Bevestigd
Politie houdt supporters staande bij tramhalte stadion voor controle

Foto: Jim Breeman Sportsphotography

Nieuws

Voorzitter politiebond wil wedstrijden Eredivisie zonder publiek

Puck

Het klinkt bijna als een titel van De Speld, maar dat is het niet. Voorzitter van politiebond ACP Wim Groeneweg doet in De Telegraaf een oproep: Voetbalwedstrijden in de Eredivisie zouden voortaan zonder publiek gespeeld moeten worden. Dit oppert Groeneweg om er voor te zorgen dat er in de toekomst meer politie op straat aanwezig kan zijn.

Groeneweg: "De capaciteit van de politie is gebrekkig en dat is zorgelijk. We moeten prioriteiten stellen. Als we keuzes maken die opnieuw geen pijn doen, dan maken we geen keuzes. Eén daarvan is dat er minder politie-inzet moet komen bij voetbalwedstrijden. De extra inzet van de ME onttrekt een deel van de reguliere capaciteit op straat. Het zijn wel de wijkagenten en rechercheurs die ook ME’ers zijn."

Er is een groot tekort aan agenten. Politiebonden maken zich grote zorgen. Daarom oppert de voorzitter van de politiebond om het voetbalplezier te ontnemen bij het volk.

De oproep van Wim Groeneweg volgt na een analyse van de Veiligheidsmonitor 2021 van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hieruit blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders aangeeft de politie zelden (41 procent) of nooit (13 procent) in hun eigen buurt te zien.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Helft van de tijd dat de ME aanwezig is zijn ze dr voor janlul
Andere oplossingen: investeer in de veiligheid, verhoog de salarissen van de politie en trek meer agenten aan. Zal wel niet kunnen van dit liberale VVD66 kabinet, te druk met excuses maken en ander wokebeleid. Crimefighters, wat een joke.
Voetbalwedstrijden brengen toch ook dusdanig veel geld in het laatje, dat een permanente publieksban een enorme klap op de economie zou zijn? Geld moet rollen
Zou dit gewoon een spelletje zijn om op termijn uitpubliek volledig uit de stadions te bannen?
Het zou de voorzitter van de politiebond dan ook sieren als hij de oorzaak hiervan benoemt. Namelijk 10 jaar alles kapot bezuinigt door onze vriend Rutte. Daardoor nu te weinig agenten en moet de voetbal weer de dupe zijn. Ga je beklag doen in Den Haag zou ik zeggen.
Het feit dat ze bij Feyenoord Emmen dermate veel ME en politie inzetten zegt mij dat ze ook een cursus risico inschatting moeten volgen
Zolang die doorgesnoven hooligans er nog zijn is alles een risico
Altijd dat gezeik .iets van ruwe randje pesten.by the way op de foto staat wel goliath. Grote gozer.
Laat ze dan eens beginnen met alle overbodige politie bij 16/17 wedstrijden thuis te laten!
Je praat onzin. Het aantal echte incidenten/wanordelijkheden tijdens competitie thuiswedstrijden (op ajax na) is op 1 hand te tellen de laatste 5 jaar. Toch staat er 2 wekelijks bakken aan Politie…

Zet ze in waar nodig. Europees en tegen ajax. Ga daarnaast eens echt experimenteren om de rest van de wedstrijden met zeer beperkte politie-inzet af te doen.

Ik hoop het niet, maar vanuit de overheid gezien kan je ook besluiten alle risico 1 wedstrijden in NL zonder uitpubliek te laten spelen. Dan kan men zelf bepalen welke wedstrijden tot die categorie gerekend worden en zorg je dat de 50 Candy Crushende Fortunasupporters gewoon naar Heerenveen-uit kunnen.
Zullen we Europacup ook mee gaan nemen???
Nederland wordt ook met de dag gekker.
Maar als je nooit de politie in je eigen buurt ziet en je buurt is nog veilig, dan is dat toch juist een goed teken?