opendag-jim-breeman-sports-photography-125

Jim Breeman Sport photography

Vrouwen

"We willen de top-3 het vuur aan de schenen leggen"

Van de redactie

Feyenoord heeft de ambitie aan te haken in de top van het vrouwenvoetbal. Een half jaar geleden werd Jessica Torny daarvoor aangesteld, een ervaren coach die jarenlang bij de KNVB werkte. Sinds haar komst is Feyenoord Vrouwen meer dan ooit in beweging. 

“Het was een lastig instapmoment. Aan de andere kant was het een half jaar om goed te kijken naar wat we hadden en wat er moest gebeuren om het nieuwe seizoen zo goed mogelijk in te gaan om proberen aan te haken bij de top”, zo kijkt Jessica Torny in Hand in Hand terug op het moment dat zij halverwege het seizoen het stokje overnam van Danny Mulder. 

“Hoe willen we gaan spelen, welke kwaliteiten hebben we en wat moeten we halen? Zowel op het veld als in de staf. Het was belangrijk om de fundering voor komend seizoen te leggen, zodat we de top 3 het vuur aan de schenen kunnen leggen”, zo schets de 42-jarige trainer haar ambitie. 

Aankopen
Om de ambities kracht bij te zetten, roerde Feyenoord Vrouwen zich flink op de transfermarkt. Met Kirsten van de Westeringh (ADO Den Haag), Sisca Folkertsma (Girondins de Bordeaux), Ricci Geenen (sc Heerenveen), Tess van Benthem (PEC Zwolle), Ziva Henry (Ajax) en Oliwia Szymczak (Medyk Konin) kwamen meerdere jonge en talentvolle speelsters naar Rotterdam. Torny is blij met de impulsen in de selectie van buitenaf. “Ik ben zeker tevreden met de speelsters die wij tot nu toe hebben gehaald, maar we zijn wel voorzichtig met het brengen van sommigen. Er zijn er een aantal die van langdurige blessures terugkomen en die willen we graag zo lang mogelijk fit houden.”

Torny sluit niet uit dat er nog meer nieuwe gezichten komen. “Er is nog ruimte voor extra speelsters, maar we halen niet om het halen. We bekijken dit zorgvuldig, tenzij er een niet te weigeren kans voorbijkomt. Ook beschikt Feyenoord over een aantal goede talenten en wij zijn bezig om hen klaar te stomen voor het grote werk, maar daar nemen we wel de tijd voor.” 

Professionaliteit
Dit seizoen vallen de speelsters van Feyenoord Vrouwen voor het eerst onder een CAO. Torny ziet dit als een belangrijk signaal. “We willen meedoen met Ajax, FC Twente en PSV. Het geeft vertrouwen en zegt dat de club echt vooruit wil. We bouwen zo door. Een geweldige ontwikkeling.” 

De toenemende professionaliteit van de vrouwentak zorgt ervoor dat Torny versneld kan slijpen aan haar speelvisie. “We willen aanvallend spelen, hoog druk zetten. Met deze selectie zit er nog heel veel in het vat. Ik ga elke dag weer met heel veel plezier naar de club. Ik geniet van de intensiteit en het enthousiasme van de speelsters. Maar uiteindelijk gaat het om winnen. We hopen aantrekkelijk voetbal te kunnen spelen met veel energie. We hebben afgelopen seizoen veel te weinig goals gemaakt, ondanks dat we genoeg kansen hebben gecreëerd. Dus dat moet beter.” 

Supporters
Het afgelopen seizoen werden de vrouwen bij wedstrijden gesteund met sfeeracties door FSV De Feijenoorder. Dit tot groot enthousiasme van Torny en het team. “Ze waren er altijd. En juist in de periode dat het minder ging. Dat gaf ons extra kracht. Het lijkt iets kleins, maar het is veel waard. Het doet wat met die meiden. Onderling hebben zij het er ook over. Het brengt ook extra motivatie en kracht bij de speelsters.”

Delen

Reacties

Dacht, gezien de kop, dat het een analyse was van onze komende tegenstander FC Utrecht
We gaan t zien…. Zet hem op dames
“We willen aanvallend spelen en hoog druk zetten” , Slotball 💯
Dat wil Bosz ook, gaat een tactisch gevecht worden. Kuip moet je sowieso winnen met 12 man . Uit gelijk prima.
Ik dacht bij de titel dat het over Fc Utrecht zou gaan.
Vorig jaar is er ook flink geïnvesteerd in het vrouwenteam en is de boel flink in elkaar gestort. Ik hoop dat ze die seizoen weer kunnen aanhaken maar dat zal echt niet makkelijk worden.
Laten we dan idd hopen dat het dit keer wel lukt om iig sterker voor de dag te komen zonder zo'n instortmoment. Het is goed dat er geïnvesteerd blijft worden om dit doel te verwezenlijken, de goede weg die sinds een tijd zijn ingeslagen bij de mannen verdiend het om navolging te krijgen bij de vrouwen