Ronald Koeman - VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

Koeman roept vijf Feyenoorders op voor Oranje; Bijlow terug in selectie

Stan

Ronald Koeman heeft vrijdag zijn selectie bekend gemaakt voor de laatste twee EK-kwalificatie wedstrijden. Daarin is plaats voor vijf Feyenoorders: Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer, Quilindschy Hartman en Calvin Stengs. Zij mogen met het Nederlands Elftal kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland veilig stellen tegen Ierland en Gibraltar. Feyenoord is daarmee hofleverancier van het nationale team van Nederland.

Waar Geertruida (6 interlands), Wieffer (6 interlands), Hartman (2 interlands en Stengs (7 interlands) vorige interlandperiode ook al van de partij waren, keert Bijlow (8 interlands) deze keer in het keurkorps van Oranje. De keeper was destijds herstellende van een polsbreuk, maar is inmiddels fit en staat weer onder de lat bij Feyenoord. Hij vormt samen met Mark Flekken en Bart Verbruggen het keepersgilde van de Nederlandse ploeg.

Het Nederlands Elftal kan zich komende interlandbreak definitief plaatsen voor het EK dat komende zomer plaatsvindt in Duitsland. Daarvoor moet er in de wedstrijden tegen Ierland (Zaterdag 18 november) en Gibraltar (Dinsdag 21 november) nog één keer gewonnen worden. 

Delen

Reacties

Enerzijds mooi dat hun kwaliteiten worden erkend door de bondscoach. En dat ze automatisch meer waard worden naar mate ze meer interlands spelen, ook mooi meegenomen natuurlijk.

Maar ik ben altijd huiverig vanwege de mogelijke risico's die onze (dure en broodnodige) internationals dan lopen. Hoe vaak is er niet eentje geblesseerd teruggekeerd na een interland. Geldt dus niet alleen voor het Nederlands elftal.
Je hebt helemaal gelijk ik ben vooral bang dat Hancko een blessure krijgt..
Ik mis nog spelers zoals Timber, Zirkzee, Summerville, Dallinga etc.
Wel Hato erbij. Speelt die niet in 1 van de slechtste defensies van NL?
Hofleverancier! Lekker hoor. Binnenkort Timber er nog bij.