img-9604

VK Sportphoto

Vrouwen

"We winnen uiteindelijk. Daar gaat het om"

Van de redactie

Feyenoord Vrouwen kent een tot dusver teleurstellend seizoen. De laatste weken vallen de resultaten tegen en zakte de ploeg af naar de zesde plek in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De overwinning afgelopen weekend op ADO Den Haag (1-0) kwam volgens Sophie Cobussen dan ook als geroepen. 

“We hebben gewonnen. Dat is altijd mooi. Zeker in de fase waarin we nu zitten, ben ik heel blij dat we hebben gewonnen”, aldus de aanvalster bij Feyenoord Media. Cobussen mocht van trainer Jessica Torny in de basis starten. “Ik ben blij dat ik speel, al gaat dat wel ten kosten van Maxime (Bennink, red.). Dat is nooit leuk”, zo stelt zij zich collegiaal op.

De Rotterdammers waren voor rust de onderliggende partij en liep vooral terug. “We waren heel onrustig aan de bal. Als we hem hadden schoten we hem gelijk weer naar voren. Daardoor zit je heel de tijd in de omschakeling. Ik had het idee dat we steeds aan het verdedigen waren de eerste helft. Dan houden we het wel goed dicht, maar zelf kom je niet aan aanvallen toe.”

De rust werd door Feyenoord Vrouwen aangegrepen om enkele tactische omzettingen te doen. Dat wierp zijn vruchten af. “We moesten aanvallend meer brengen en de bal langer in de ploeg houden. En verdedigend blijven doen wat we al deden. Ik denk dat we dat goed hebben gedaan”, aldus Cobussen. 

Vlak voor tijd scoorde Esmee de Graaf de bevrijdende 1-0. Cobussen zag het gebeuren vanaf de zijlijn. “Ik was heel blij. Ik zat toen op de bank, dus misschien is het dan wel extra spannend. Omdat je er dan geen invloed op hebt. We hadden het gevoel dat het doelpunt nog zou vallen. Super blij dat het dan een keertje meezit.”

Volgens Cobussen was het belangrijkste om weer eens drie punten te pakken. “Voetballend hebben we niet veel laten zien, maar we winnen uiteindelijk met 1-0. Daar gaat het om.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties