gedrag goed te praten.
Waren er voorheen supporters van Vitesse die meer dan 1 kaart bijbestellen dan? 😜