yv2023108yv2023108a1a01195

VK Sportphoto

Nieuws

Wellenreuther: "Als ik speel, wil ik presteren"

Twan

Timon Wellenreuther speelde in 2023 al 23 competitiewedstrijden namens Feyenoord, ondanks dat de Duitser de tweede doelman is. In gesprek met het Duitse sportmedium Kicker kijkt Wellenreuther terug op de seizoensstart van Feyenoord.

Wellenreuther laat weten erg tevreden te zijn over de seizoensstart van Feyenoord. "We hebben nog geen wedstrijd verloren in de competitie, we hebben de laatste zes gewonnen en staan ​​er goed voor, ook al hebben drie andere teams momenteel nog beter gescoord." Feyenoord heeft volgens de keeper het doel om de titel te prolongeren. "Ook al maakt PSV Eindhoven dit seizoen een ijzersterke indruk."

Champions League
Wellenreuther stond de afgelopen periode vanwege een blessure van Bijlow onder de lat. De doelman keepte ook de twee eerste wedstrijden van de groepsfase Champions League. "De drie punten in de thuiswedstrijd tegen Celtic waren belangrijk. Winnen bij Atletico Madrid is voor elk team moeilijk, maar we creëerden de kansen. Helaas is het niet gelukt, ook al hebben we heel goed gespeeld. Ons doel blijft: overwintering in de Champions League."

De thuiswedstrijd tegen Celtic was overigens niet de eerste Champions League wedstrijd voor Wellenreuther. Op 19-jarige leeftijd stond de Duitser namens FC Schalke 04 onder de lat in het tweeluik tegen Real Madrid. "Spelen in de Champions League was voor mij een kinderdroom. Als 19-jarige kon ik het destijds nog niet echt beseffen en werd ik in het diepe gegooid. Ik heb de wedstrijden tegen Celtic en Atletico heel bewust meegemaakt en genoten." Toch beleefde de doelman het meest bijzondere Champions League-moment bij Schalke. "Hoe dan ook zal de 4-3-zege in Bernabeu zeker een hoogtepunt in mijn carrière blijven."

Tweede doelman
Bijlow maakte onlangs in een besloten oefenwedstrijd zijn rentree. Daarmee lijken de dagen van Wellenreuther onder de lat voorlopig geteld. "Als ik speel, wil ik presteren, het team helpen en winnen, de rest is de beslissing van de coach. Justin heeft zijn pols gebroken en komt snel terug. We hebben een hele goede relatie en waarderen elkaar." Ook als tweede doelman blijft de Duitser gefocust. "Ik blijf mijn best doen, ben blij met de prestaties die ik heb kunnen laten zien en voel hiervoor grote waardering van de club en de fans."

Thuis
De Duitse doelman werd afgelopen zomer officieel aangetrokken nadat hij vorig seizoen gehuurd werd van RSC Anderlecht. Wellenreuther voelt zich inmiddels helemaal thuis. "Ik voel mij erg op mijn gemak in Nederland en houd van het land en de mensen. De Eredivisie is een goede competitie, Feyenoord is een topclub. Alles is prima." Wellenreuther noemt Feyenoord ook als de mooiste club uit zijn loopbaan. "Met het kampioenschap vierde ik daar ook mijn grootste succes."

Delen

Reacties

Nog geen reacties