wellenreuther

VK Sportphoto

Nieuws

Wellenreuther: "Dat ik toch tekende, heeft alles te maken met Feyenoord"

Van de redactie

Timon Wellenreuther staat vanavond in het duel in de UEFA Europa League tegen AS Roma weer onder de lat bij de Rotterdammers. De Duitse doelman vindt zichzelf geen reservekeeper. "Maar toch tekende ik voor twee seizoenen", aldus Wellenreuther tegenover het Algemeen Dagblad. De 28-jarige doelman is blij met zijn contract bij Feyenoord.

Steun vindt Wellenreuther niet alleen bij het Legioen. "De steun is enorm, terwijl die mensen ook teleurgesteld zullen zijn dat Justin er niet meer staat. Mijn ouders hebben al veel wedstrijden in de Kuip gezien sinds ik bij Feyenoord heb getekend", begint de doelman tegenover het AD. "Ze zijn gek op voetbal. Mijn vader had in zijn jeugd een poster van Gerd Müller aan de muur hangen. Later was hij tien jaar lang voorzitter van Karlsruher SC, de club waar Oliver Kahn ooit speelde. Mijn grote idool als keeper. De man waar ik enorm tegenop keek. Als keeper en vooral door zijn mentaliteit. Ik heb hem ooit ontmoet. We stonden bij elkaar in de lift, haha."

De rol als reservedoelman is niet altijd makkelijk, geeft de doelman eerlijk toe. "Als 18-jarige dacht ik dat ik al een goede keeper was, maar met de wetenschap van nu viel dat wel mee. Je leert zoveel bij. Feyenoord haalde mij als reservekeeper en in het kampioensjaar pikte ik wedstrijden mee. Ik was nog van Anderlecht, Feyenoord wilde dat ik bleef en ik wist dat ik reservedoelman achter Justin Bijlow zou blijven. En ik vind mezelf helemaal geen reservekeeper. Ik wil op dat veld staan. Maar toch tekende ik voor twee seizoenen. Dat had alles te maken met de club Feyenoord, met de spelersgroep, met de achterban. Ik voelde dat ik mijn minuten zou krijgen, al is er altijd een risico dat je helemaal niet in actie komt. Aan het begin van het seizoen moest ik er al meteen een paar weken staan. En toen Justin uitviel tegen AZ weer. Dan doe je waarvoor je bent aangetrokken", vervolgt Wellenreuther.

In Rome wacht Feyenoord een zware klus in de strijd om een plek bij de laatste zestien van de UEFA Europa League. "Dat is duidelijk. Toch zijn we niet kansloos. AS Roma moest in de slotfase in de Kuip echt achteruit, maar ik denk dat de kracht van onze aanhang daar meer te maken had dan met vermoeidheid. In Rome moeten we het zelf doen. Ja, natuurlijk heb ik op penalty’s getraind. Je kunt jezelf als keeper voorbereiden op strafschoppen. Ik kijk bijvoorbeeld video’s van spelers die mogelijk kunnen schieten. En niet die van de laatste maand, maar soms van jaren terug. Het kan allemaal net dat verschil maken."

Delen

Reacties

Leuk verhaal over zijn pa en Oliver Kahn. Die laatste is natuurlijk een prima voorbeeld voor elke keeper. En wat Timon zelf betreft: Hoewel ik best gevoelig ben voor het 'kind van de club-gevoel' rondom Bijlow, vind ik inmiddels dat Wellenreuter mag blijven staan ook als Bijlow weer fit is. Er zullen plannen en misschien zelfs afspraken zijn gemaakt rondom de hiërarchie in de keepersstaf maar met twee langdurige blessures in één seizoen, zijn de omstandigheden zo anders geworden/gebleken dat nieuwe plannen en/of afspraken op zijn plaats zijn.
Erg goede keeper, heeft dat ook bewezen, mijn eerste keus.
Gewoon top wat hij doet, tegen ASR uitstekend gedaan! Ik zou Bijlow niet verkopen want je krijgt er minder voor dan wanneer hij altijd fit zou zijn. Als Wellenreuther wil blijven gelijk doen. Dan is het geen probleem als Bijlow eens een keer geblesseerd raakt
Contract verlengen, eerste keeper maken en Bijlow verkopen in de zomer
Roma-Feyenoord: Ik hoop echt dat het geen verlenging wordt. Dan maar verliezen. Deze mening heeft alles met de spelersbelasting te maken. Er komen in de competitie nog wedstrijden aan die tot puntenverlies zouden kunnen leiden (PSV, NEC, Heerenveen). Almere (kunstgras??) mag geen puntenverlies opleveren!!
Als Feyenoord een ziekenhuis zou zijn, zou met jouw gedachtegang alles fout gaan wat er fout kan gaan in het triageproces. Triage is het rangschikken van prioriteiten op het moment dat verschillende situaties een oplossing behoeven binnen de beperkte mogelijkheden die er zijn.

De winst die in één wedstrijd in Rome te behalen is is veel invloedrijker dan een verliespartij in de competitie. Dit kun je dus niet halfbakken benaderen. Alsof je een patiënt met hartfalen na anderhalf uur achterlaat om iemand anders zijn gebroken arm te gipsen.

Uiteraard is dat een extreem voorbeeld, maar het principe van priorstieren is hetzelfde.
Jammer dat je niet begrijpt dat je met € 50 miljoen meer kunt doen dan met status. Kan je daarmee het elftal versterken?? En.... volgens mij is Feyenoord geen ziekenhuis. Dus vanuit dit standpunt is het zeer duidelijk hoe er moet worden geprioriteerd.
Ik krijg sterk de indruk dat je mijn betoog niet begrijpt, dat geeft niet. Let's agree to disagree.

Evengoed Feyn weekend!
Bijlow kan beter meevoetballen, maar Wellenreuther is wel echt een betere keeper als je het puur non-biased bekijkt.
Wellenreuther is beter in de '16 en verschijnt vaak aan de rand om zo zijn achterhoede te helpen
Wellenreuter noemt zich zelf geen reservekeeper. Terecht, want hoe kan je als topclub, waar hele grote belangen spelen, nou de andere keeper de eerste noemen terwijl bewezen is dat je niet op hem kan bouwen. Misschien triest voor Bijlow maar topsport is hard en de sterkste wint.
klopt Bij;low heeft al 75 wedstrijden gemmist is al 2.5 jaar
Ben het weer helemaal met je eens....
Feyenoordvrouwtje heeft er verstand van…
en 1e keeper maken en Bijlow verkopen
Gisteren weer domme dingen van Perez gehoord: Zonde voor de EK als Bijlow niet speelt. Volgens mij is dit echter niet het probleem van Feyenoord