yv2023423yv2023423a9a07637

Vrouwen

Weimar over mislukt debuut: "Zoiets gebeurt en dan moet je door"

Van de redactie

Feyenoordkeepster Jacintha Weimar maakte gisteravond haar debuut in het doel van de Oranje Leeuwinnen. De 25-jarige goalie is trots op haar eerste wedstrijd, al overheerste de teleurstelling na afloop van de met 2-1 verloren wedstrijd tegen België.

Door de afwezigheid van vaste keepsters Daphne van Domselaar en Lize Kop, kreeg Weimar haar kans in de uitwedstrijd in het stadion van Leuven. In de blessuretijd van de wedstrijd ging zij echter bij een hoekschop in de fout, waardoor de Belgen er alsnog met de winst vandoor gingen. Het voorval betekende een flinke domper op haar debuut. “Die bal komt voor en ik wil de bal wegboksen, maar ik boks de bal tegen het hoofd van Jassina Blom en de bal gaat er zomaar in”, zo blikt ze in Algemeen Dagblad terug op het cruciale moment. 

“Ik ben niet blij met deze situatie. Aan de ene kant ben ik trots, want ik ben nu wel Oranje-international, maar aan de andere kant ben ik superteleurgesteld over het resultaat. Misschien was het typerend voor deze wedstrijd. Ik ben hier niet superblij mee, nee”, aldus Weimar.

De Feyenoordkeepster kent tot dusver een weifelende start van het seizoen, met eveneens een matig optreden tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. Toch zat dat niet in haar hoofd. “Natuurlijk wil je het seizoen anders starten, maar dat is voetbal, dat is het leven. Zoiets gebeurt en dan moet je door. Ik had er nu vooral veel zin in”, zo besluit ze.

Delen

Reacties

Weimar speelde een zeer ongelukkige wedstrijd, helemaal mee eens.
Maar om haar dan maar neer te sabelen en na te trappen, zoals Jonker dat heeft gedaan vind ik echt schandalig.
Ze is al een hele tijd 3e keeper en ineens zou ze geen talent meer hebben. Klopt van geen kant.
wat mot die beste in feyenoord 1 kan er niet erg veel van hopeloos optreden bij nederland totaal geen talent.