Primeur Onbevestigd
Szymanski Filter

VK Sportphoto

Transfers

Wederzijdse belangstelling tussen Szymański en AC Milan

FeyenoordTM

Sebastian Szymański stapte afgelopen zomer over van Dinamo Moskou naar Fenerbahçe SK. De Turkse topclub legde een slordige tien miljoen euro neer voor Feyenoord's voormalige aanjager op het middenveld, maar hij kan na één seizoen alweer een nieuw buitenlands avontuur aangaan.

Feyenoord wilde afgelopen zomer het dienstverband van de Pools-international in Rotterdam graag verlengen, maar zo ver kwam het niet. Hoewel er met de speler in de zomer van 2022 al een persoonlijk akkoord was bereikt voor nóg een extra seizoen Feyenoord en er een nieuw huurakkoord lag tussen de clubs uit Rotterdam en Moskou, kwam een nieuwe samenwerking tussen Feyenoord en Szymański uiteindelijk niet van de grond.

Het management van Szymański had namelijk andere plannen met de speler, die een permanente transfer prefereerde na een verblijf van één seizoen in de Eredivisie: de aanvallende middenvelder verkaste daarop definitief naar de Turkse Super Lig, waar hij uit ging komen voor Fenerbahçe. In Turkije speelde hij ondertussen al vijfenveertig wedstrijden, waarin hij goed was voor twaalf goals en veertien assists.

Zijn prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven in de Serie A, waarvanuit AC Milan nu toenadering zoekt met de speler en zijn entourage. Er ligt nog geen formele aanbieding op de mat bij Szymański's werkgever Fenerbahçe, maar dat zou snel kunnen veranderen: de club is overtuigd van de speler — en de middenvelder zelf is ook gecharmeerd geraakt van de eerste gezochte contacten.

In het seizoen 2022/2023 kwam Szymański één seizoen op huurbasis uit voor Feyenoord. In dat seizoen was hij in veertig wedstrijden goed voor tien goals en zeven assists.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Twee belangrijke spelers kwijt geraakt doordat we ons wel aan de handelsafspraken houden. Jammer want deze had ons nog heel wat op kunnen leveren.

Die andere mag van mij zijn grote teen stoten in Eindhoven. En dat iedere week.
12 mil. Klaar leggen en terug halen naar de Kuip.
Toch wel jammer dat Feyenoord of Szymański en zijn team toen voor andere opties hebben gekozen.
Met Szymański erbij had je echt een geweldig elftal gehad.
Als ik lees dat Fenerbahçe toen zo'n 10 miljoen heeft betaald dan mag je gerust spreken van een gemiste kans als je mag geloven wat andere beduidend mindere aankopen hebben gekost.
Jammer.
Dat was niet alleen het probleem toch? Zijn inkomen bv., wilde hij niet 2 miljoen netto per jaar? En dat wilde
Feyenoord niet.
Jammer dat we hem niet konden houden, nu een gepasseerd station en dus niet erg relevant
En dan te bedenken dat er gesvhreeuwd werd om Mannsverk want die is zo lekker jong....
@FeyenoordTM verwacht jij dat Stengs aankomend seizoen nog bij feyenoord blijft? Zijn vorige club heeft toch een gigantisch doorverkoop percentage?
Word er wel een serieuze concurrent voor hem gehaald? Zie liever iemand anders op 10. Leuk al die assistjes tegen Heracles etc maar hij is te licht in top wedstrijden.
Ja dat zie ik niet als serieuze concurrentie en Slot geloof ik al helemaal niet. Elke mogelijke optie om Lingr er niet in te zetten pakt hij. Van den belt op 10 tegen Twente, Milambo tegen Volendam, meermaals met zerrouki gespeeld en timber op 10.
Szymanski was echt een monster. Al brengt Stengs wel wat meer creativiteit. Aankomend seizoen met Stengs, Ivanusec en Sauer genoeg creativiteit om anderen te lanceren. Type spelers zoals Rodriquez die snelheid hebben icm een passeeractie en tenslotte doelgericht zijn.
Blijft jammer dat we hem niet hebben kunnen kopen, paste perfect in het spel van Slot en zou gegarandeerd een veelvoud gaan opleveren.
Met Stengs een redelijke vervanger, maar toch minder groeipotentieel.
Kopen was helaas geen optie 🇳🇱❌🇷🇺
Buiten het handelsembargo konden we ook gewoon niet ophoesten tegen wat Fener te bieden had
Maar waarom kon PSV Guus Til dan wel weghalen uit Rusland?
Omdat dat jankballen zijn zonder enige vorm van principes....
Ja dat was idd raar
Psv daarin tegen wel met Guus waar niemand iets van snapt.