dsc00305

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Vuurwerk levert Feyenoord nieuwe boete en voorwaardelijke straf op

Twan

De KNVB heeft Feyenoord een boete opgelegd voor het afsteken van vuurwerk bij aanvang van het bekerduel tegen FC Utrecht. Naast de boete heeft de voetbalbond een serieuze voorwaardelijke straf opgelegd voor de Rotterdammers.

Feyenoord dient een bedrag van 10.000 euro te betalen voor het afgestoken vuurwerk op 20 december 2023. De voorwaardelijke straf zal misschien nog wel harder binnenkomen. Bij een nieuw incident moet Feyenoord het een thuiswedstrijd zonder (indien mogelijk het verantwoordelijke deel van het) publiek doen. Dit kan zowel in de competitie als gedurende het bekertoernooi opgelegd worden.

Deze voorwaardelijke straf gaat in vanaf de huidige datum 21 februari en heeft een proeftijd van twee jaar.

Delen

Reacties

Het is duidelijk: GEEN VUURWERK! en de daders keihard straffen. Hiermee bedoel ik niet alleen maar een stadionverbod.
Noteer maar: zondag 5 mei Feyenoord - PEC Zwolle lege Noordzijde

Het zou heel jammer zijn.

De gele zone denkt vermoedelijk dat de waarschuwing wel mee zal vallen en zal wel weer massaal vuurwerk afsteken tijdens de Klassieker.
Gaaf man, vuurwerkjes.
Gaaf man, op de trappen staan, louter en alleen omdat het niet mag.
Als mijn 75 jarige schoonvader naar de wc moet tijdens de wedstrijd wordt hij er nauwelijks langs gelaten of komt hij bijna het vak niet meer op, omdat gewoon volwassen mannen en vrouwen op de trappen staan en mensen en niet eens tussendoor laten. Ik kan me toch geen situatie voorstellen waarin dit wenselijk gedrag is. En het gaat niet om pubers die mee willen doen. Het gaat hier om volwassen mannen én vrouwen.
Wat zitten er toch gave lui in ons stadion
Hoop toch echt dat er een keer mensen normaal gaan doen of dat de daders een keer gepakt worden en een levenslang stadionverbod krijgen die we ook harder en strenger gaan handhaven.... Waarom je als fan je club steeds zo enorm benadelen?

Hoe ongelooflijk dom kan je zijn.
KNVB denk: 'Wat de UEFA kan, dat kunnen wij ook'.
Stelletje mafklappers.
Volgens mij ben jij één van de mafklappers
Nee hoor. Maar ik vind het wat hypocriet als mensen wel beelden delen van hoe mooi de Kuip wel niet is met een zee van fakkels en tegelijkertijd een belerend vingertje opsteken als dit de gevolgen zijn. Waarvan ik niemand in de reacties persoonlijk van beschuldig overigens, laat dat duidelijk zijn.

Van de KNVB kan ik me ook nog herinneren dat ze mooie sfeerbeelden deelden rondom een bekerfinale, dan vind ik het hypocriet om wel boetes uit te delen.
Klopt. De ellende is alleen dat de UEFA en KNVB hierover anders denken.
Steeds weer vuurwerk en steeds weer straffen. Sommige mensen hebben een gigantische plaat voor de kop!
straks weer janken dat de noordzijde leeg moet blijven als we weer eens thuis loten...
En maar zeiken dat de kaartjes zo duur worden.
Wederom gaat het hier om het gedrag van de supporters, je niet kunnen of weten te gedragen ,weer een boete ,zoveelste keer heeft niks met KNVB of wie dan ook te maken gewoon geen vuurwerk meer afsteken
We zijn die boeven van 0 0 Niks, tegen PEC ook nog niet vergeten. Zeist was toen de organisator. Welke sanctie hebben ze zichzelf gegeven!
Lekker met het hele stadion vapen. Wat een sportcultuur is dat.