Bevestigd
uitgebleventransfersweb

Dank gaat uit naar @KayneKVisuals voor alle edits

Transfers

Waarom deze inkomende transfers uitbleven

FeyenoordTM

Feyenoord heeft een hete transferzomer achter de rug. Vijftien spelers vertrokken; ook werden er vijftien nieuwe spelers aangetrokken. Uiteraard vielen er afgelopen window véél meer namen dan er daadwerkelijk binnenkwamen.

De Rotterdammers zijn afgelopen zomer concreet geweest voor onderstaande twaalf namen. Wat leidde er toe dat deze targets uiteindelijk niet binnengehengeld werden? 1908.nl brengt het voor jullie in kaart.

1. Ian Ethan Maatsen · Datum eerste gerucht: 21 april

Feyenoord zat lang op het vinkentouw voor Ian Maatsen; een speler met een Nederlands paspoort die in 2021/2022 hoge ogen gooide bij Coventry City. Feyenoord raakte gedurende het seizoen gecharmeerd en zocht al vroeg in de transferzomer toenadering met Chelsea om de linksback in te lijven. Waar Chelsea in de bestuurlijke top een machtswisseling doorstond, werden de onderhandelingen met Feyenoord bemoeilijkt. Feyenoord kon Chelsea met verschillende constructies nog niet helemaal overtuigen. De speler had lang oren naar een transfer (terug) naar Feyenoord. Hij vierde zijn vakantie in Rotterdam, maar door alle wispelturigheid sloeg Feyenoord uiteindelijk niet toe. Het in de Championship uitkomende Burnley FC raakte wél de gevoelige snaar bij alle betrokkenen: Zij huren Maatsen dit seizoen van Chelsea. 

ianmaatsenvoorbeeldwebsitew

2. Joshua Benjamin Brenet · Datum eerste gerucht: 17 mei

Een andere speler met de Nederlandse nationaliteit die Feyenoord deze zomer volgde was Joshua Brenet van FC Twente. De back, die op links én rechts uit de voeten kan, liet in 2022 in Enschede goede indrukken achter op de technische staf van Feyenoord. De Rotterdammers dachten Brenet lange tijd in te gaan lijven doordat de club véél meer salaris kon bieden dan FC Twente, wat de back graag binnenboord hield. Dat lukte. Brenet bleef De Tukkers trouw en verlengde op basis van het goede gevoel zijn contract in Enschede.

brenet-feywebsite

3. Bas Leon Dost · Datum eerste gerucht: 15 juni

Na het vertrek van Bryan Linssen (naar Urawa Red Diamonds) en huurling Cyriel Dessers (terug naar KRC Genk, inmiddels getransfereerd naar US Cremonese) moest Feyenoord nagenoeg zonder geld de transfermarkt op. Een transfervrije optie voor de spitspositie was Bas Dost. De Nederlander werd een aanbieding gedaan, maar hij hoefde niet lang na te denken. De spits besloot de aanbieding naast zich neer te leggen, waar hij graag elders in het land een basisplaats af wilde dwingen. Dat lukte hem uiteindelijk bij FC Utrecht. Geen ramp, vond de technische staf uiteindelijk. Primeurtje? Destijds had de club Sergio Camello (21) hoog aangeschreven staan.

dost-feyenoordweb

4. Mees Hilgers · Datum eerste gerucht: 18 juni

Feyenoord hield afgelopen seizoen de verrichtingen van Mees Hilgers nauwlettend in de gaten. Een interessante centrale verdediger; wederom met de Nederlandse nationaliteit. Feyenoord deed FC Twente vroeg in de zomer een aanbieding van enkele tonnen. Deze aanbieding werd door FC Twente directeur Jan Streuer resoluut van tafel geveegd. De Tukkers verlangden een bedrag van €6.000.000 - een bedrag wat Feyenoord niet kon en niet wilde neerleggen. Bovendien bleven Gernot Trauner en Lutsharel Geertruida binnenboord, waardoor een transfer van Mees Hilgers geen prioriteit bleek.

hilgers-feyenoordweb

5. Degnand Wilfried Gnonto · Datum eerste gerucht: 25 juni

Een van de meest spraakmakende geruchten deze zomer. Feyenoord wilde Wilfried Gnonto dolgraag inlijven; ware het niet dat de zoon van Frank Arnesen mandaat heeft op een transfer van de Italiaans-international naar een eredivisieclub. Het feit zorgde intern voor enige discussie. Wat ook voor discussie zorgde: Gnonto is geen pure linksbuiten, al kan hij wel degelijk op die positie uit de voeten. Konden de Rotterdammers dit risico nemen? Feyenoord wist dat het tussen de €4.000.000 en €5.000.000 moest aftikken om Gnonto in te lijven. Eind juni durfde de Rotterdammers het nog niet aan, al waren de ouders van de aanvaller al wel in Rotterdam komen kijken. Het merendeel raakte intern overtuigd. Toch besloot Feyenoord om verder te kijken, waar het ook Igor Paixão en Largie Ramazani hoog aangeschreven had staan. 

gnonto-feyenoordweb-1

6. Adil Aouchiche · Datum eerste gerucht: 12 juli

Feyenoord raakte zwaar overtuigd van de kwaliteiten van Adil Aouchiche. De Fransman, met Algerijnse roots, gooide in het seizoen 2021/2022 hogen ogen bij AS Saint-Étienne. De Franse club degradeerde echter, waardoor Feyenoord wist dat het kans zou maken op de inkomende transfer. De middenvelder, die op 8, 10 en eventueel op linksbuiten uit de voeten kan, zag de stap naar Rotterdam dan ook zitten. Echter wist Feyenoord onverwacht Quinten Timber uit handen van Ajax te houden, waardoor de transfer van Aouchiche zakte in prioriteit. De komst van Aouchiche zou daarna alleen interessant zijn geworden bij een vertrek van captain Orkun Kökçü, die binnenboord bleef. Ook wist Feyenoord Ezequiel Bullaude binnen te hengelen voor de 10-positie. Aouchiche kampte afgelopen weken met een knieblessure, wat ook een meewegende reden geweest voor Feyenoord om niet toe te slaan. Uiteindelijk maakte Aouchiche op deadlineday de transfervrije overstap naar FC Lorient, wat uitkomt in de Ligue 1. Aouchiche blijft op de lijst staan bij Feyenoord als interessant target voor de toekomst.

aouchiche-feyenoordweb-1

7. Largie Ramazani · Datum eerste gerucht: 23 juli

Begin juli raakte Feyenoord Luis Sinisterra kwijt aan Leeds United. Largie Ramazani, uitkomend voor het gepromoveerde UD Almería in Spanje, stond vrij hoog aangeschreven in Rotterdam-Zuid. Feyenoord deed een aanbieding voor de pijlsnelle Belgische linksbuiten. Almería kwam met een tegenvoorstel wat binnen het budget van Feyenoord paste. Echter zakte ondertussen de vraagprijs voor Igor Paixão, waar meer mensen binnen Feyenoord overtuigd van waren geraakt. De rest is geschiedenis.

Largie Ramazani

8. Derry John Murkin · Datum eerste gerucht: 26 juli

De staf van Feyenoord vond Derry John Murkin eind juli een interessant backup linksback target. De Rotterdammers waren vrij dicht bij de komst van Murkin, die in aanvallend opzicht goed uit de verf komt in Volendam. Echter waren er veel twijfels over de verdedigende kwaliteiten van de Engelsman. Feyenoord besloot binnen 24 uur om af te zien van de komst van Murkin en ging voor de Peruaan Marcos López.

murkin-feyenoord

9. Matías Nicolás Viña Susperreguy · Datum eerste gerucht: 27 juli

Feyenoord leek een goede kans te maken op de komst van Matías Viña van AS Roma. De Uruguayaanse linksback kon gehuurd worden met een optie tot koop van de winnaars van de UEFA Conference League finale. Echter kwamen de Romeinen met aanvullende eisen om de hoek: Iets waar Feyenoord niet in mee wilde gaan. Financieel gezien bleek de Uruguayaans-international niet langer haalbaar, waarna Feyenoord de huurmarkt verder verkende. Later in het window werd Fredrik André Bjørkan gehuurd (met koopoptie) van het Duitse Hertha BSC.

vina-feyenoord-web

10. Ramiz Larbi Zerrouki · Datum eerste gerucht: 1 augustus

Een naam die we wel vaker in de geruchtenmolen terug gaan zien, is de naam van Ramiz Zerrouki. De speler van FC Twente liet weten dat hij de stap naar Feyenoord graag zou willen maken, maar de Rotterdammers kwamen er bij lange na niet uit met technisch directeur Jan Streuer. Feyenoord had aan het eind van het window 'zeker niet meer dan €5.000.000' te besteden, waardoor de transfer uiteindelijk uitbleef. Ook Zerrouki blijft een target voor de toekomst. Hoofdtrainer Arne Slot ziet zijn komst nog altijd zitten. 

zerrouki-feyenoord-web

11. Sivert Heggheim Mannsverk · Datum eerste gerucht: 3 augustus

De hoogst aangeschreven optie om Fredrik Aursnes bij Feyenoord te vervangen, is -en blijft- Sivert Mannsverk van Molde FK. De Noorse club, uitkomend in het hoofdtoernooi van de UEFA Conference League, vond het te risicovol om Mannsverk laat in de window van de hand te doen. Feyenoord ging niet mee in het bedrag wat de Noren in de laatste fase van de markt verlangden. De Rotterdammers verkennen de markt verder voor opties met meer ervaring, al blijft Mannsverk zelf ook nog altijd intensief gevolgd worden. Nieuwe toenadering in de winterwindow wordt niet uitgesloten.

mannsverk-feyenoord-web

12. Florian Grillitsch · Datum eerste gerucht: 24 augustus

Eind augustus liep er met de naam van Florian Grillitsch maar één goede transfervrije potentiële vervanger voor Fredrik Aursnes rond. De middenvelder koos echter voor Ajax. De Oostenrijker kende hoofdtrainer Alfred Schreuder nog uit hun gezamenlijke tijd bij het Duitse TSG Hoffenheim. Feyenoord raakte na deze move niet in paniek en koos er voor om de eerste helft van het seizoen géén vervanger voor Fredrik Aursnes te halen. Zoals opgesomd, wordt niet uitgesloten dat Feyenoord komende transferwinter de markt opgaat voor een centrale verdedigende middenvelder.

grillitsch-feyenoord-web

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Eigenlijk vind ik het alleen van Mannsverk jammer dat die niet gekomen is.
Overigens dacht ik dat er meer namen gespeeld hebben. Ekkelenkamp, Lahdo, Tekpetey, Quagliata, Bazoer, Bangura, van Ewijk, Borbas, Dasa, Til, Dessers, Bergvall, Román. Wat is het criterium om deze lijst te halen?
Mannsverk enorm zonde. Feyenoord kon hem voor enkele miljoenen ophalen. Midner dan Zerrouki.
Daarnaast had ik Viña had ik ook wel graag willen zien. Viña + López is net wat meer steady dan Bjorkan - López of Hartman, imo. Maargoed.

Daarnaast hoop ik echt dat Aouchiche over een jaar bij Feyenoord tekent als vervanger van Orkun. Echt een leuk spelertje. Mag het nu laten zien bij FC Lorient, waar hij na een knieblessure voor, ik dacht, twee seizoenen heeft getekend. Die kan je zo overtuigen, want de speler zelf wilde ook graag naar Rotterdam komen.
Ik snap de hele Bjorkan-Move sowieso niet. Toch best een stijve hark. Lijkt een beetje op de enige paniektransfer van deze zomer omdat men het laat in de Window toch liever niet met een piepjong duo Lopez/Hartman zag zitten?

Mannsverk heb ik twee jaar geleden bij de FM al naar Feyenoord gehaald. Ging later voor 30 Mln naar AC Milan :-D Even serieus: Top speler, technisch sterk, nuchter, defensief goed. Hadden we goed kunnen gebruiken. Wel de vraag hoeveel "enkele miljoenen" is...
Mannsverk kan de komende transferwindow natuurlijk alsnog komen. Is de competitie daar ook afgelopen dus onderhandelen ze misschien wat minder hard. Bjørkan moeten we niet op basis van één wedstrijd meteen afschrijven, die zal heus wel wat kunnen gezien hoe lang we al interesse in hem hebben. Is ook gewoon Noors international. dat wordt je ook niet zomaar.
Sprak Maatsen senior eind april, vlak na die eerste geruchten. Die gaf toen al aan dat het hem nooit ging worden. Financieel onhaalbaar. Blijkbaar kunnen ook Championship teams tegenwoordig meer salaris betalen dan de top van de eredivisie.
Ik was eventjes een beetje kritisch op 2 artikelen op deze site, maar dit is weer een mooi overzicht. Ik mis alleen de naam van Mamadou Mbacke, volgens mij is hij ok ff in beeld geweest als transfertarget. Van de wel beschreven spelers, zou het goed kunnen dat Zerrouki of Mannsverk in de winterwindow wederom in beeld komen, kan ik me zo voorstellen.
Ik herinner me ook nog het gerucht over een Japanner, geen flauw benul meer hoe die heette…
Ryotaro Araki van Kashima volgens mij. Er was berichtgeving dat Feyenoord de Japanse markt aan het verkennen was, supporters gaan dan vervolgens in FM/FIFA of op Transfermarkt naar goede J-League spelers kijken, iemand dropt die naam in een forum en mensen lullen elkaar vervolgens na. Volgens mij heeft FTM al eens aangegeven dat hij geen target was deze window.
Nee, dat ging toen over die Japanner van Mallorca.
@TM: Bazoer ging uiteindelijk transfervrij naar AZ
Geen optie geweest deze zomer?
En het zijn er maar een paar waarbij ik denk 'Jammer'
Maar goed, ik zeg dat o.b.v. bord op het schoot scouting. Het is erg verfrissend, dat mijn lijst en die van Feyenoord niet mwer dezelfde zijn 😁
Ik vond het altijd wat ongezond dat het wel zo was
Ben benieuwd wie van deze namen er wel tijdens de volgende transferperiode zullen komen. Wel goed om te lezen dat het scouten - en het volgen van spelers door deze nieuwe opzet van scouten prima is (geweest) met de juiste afwegingen . Is wel eens anders geweest in het verleden.
Mooi stukkie
Denk wel dat zerroukie word gehaald in de winterstop, je mist een 6
Mats viel wel lekker in tegen l@zio
Almeria zal wel blij zijn dat Feyenoord dat tegenbod niet heeft geaccepteerd.. Die Ramazani is na 4 potjes al het dubbele waard.

Goed gescout, dat wel.
Top zo’n update, leuk om te lezen!!
Super artikel, zou het mooi vinden als er ook dieper op O21 word ingegaan. Zo’n zelfde artikel met Borbas, Roman, Bergvall?
Thiago Borbas is veel te goed voor O21 lol, die heeft er al 14 in liggen. Dat had een serieus alternatief voor Santi moeten zijn. Die gaat binnenkort naar een grotere club dan Feyenoord.
Ik denk dat we komende winter best wel een poging kunnen doen om Hoedemakers te halen. Is echt niet minder dan Zerrouki als ik het nu zo zie, maar hij zal wel 10x zo goedkoop zijn.
Oh de interesse in Gnonto en Zerrouki had ik even gemist.

Vond het wel erg jammer dat Maatsen niet kwam. Hopelijk in de toekomst nog een optie voor Feyenoord.
Dit is gaaf om te lezen! Zegt ook wel wat over het huidige Feyenoord, dat er zoveel tegenvallers waren maar dat er uiteindelijk toch een mooi elftal staat :) Er zijn ook wel transferzomers geweest dat de TD het niet meer wist als target #1 niet haalbaar bleek te zijn..
Zo een goede analyse. Ik mis alleen de uitleg van de “Project “ waarom deze (nog) niet is geëffectueerd. Maar een kniesoor die daar op let . Even door de spelling checker halen . Zit 1 taalfout bij getransfereerd. Hulde @Ftm
Heb alleen de concrete namen voor Feyenoord 1 er uitgepakt. Dus geen Borbas, Sinkgraven, Ekkelenkamp, Roman, Bergvall etc.