minteh

VK Sportphoto

Nieuws

Vroegtijdige terugkeer Minteh bij Newcastle niet uitgesloten: "Hij heeft het profiel dat we nodig hebben"

Stan

Yankuba Minteh kwam afgelopen transferwindow enigszins verrassend op huurbasis over van het Engelse Newcastle United. Waar supporters niet wisten wat ze moesten verwachten van de nog onbekende Gambiaan, heeft de 19-jarige buitenspeler inmiddels furore gemaakt in De Kuip. Zijn spel bij Feyenoord is ook in Engeland niet onopgemerkt gebleven en dus is het vroegtijdig terughalen van Minteh iets wat Newcastle-manger Eddie Howe gaat overwegen.

Newcastle beoordeelt komende winterstop hoe de spelers die op huurbasis voor een andere club spelen presteren en of ze eventueel vroegtijdig kunnen terugkeren, legt Howe vrijdag uit tijdens de persconferentie. "We kijken naar de spelers die we verhuren, op basis van of ze ons potentieel kunnen versterken. Als het ook goed is voor hun carrière, kijken we zeker wat we kunnen doen."

Dat geldt dus ook voor Minteh, die de laatste weken niet in actie kwam voor Feyenoord vanwege een spierblessure. "Hij doet het erg goed, ondanks dat hij helaas geblesseerd is op dit moment. Hij is teruggekomen voor een beoordeling van die blessure, omdat we moeten controleren hoe het met hem gaat. We moeten bekijken hoe serieus de blessure is en wanneer hij weer terug is, dan beslissen we over hem zoals we dat bij al onze huurspelers zouden doen."

Howe is in ieder geval niet ontevreden met de verrichtingen van de Gambiaan dit seizoen. "Ik denk dat zijn verhuurperiode productief is. Hij heeft doelpunten gemaakt en is onderdeel van een succesvol team." De trainer van de Magpies plaatst daar wel een kanttekening bij. "Hij heeft zeker talent, al is de Premier League een hele andere competitie dan elke andere competitie in Europa. Dat betekent niet dat spelers niet naar of van de Premier League kunnen komen", weet de Engelse oefenmeester. "Hij is iemand die we goed vinden en hij heeft zeker het atletische profiel dat we nodig hebben."

 

Delen

Reacties

Sorry, maar ik snap al die euforie niet. Natuurlijk is hij bloedsnel. Maar ook zo blind als een ...! Hij kan beter op atletiek gaan. Dan hoeft hij alleen maar de eindstreep in de gaten te houden. Misschien ben ik wel een beetje te kritisch, maar ik houd niet zo van dit soort voetballers. Ik ben meer van de stijl van de techneuten.
Die blijft wel hoor. Sure of that
Wat een bullsh.t verhaal dit. Huurovereenkomst is altijd voor een jaar. Halverwege kan een speler terug gehaald worden tegen een vergoeding. Enndan kan Feyenoord en de speler nog weigeren . Ik zeg 5 ton dan maar en snel uitzwaaien .. zo goed is hij nou ook eer niet..
Je spreekt jezelf 3x tegen in je eigen reactie, ik snap er niks van.
Zou eerder andersom zien. We krijgen gegarandeerd nog een seizoen Minteh anders kan hij in de winterstop terug.
Zo geslaagd vind hem nou ook weer niet. Te veel voor eigen succes.
Potentieel heeft hij wel als hij zijn oogkleppen thuis laat.
Zullen ze toch eerst een werkvergunning voor hem moeten regelen. Zou er niet zo zeker van zijn dat ze die al krijgen op basis van die 3 maanden bij Feyenoord.
Klinkt niet alsof ze concrete plannen hebben hem daadwerkelijk terug te halen.
Die maakt gewoon het seizoen af. Geen artikel waard...
Heeft Feyenoord. Iet een contract van een jaar voor hem??? Als hij zo maar terug gehaald kan worden moet je vlg mij stoppen met huren.
Tegenwoordig wordt alles spannend gemaakt. Die blijft gewoon bij ons tot einde seizoen. Newcastle doet het zonder hem ook wel vrij aardig.
Wat moet hij dan zeggen..nee we zijn helemaal niet geïnteresseerd en we volgen hem wel maar vinden zijn vooruit niet goed genoeg ..
Deze speler is nog druistig en onrustig voor de goal, maar in mijn ogen echt een belangrijke schakel in dit elftal. Altijd enorm explosief en veel dreiging (ook als invaller). Bloedsnel en blijft zijn man steeds weer opzoeken. Deze explosiviteit is iets wat ik bij de andere buitenspelers niet op die manier zie. Hopelijk kunnen we nog een tijdje van hem genieten.
Gewoon goede zet van Newcastle en Feyenoord heeft goed contact met hun, ben normaal niet zo van huren van spelers, maar hij mag wel blijven.
Dacht dat die weer vol in training was, had de hoop dat hij erbij zou kunnen zijn tegen AZ.
Was niet de reden dat hij bij Feyenoord werd geplaatst omdat hij eerst 10 interlands moet speler voor Gambia om in aanmerking te komen voor een ‘workpermit’ in Engeland?
Dus vanwege de Brexit gaat de FIFA het Engeland op deze manier zo moeilijk maken?
Walgelijk zeg als dat waar is, want hier mag hij wel spelen.
Dat zal niet de FIFA zijn, maar misschien de FA.
Dat zijn inderdaad regels die zij zichzelf opleggen vanuit de FA.
Niks met de Fifa te maken maar met de regels in de UK nu. Iedere boerenlul uit de eu moet ook voor een visum en werkvergunning naar Home office.

Grote voordeel is dat het met Brexit dus ook afgelopen is met het jatten van 15 jarigen uit je jeugdopleiding.
Ik dacht ook dat hij geen work permit kreeg, volgens mij zei DTK dat zelfs in een interview. Of het met de hoeveelheid interlands te maken had, weet ik niet..
ja @FeyenoordZoetermeer heeft deels gelijk, alleen het systeem voor werkvergunningen in Engeland werkt tegenwoordig als volgt:

Ze kijken naar de FIFA ranglijst van het land waar de speler voor speelt (Gambia in dit geval) en die staan buiten de top 50 van de ranglijst. In dat geval moet Minteh voor zijn land in minimaal 75% van de interlands spelen over de periode van een jaar. Voor landen die hoger geplaatst zijn op de FIFA ranglijst is dit percentage lager. Een Braziliaan zou bijvoorbeeld aan 30% van de wedstrijden in de Seleçao genoeg hebben om in aanmerking te komen voor een werkvergunning in Engeland.

Toen hij nog in Denemarken voetbalde speelde hij niet in 75% van de interlands van Gambia en inmiddels heeft hij dat wel gedaan. Newcastle kan inmiddels dus een werkvergunning voor hem regelen.