jans-slot

VK Sportphoto

Nieuws

"Wedstrijden tegen Feyenoord zijn altijd spannend"

Van de redactie

Feyenoord is in een felle strijd verwikkeld met AZ om de bovenste plaats in de Eredivisie. Terwijl de Alkmaarders morgen in eigen huis FC Utrecht ontvangen, mag Feyenoord zich een dag later opmaken voor een zware uitwedstrijd tegen FC Twente. 

FC Twente bezet momenteel de vierde plek in de competitie, op zes punten van koploper Feyenoord. Bij winst naderen de Tukkers tot op drie punten, terwijl bij verlies de titel uit zicht raakt. De Rotterdammers hebben eveneens de punten hard nodig om het jagende AZ voor te blijven.

FC Twente trainer Ron Jans heeft vertrouwen in het aanstaande duel. Hij denkt dat zijn ploeg gelijkwaardig is aan Feyenoord, zo vertelt hij in Algemeen Dagblad.

“Ik denk dat we ons kunnen meten met Feyenoord. En dat willen we zondag laten zien”, aldus Jans. Afgelopen woensdag speelde zijn ploeg nog teleurstellend gelijkgespeeld tegen Vitesse (2-2). “Het niveau dat we haalden, was niet genoeg. Tegen Feyenoord moet dat beter. We moeten kritisch kijken naar de dingen waar we invloed op hebben.”

Eerder dit seizoen verloor FC Twente in De Kuip. Het werd destijds 2-0 voor Feyenoord. “In die wedstrijd kregen we voor rust ook onze mogelijkheden. De rode kaart vlak voor rust was beslissend”, zo kijkt Jans terug op dat duel. 

Jans kijkt uit naar het treffen in Enschede. “Feyenoord is een ploeg die niet zo makkelijk te verslaan is, maar het kan wel. Wedstrijden tegen Feyenoord zijn de laatste jaren altijd spannend geweest. Ik denk dat het zondag een heel mooie, intense wedstrijd kan gaan worden. Ik verheug me erop, zeker met ons publiek erachter.”

Delen

Reacties

We hebben pas 1x verloren in de competitie. Ik denk dat dit, ook nu niet gaat gebeuren. Wij lijken gewoon een rotploeg te zijn, om tegen te spelen. ;-) Als iedereen fit en fel is, moet het goed komen zondag.
Ik deel je optimisme. Zeker ook omdat die ene verliespartij na een zware Europese wedstrijd was waarbij Psv door het overlijden vd queen vrij had.