walemark

VK Sportphoto

Nieuws

“We hebben te maken met het goede spel van Wålemark"

Van de redactie

Patrik Wålemark manifesteert zich steeds nadrukkelijker bij Feyenoord. Trainer Arne Slot vindt dat de Zweed zich inmiddels goed heeft aangepast, zo vertelt hij bij ESPN

De 21-jarige aanvaller dient zich volgens Slot aan. “We hebben te maken met het goede spel van Wålemark. Ook die krijgt daardoor weer de kans als rechtsbuiten”. 

Wålemark mocht van Slot in de basis beginnen in de benefietwedstrijd tegen FC Emmen. De Zweed liet zich direct zien en scoorde al vroeg in de wedstrijd twee doelpunten.

Vorig jaar kwam Wålemark als grote belofte naar Rotterdam. Feyenoord nam de aanvaller over van Häcken en betaalde ruim drie miljoen euro voor de Zweed. 

Delen

Reacties

Hij is pas 21 jaar, en speelt nog niet zolang op het hoogste niveau. Tel daarbij op, dat hij iemand in zijn rug heeft die zelf nog een beetje zoekende is (Timber), en de bal liever komt brengen. Op de plek die hij zg moet bedienen (spits), staat ook elke keer iemand anders. Daarom vind ik het nog steeds een wonder, dat we bovenaan staan. Maar je gaat jezelf wel afvragen, wat er gaat gebeuren als het wel soepel begint te draaien. Of zouden we nu, op de top van ons kunnen aan het spelen zijn, en is Slot er weer alles uit aan het persen? De komende weken gaan we het zien kameraden. Ik hoop dat ze ons kunnen blijven verrassen.
Ondanks dat het vaak een alles of niks speler is, scoort hij best vaak.
Die gozert komt er wel hoor!!
Blijft gewoon een hele grote stap om in een jaar van een amateurcluppie naar Feyenoord te gaan. In die context is het ook helemaal niet raar dat hij een jaartje nodig heeft om zich aan te passen. Mooi dat hij nu op stoom komt, de opvolger van Berghuis!
Als die maar niet dezelfde nare trekjes gaat krijgen van Berghuis !