voetbal

Opinie

Vooruitblik titelkandidaten Eredivisie: PSV (Deel III)

Van de redactie

Aanstaande vrijdag is de herstart van het Eredivisieseizoen. In de bovenste regionen van de competitie is het ongemeend spannend. 1908.nl blikt vooruit door de titelkandidaten onder de loep te nemen.

Deel III: PSV, nummer 3 met 30 punten

De Eindhovenaren raakten sterspeler Cody Gakpo kwijt. Hij verkaste naar verluidt voor 42 miljoen naar Liverpool FC. Dit kun je gerust een aderlating noemen voor PSV. Zijn zien hun topscorer en assistkoning - met negen treffers en twaalf assists - vertrekken.

Toch gaat het niet slecht in de Lichtstad. Deze voorbereiding werden alle oefenduels winnend afgesloten. Vooral tegen AC Milan blonk de ploeg van Van Nistelrooy uit. PSV won met 3-0 van de nummer twee van Italië. Noni Madueke, die de voorbije maanden veel blessureleed kende, is weer topfit en deed de Milanezen pijn. Vooral van hem wordt veel verwacht de tweede seizoenshelft. Houdt Madueke zijn niveau vast en blijft hij gevrijwaard van blessures, dan zou de vervanger van Gakpo zomaar al in huis kunnen zijn.

Ruud van Nistelrooy heeft verder de beschikking over een brede groep spelers, die allen goed genoeg zijn om te starten. Door de breedte van de selectie is de kans groot dat PSV tot het einde van het seizoen mee zal doen om de titel. 

In februari spelen de Eindhovenaren twee duels in de tussenronde van de Europa League tegen Sevilla. Twee extra wedstrijden in het al zo drukke programma, die Feyenoord niet hoeft te spelen. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties