walemark-heerenveen

sc-heerenveen.nl

Nieuws

Wålemark gaat voor kans in Friesland: "Heel blij om weer voetballer te zijn"

Stan

Patrik Wålemark werd gisteren gepresenteerd als nieuwe aanwinst van sc Heerenveen. De Zweedse vleugelaanvaller maakt op huurbasis de overstap naar Friesland, dat hem voor één jaar huurt van Feyenoord. Na zijn presentatie ging de 21-jarige Wålemark voor de Friesche media uitgebreid in op zijn huurtransfer. 

"Ik weet dat dit een grote club is en een goed platform. Er zijn hier ook al veel andere Scandinavische spelers geweest. Iedereen spreekt erg goed over de club", vertelt Wålemark op de website van de Friezen over zijn keuze voor Heerenveen. Bij Omrop Fryslân laat de Zweed weten dat één speler in het bijzonder een groot aandeel had in zijn komst naar Friesland. "Ik heb ook veel gesproken met Hussein Ali, over alles. Hij wilde echt graag dat ik zou komen. Hij bleef me maar bellen en appen, dat ik moest komen. Dus dat speelde ook een grote rol."

Verschillende Zweedse voetballers schitterde in het verleden al in het Abe Lenstra Stadion, waaronder een buitenspeler die ook in De Kuip bekend is. "Sam Larsson speelde hier een paar jaar geleden nog. Ik keek vaak naar hem toen ik nog klein was in Göteborg, dus dat is ook leuk", zegt Wålemark over de oud-speler van Heerenveen en Feyenoord.

Het is nu aan de Feyenoord-huurling om het te laten zien bij Heerenveen. "Nu ik hier ben, ben ik erg blij. Het is een mooi stadion, ik heb hier ook al eerder gespeeld, met fantastische supporters. Dus erg opgewonden om hier te zijn."

Nieuwe kans
Sinds Wålemark anderhalf jaar geleden de overstap maakte naar Feyenoord, heeft de buitenspeler nog niet kunnen overtuigen. "Ik ben geblesseerd geweest voor bijna zeven maanden, dus dat speelde een grote rol. Ik ging steeds in en uit het team en als ik speelde deed ik mijn ding. Dan is het, natuurlijk, ook aan mij, maar in voetbal ben je ook afhankelijk van andere mensen. Hopelijk krijg ik hier een betere kans en kan ik me laten zien."

Na een lange absentie wil hij die kans bij Heerenveen met beide handen aangrijpen. "Helemaal na deze zes à zeven maanden van blessureleed kijk ik er echt naar uit om weer het veld op te gaan. Nu gaat het goed. Het was iets aan mijn linkerbeen, opgelopen tijdens de training. Niet fijn, maar ik trainde inmiddels als weer twee, drie volledige weken mee met Feyenoord. Dus het gaat goed en ik ben heel blij om weer een voetballer te zijn."

Op korte termijn zal Wålemark dan ook op het veld te zien zijn in het pompeblêden-shirt. "Ik zit nu in de laatste fase. Ik heb nog even tijd nodig om wedstrijdritme op te doen, maar het gaat er voor mij om dat ik sc Heerenveen kan helpen, mezelf kan ontwikkelen en het team beter kan maken." Al komt het duel van komend weekend tegen Go Ahead Eagles nog iets te vroeg. De Zweed geeft aan waarschijnlijk na de interlandperiode te kunnen spelen. Toeval of niet: Heerenveen neemt het dan op tegen Feyenoord.

Delen

Reacties

volgend jaar terugkomen met een trANSFERWaarde van 10 miljoeneuro
Als je altijd in de lappenmand zit is het lastig om je voetballer te voelen.