fuck-celtic-spandoek-feyenoord-celtic

Nieuws

UEFA-boete van 17.500 euro blijkt voor anti-Celtic spandoek

Van de redactie

De boete van 17.500 euro die Feyenoord van de UEFA opgelegd kreeg na de thuiswedstrijd tegen Celtic vanwege een 'provocerende boodschap', blijkt om een anti-Celtic spandoek te gaan. De met 2-0 gewonnen wedstrijd leverde Feyenoord naast €2.8 miljoen euro aan 'overwinningsgeld' ook een afrekening van 52.250 euro op.

Veel Feyenoorders trokken automatisch de koppeling tussen de door de UEFA afgekeurde sfeeractie tegen Lazio Roma en de boete, maar navraag leert dat de getoonde mega-banner tegen Celtic van het sfeerteam geen blaam betrof. De UEFA heeft de hoge boete opgelegd voor de anti-Celtic boodschap die enkele keren kort werd vertoond voor,- tijdens en na de wedstrijd. Op het door de UEFA aangehaalde spandoekje was het logo van de fanatieke celtic groep 'Green Brigade' te zien achter een verbodsbord met de begeleidende tekst: Fuck Celtic.

De reden van de boete kan opmerkelijk genoemd worden. De supporters van Feyenoord en Celtic staan er om bekend een goede band te hebben, die al tientallen jaren geleden ontstaan is.

Trainer Arne Slot haalde in de persconferentie richting Lazio op dat hij hoopt dat de supporters op een positieve manier achter hun club zullen staan tijdens het belangrijke thuisduel tegen de Italianen. Daarmee blikt de trainer terug op de thuiswedstrijd tegen Lazio van vorig seizoen, waar veel voorwerpen op het veld gegooid werden. Bij Lazio-trainer Sarri zou daarbij zelfs een katheter richting het hoofd gegooid zijn

Delen

Reacties

Het ergste vind ik nog die lui die de uefa geljkk geven. WaT zijn dat voor figuren ,kijken die nooit naar andere wedstrijden ofzo. Dit spandoekje is geheel onschuldig en bedoeld voor die nieuwe ultra groep van celtic punt..
Waar is de tyd dat supp elkaar nog steunde. Ik schaam me eigen voor de moraal ridders die waarschijnlijk de zelfde zijn die riepen dat feyenoord nooit meer kampioen word en nooit meer champignons league zullen spelen zonder nieuw stadion..pfff
Ik sta in vak Y geloof me voor die jonkies zijn al onze tegenstanders …. en …… en is er geen enkel respect voor de geschiedenis van onze eigen club. Ik begrijp sowieso niet waarom je een pass koopt voor alle wedstrijden om de hele wedstrijd met de rug naar je eigen ploeg te staan en je middelvinger naar de tegenstander te tonen. 90 minuten lang. Maar misschien zijn het boys met een vreemd soort bijgeloof en denken ze dat we zo die drie punten pakken. Een echte Feyenoorder hoopt tegen beter weten in dat Celtic tweede wordt achter ons.
De dappere capuchonhelden staan waarschijnlijk niet goed in beeld, maar je zou het op hen moeten verhalen. Leren ze die ongein wel af.
Beetje vreemd standpunt, het is niet dat er een ernstige belediging op dat spandoek stond. Beter standpunt zou zijn om zo'n achterlijke boete te veroordelen.
Dus f*ck Celtic vind jij geen ernstige belediging? Dat is het wel en ook totaal onnodig gezien de historie. Dat de boete absurd hoog is, ok, daarin ga ik met je mee.
Voor zijn klein spandoekje zo'n boete?
Ik snap dat er wel een straf moet zijn, maar dan ook weer niet zo zwaar.
Spandoekje van de huidige zogenaamde nieuwe "hardekern" die geen respect voor het verleden hebben, en de dus daarbij horende vriendschapsband met Celtic, maar er verder alleen op uit zijn om de club kapot te maken.
Die zogenaamde vriendschap was/is er alleen bij de (wat) oudere generatie. De nieuwe/huidige generatie heeft niks met Celtic. Verschrikkelijke linkse club met zwak voor Antifa.
Die oudere generatie heeft geholpen deze club zo groot te maken als ie is. Een club zonder historie is geen club maar een passeerstation
Laten we de politiek buiten het voetbal houden. De voetbal historie is belangrijk. Clubs zijn niet links of rechts, dat sommige supporters zich zo manifesteren maakt een club niet links of rechts.
Als dit 17500 kost, wat gaat het Celtic kosten dan: https://www.heraldscotland.com/resources/images/17298232.jpg?type=mds-article-962
Zoeken naar een mes om mee te steken noem je dit. Er was niks mis met dat spandoek. Celtic heeft dus geen boete gehad voor het afsteken van vuurwerk in hun vak.
Ben je dan fucking zielig als uefa zijnde, dat noemen ze gewoon zoeken.
Fuck celtic, ohoh foei man
Goed dat dit is onderzocht, boete verhalen op het individu van het spandoek!
Pleurt toch op man, een doekkie van 1x1, gaat toch helemaal nergens over. fUcK CeLtIc wat leven we in een klootjeswereld zeg gadverdamme.
Gaat toch ook nergens over dat je de moeite neemt zo'n doek te maken en mee te nemen?
Leg me dan uit wat de rationele achter het maken, het meenemen en tonen van zo’n doek. Wat voor boodschap probeer je ermee naar buiten te brengen. De tekst toont ook heel veel inhoud en creativiteit, not. Tuurlijk, we kunnen allemaal wijzen naar de UEFA over het buitenproportionele bedrag, maar het is ook wel eens goed om mensen die dit menen te moeten delen te laten beseffen dat ze hier hun mooie club potentieel mee kunnen benadelen. Mijn moeder zei altijd: voegt deze opmerking inhoudelijk iets toe? Nee? Dan voor je houden. Dat geldt voor dit spandoek ook, ongeacht hoe groot het was.
Zo, rustig maar hoor. Ik gaf alleen aan dat je mocht vinden wat je vond.

En alsof iedereen moet doen wat jouw moeder zegt 😄
Eens.
Maar er word een mega mooi spandoek uitgerold, waarvoor hulde, en dan valt de uefa over een amateuristisch doekje van één persoon!!!!
Dat noem ik toch echt zoeken!
Dus daarom moet Feyenoord maar voor de kosten opdraaien? Eens dat het nergens op slaat, maar dat individu mag dat dan lekker met zijn advocaat gaan bevechten met de UEFA.
Wat een ********** standpunt. Het is niet te hopen dat jij ooit in een situatie komt waarbij je moet 'vechten' tegen een serieuze partij, want op dat moment zal je terugdenken aan dit vreemde standpunt en denken; shit; ook daar zat ik weer helemaal mis.
Het zal wel een vriendje of kennis van je zijn, maar jij wilt dus Feyenoord laten boeten door dit onnodige spandoek. Bijzondere vorm van support. 🤢
Terechte boet dus helaas.
Hopelijk valt het nog te verhalen op die idioten met dat doekje.
De boetes worden een verdienmodel voor de UEFA!
Binnenkant van het pannetje even goed schoon schrobben zodat alles weer helder ziet
Binnenkant van het pannetje even goed schoon schrobben zodat alles weer helder ziet
Zucht..de UEFA zo corrupt als de pest
Yep, en degenen die met zo’n spandoekje aankomen zijn kerngezond in het pannetje.
Duidelijk verhaal van omgekeerde moraal.
Kom op zeg.
Moraal ridders lekker thuis blijven bij tv.
Spandoek moet toch gewoon kunnen!!
Het voegt niets toe. Zonder moraal kun je dat zo beoordelen. Hetzelfde geld voor de boete. Die is absurd hoog voor dit “vergrijp’ . Paar honderd euro had volstaan of een waarschuwing..