timber

Nieuws

"We hebben vertrouwen gehaald uit de wedstrijd tegen Atlético"

Van de redactie

Quinten Timber werd vorig seizoen, ondanks enkele blessures, meteen kampioen met Feyenoord. Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder, sprak de middenvelder over de seizoenstart, trainer Arne Slot, de concurrentie op het middenveld en interesse uit de Premier League. 

Quinten Timber is er duidelijk ook. De landstitel van vorig seizoen smaakt naar meer. “Dat kan je wel zeggen, ja!", aldus de middenvelder. "Meerdere mensen zeiden dat tegen me: ‘je bent teruggekomen en meteen kampioen geworden.’ Je kunt het niet beter wensen, maar als je dat één keer wint – ik heb dat bij mijn broertje gezien – dan wil je dat vaker. Dit seizoen willen we het graag weer, en we kunnen het ook; we hebben een goed team. Het wordt lastig, maar het smaakt zeker naar meer. We hebben er vooral zin in!”

Tekst: Fedor Vogel

Vorig seizoen was je al van waarde, maar dit seizoen lijk je echt door te breken en nog belangrijker te zijn voor het elftal. Hoe komt dat? “Een samenloop van omstandigheden, denk ik. Vorig seizoen speelde ik aanvankelijk ook veel, maar in de winter raakte ik geblesseerd. Ik kwam snel terug, speelde een paar wedstrijden en raakte weer geblesseerd. Het einde van het seizoen heb ik gelukkig nog kunnen meedoen. Nu ben ik prima begonnen, dat moet ik zien vast te houden. Aan mij is het om hard te blijven werken, wat ik altijd al doe. En dankbaarheid tonen dat ik fit en fris ben. Ik heb er vertrouwen in dat ik belangrijk kan zijn en blijven voor het team.”

Krijg je meer ruimte nu Orkun Kökcü is vertrokken en het middenveld iets anders functioneert met Wieffer en Stengs erbij? “Nee, dat denk ik niet. Vorig seizoen speelde ik een groot deel samen met Orkun en dat ging steeds beter. De samenwerking was best goed en ook toen kreeg ik veel ruimte om naar voren te gaan of achter te blijven. De afwisseling die ik nu heb met Mats Wieffer, had ik toen met Orkun. Nu is er inderdaad een andere invulling, nu Szymański weg is en Calvin Stengs erbij is gekomen, gaat dat ook goed. Ik zie dus niet zoveel verschil met vorig jaar.”

Hoe zou je jezelf als voetballer het liefst willen omschrijven, wat zijn je sterke punten en je verbeterpunten? “Ik heb graag de bal, ben een box-to-box speler die graag de duels aangaat, graag naar voren speelt en vaak de combinatie zoekt met spelers. Ik kan nóg effectiever worden met goals en assists. Geertruida zegt steeds dat ik al vijf goals had kunnen maken, dit seizoen. Dus dat is zeker een verbeterpunt en dat zal ook belangrijk zijn voor het team.”

Hoe fijn is het werken met coach Arne Slot en hoe komt het toch dat hij elke speler beter weet te maken? Wat is zijn geheim? “Zijn duidelijkheid. Hij is eerlijk tegen je, wat je goed doet en wat beter kan. Daar is hij elke dag weer mee bezig. Uiteindelijk begint het altijd bij jezelf, en elke speler in je team wil beter worden. Dan luister je naar de trainersstaf en dan werkt die combinatie. Als je elke dag het beste wil, dan word je steeds beter.”

Ben je tevreden over de seizoenstart met Feyenoord, zowel in de competitie als in de Champions League? “Wat is tevreden, hè…? We zijn de competitie met twee gelijke spelen tegen Fortuna Sittard en Sparta niet goed begonnen, dat weet iedereen. Daarna is het wel goed gegaan en het is aan ons dat vol te houden nu. En dan in de Champions League: tegen Celtic hebben we het goed gedaan en gewonnen, tegen Atlético deden we het goed, maar hebben we niet gewonnen. Dan kun je niet tevreden zijn. Het is wel toernooivoetbal en we moeten punten halen. Er zijn genoeg aanknopingspunten en dingen om positief naar te kijken. We hebben wel vertrouwen gehaald uit de wedstrijd tegen Atlético; we kijken met veel zin uit naar de wedstrijden tegen Lazio.”

Kijk je ook met vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen Lazio Roma? Pak hier tot 300 euro cash als Feyenoord wint!

Volgens sommige media zou er nu zelfs al interesse in je zijn vanuit de Premier League. Klopt dat? Of blijf je graag bij Feyenoord, je contract loopt tot juni 2026? “Ik heb er ook iets van gezien, ja. Het is denk ik een goed teken voor mij dat ik prima bezig ben, maar ik ben er niet mee bezig. Ik ben blij dat ik nu kan spelen en fit ben. Voorlopig kan ik alleen maar beter worden hier bij Feyenoord. Dat is mijn focuspunt. Ik voel dat ik nog beter kan, er is nog veel ruimte voor verbetering. Aankomende tijd zal ik vooral dáár mee bezig zijn en met het winnen van wedstrijden. De concurrentie is goed dit jaar, dus dat moeten wij ook zijn.”

Hoe belangrijk is het Feyenoord Legioen voor jou? “Heel belangrijk, ik geniet er elke wedstrijd weer van. In De Kuip, maar ook uit, is het altijd volle bak en staan ze achter ons. Ook vorig jaar in de Europa League en nu in de Champions League. Ik weet het nog van vroeger, maar als je zelf op het veld staat, is het nog specialer. Volop genieten!”

Delen

Reacties

Je zal maar Feyenoord fan zijn! Ieder jaar onder Slot zijn we sterker geworden, en het lopende seizoen overtreft weer al het voorgaande. Het team heeft al de benodigde eigenschappen om iedere wedstrijd weer op hoog niveau te opereren. Afgelopen zaterdagavond, genietend van fantastisch spel, realiseerde ik mij ineens waarom Feyenoord zelfs in de Champions League gaat presteren. Ja, ik ben ervan overtuigd dat Feyenoord indruk gaat maken op het hoogste niveau. Heel veel indruk! Er is namelijk bewijs voor aan te dragen. Dat bewijs zit hem in de stelling dat Feyenoord op iedere positie een meer dan uitstekende speler heeft staan. Geen supporter hoeft angst te hebben voor de druk van welke tegenstander in de C.L. dan ook! Iedere speler van ons heeft namelijk de klasse om daar mee om te gaan. De klasse om eerder of wat later in de wedstrijd de omschakeling te maken van de eredivisie naar het allerhoogste niveau. Natuurlijk is er geen garantie, maar ik heb er vertrouwen in dat we een meer dan serieuze kans hebben op overwintering. We hebben gewoon veel teveel kwaliteit om voor spek en bonen mee te doen. En mocht de pure kwaliteit niet voldoende zijn, dan gaan we vechten als beesten! Dat kunnen we namelijk ook! Het boegbeeld daarvan is Quinten Timber, die heel erg hard bezig is om alle verwachtingen in te lossen. 7.5 Miljoen teveel geld voor hem? Hij is een koopje!
Timber de grote revelatie dit seizoen. Geweldig.