voetbal

VK Sportphoto

Opinie

Vooruitblik titelkandidaten Eredivisie: Ajax (Deel II)

Van de redactie

Aanstaande vrijdag is de herstart van het eredivisieseizoen. In de bovenste regionen van de competitie is het ongemeend spannend. 1908.nl blikt vooruit door alle titelkandidaten onder de loep te nemen.

Deel II: Ajax, nummer 2 met 30 punten

In de hoofdstad lijkt men momenteel niet in zijn sas te zijn. De ploeg van hoofdtrainer en oud-Feyenoorder Alfred Schreuder liet een wisselvallig niveau zien in de voorbereiding. Wel werd er twee keer gewonnen, al zorgde dat niet voor veel optimisme onder het Ajax-publiek. Bij elke wedstrijd was #SchreuderOut veelvuldig te zien op Twitter. 

Ook het vertrek van clubman Daley Blind zorgde voor onrust. Supporters spreken er schande van hoe de club omgaat met Blind. Want ondanks de kritiek die hij regelmatig te verduren kreeg, overlegt de linksback geweldige cijfers bij Ajax. Blind speelde zeven van de afgelopen elf jaar in Amsterdam en werd elk seizoen kampioen. Opvallend; de vier seizoenen dat Blind elders voetbalde werden de Amsterdammers tweede. 

De huidige nummer twee van de Eredivisie is dichtbij het contracteren van een nieuwe keeper:  Geronimo Rulli (30). De Argentijn speelt bij Villarreal en maakte onderdeel uit van de selectie die wereldkampioen werd in Qatar, al speelde hij geen minuut. Hij moet de opvolger worden van Remko Pasveer, die in de nadagen van zijn carrière zit. 

Ondanks de onrust zijn de Amsterdammers nog altijd favoriet voor de titel. Ajax kent een kwalitatief sterke selectie en beschikt bovendien over enorme financiële mogelijkheden om kant-en-klare spelers aan te trekken. 

Ajax wacht een druk programma, met onder andere een tussenronde voor deelname aan de Europa League. Daarin wacht een tweeluik met het voor Feyenoord bekende 1. FC Union Berlin.

Delen