Wieffer oranje

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer over Oranjedebuut: "Ik ben heel trots"

Van de redactie

Mats Wieffer kan terugkijken op een geslaagd debuut in het Nederlands Elftal maandagavond. In de EK-kwalificatiewedstrijd welke met (maar) 3-0 gewonnen werd van Gibraltar in De Kuip mocht de Feyenoord-speler startten in de basis en zijn stempel op de wedstrijd drukken met vele passes.

Drie maanden geleden speelde Wieffer zichzelf in de basis bij Feyenoord en had de 23-jarige middenvelder niet durven dromen van een debuut in Oranje. "In de voetbalwereld denk je er vaak niet heel erg over na omdat het allemaal zo snel langs achter elkaar weer komt, maar toen ik het veld op kwam net dacht ik wel even; 'dit is echt bizar.' Als je dit drie maanden geleden had voorspeld, was je helemaal gek", sprak Wieffer na afloop van het duel tegenover de NOS.

In de tweede helft zullen vele Feyenoord-supporters even een versnelde hartslag hebben gehad nadat Gibraltar speler Liam Walker met gestrekt been op het onderbeen van Wieffer terecht kwam en met een rode kaart het veld af kon. Na afloop van het duel heeft de middenvelder weinig last meer van de tackle. "Toen het net gebeurde dacht ik even dat ik mijn been brak. Het deed wel aardig veel pijn, maar uiteindelijk ging het gewoon goed. Het doet nu geen pijn meer." De tackle was niet de reden dat Wieffer het veld af ging. "Van tevoren hadden we afgesproken dat ik ongeveer 60 minuten zou spelen."

Ondanks dat het Nederlands Elftal maar drie goals wist te maken genoot Wieffer volop van zijn debuut in het oranje shirt. "Ik heb er wel van genoten ja, dat zeker. Het was voor mij ook een leuke week om met deze jongens allemaal te spelen," vervolgt Wieffer. Toch had de middenvelder soms moeite in de wedstrijd. "Je krijgt natuurlijk zo veel ruimte. Dat ben ik helemaal niet gewend. Soms is het toch fijner spelen als je iets meer druk op je krijgt, maar dat de tegenstander zo laag staat met hun verdediging heb ik denk ik nog niet vaak gehad. Ik heb er wel heel veel van genoten. Het kan uiteindelijk altijd beter, maar we hebben wel 3-0 gewonnen."

Het Oranjedebuut smaakt naar meer. "Ja, dat zeker. Ik denk dat ik ook goed in de groep lig. Ik ben deze week goed opgevangen, maar ik moet gewoon blijven spelen zoals ik nu speel en dan zien we later wel wat er gebeurd. Ik ben er heel trots op." Op dit moment het mooiste moment uit Wieffers nog jonge carrière. "Ja, dat denk ik wel, maar nu gaat de volle focus weer op Feyenoord", glimlacht hij.

Delen

Reacties

En volgens Koeman was Wieffer op de trainingen al de beste in de positiespellen. Dat zegt heel veel goeds over Wiefferinho, maar toch ook een hoop over de zogenaamde toppers die het Nederlands elftal rijk is. Maar goed, blij dat deze interlandperiode voorbij is. Nu weer focus op waar het allemaal écht om draait; Feyenoord.
Nou mag hij natuurlijk trots zijn maar wat mij betreft gaan we de komende maanden richten op dat gene wat echt belangrijk is Feyenoord . Wat een dombo's bij dat Oranje / KNVB als je op de feyenoor manier wilt spelen heb je de Feyenoord mentaliteit en de Feyenoord coach nodig ..dit was en word nooit iets
Deze jongen spreekt zoals hij speelt.
No nonsense inderdaad. Maar hij heeft wel een heweldige basistechniek.